Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

AniaDS 22:36, 16 kwi 2012

No więc, w domu rządzę, ale to mi wystarczy do szczęścia .

Myślałam wcześniej tylko o tym, że nie rozumiem po co wydłużać wiek emerytalny, nie wytrzymamy tego.
O ile dożyjemy..
Ja mam 30 i trochę lat a już mam kłopot z dłonią na przykład - niedowład.
A co będzie za 10 lat?
A co za 20?

Lepiej pomyśleć o słońcu, kwiatach..
To ukojenie dla skołatanych myśli .
Marta 22:36, 16 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)

Bożenko, jaka powinna być odległość między RH Cunningham White? Posadziłam co 60cm. Chyba za małe odległości??

Jak posadzisz tak blisko to będą udawały jeden krzak oczywiście szerszy niż by był pojedynczy. U mnie ok 10 letni wolno rosnący ( w sensie sam) ma ponad metr szerokości , myslę że jakies 1,3m.

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Kochana jesteś
Ania 22:36, 16 kwi 2012

Gratuluję Bogdzia tak zacnego gościa,
Cieszę się razem z Tobą i oczekuję na fotorelację Pozdrawiam
Bogdzia 22:42, 16 kwi 2012

AniaDS napisał(a)
No więc, w domu rządzę, ale to mi wystarczy do szczęścia .

Myślałam wcześniej tylko o tym, że nie rozumiem po co wydłużać wiek emerytalny, nie wytrzymamy tego.
O ile dożyjemy..
Ja mam 30 i trochę lat a już mam kłopot z dłonią na przykład - niedowład.
A co będzie za 10 lat?
A co za 20?

Lepiej pomyśleć o słońcu, kwiatach..
To ukojenie dla skołatanych myśli .

Jak bedziesz po szesciesiątce lista chorób będzie długa, a żeby choc praca była bo to wcale nie jest pewne.Kwiaty i ogród to lek na całe zło jak pisze Aldonka i ma rację. Przy okazji pozdrawiam i Anię i Aldonke.
Bogdzia 22:43, 16 kwi 2012

Marta napisał(a)

Bożenko, jaka powinna być odległość między RH Cunningham White? Posadziłam co 60cm. Chyba za małe odległości??

Jak posadzisz tak blisko to będą udawały jeden krzak oczywiście szerszy niż by był pojedynczy. U mnie ok 10 letni wolno rosnący ( w sensie sam) ma ponad metr szerokości , myslę że jakies 1,3m.

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Kochana jesteś

Marto nie ma za co dziękowac. Drobiazg.
Bogdzia 22:45, 16 kwi 2012

Ania napisał(a)
Gratuluję Bogdzia tak zacnego gościa,
Cieszę się razem z Tobą i oczekuję na fotorelację Pozdrawiam

Fotorelacji bedzie duzo bo ogrodniczek będzie dużo . Aniu masz piekny uśmiech , słonecznie sie robi jak sie na Ciebie patrzy.
agniecha973 22:49, 16 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)

Bogdziu, to pierwsze zdj. to śnieżnik, tak? Ładny jest. Jakiej to wielkości kwiatek? Spodziewam się, że malutki. Niższy od krokusów?

A rudzik, odkąd go poznałam osobiście po prostu mnie rozbraja. Popatrzcie na niego, to taki ptaszek jak maskotka dla dzieci - oczko ma jak koralik, wydaje się być bardzo miły w dotyku, no a te jego nóżki... Mam do niego słabość.
Bogdzia 23:33, 16 kwi 2012

agniecha973 napisał(a)

Bogdziu, to pierwsze zdj. to śnieżnik, tak? Ładny jest. Jakiej to wielkości kwiatek? Spodziewam się, że malutki. Niższy od krokusów?

A rudzik, odkąd go poznałam osobiście po prostu mnie rozbraja. Popatrzcie na niego, to taki ptaszek jak maskotka dla dzieci - oczko ma jak koralik, wydaje się być bardzo miły w dotyku, no a te jego nóżki... Mam do niego słabość.

Powinien rosnac na wys 0k 15 cm chyba . W tym roku ledwie ma połowę ale może jeszcze urośnie. Ja też lubie rudziki.One najpóźniej odlatuja ze wszystkich.
hanka_andrus 23:43, 16 kwi 2012

Bożenko ,dziękuję za wizytę w moim ogródku, dziś wam placu nie dotrzymam....odlatuję na wyr.......aj,trzeba ścielić koję!
Dobranoc!
aldonaz 00:13, 17 kwi 2012

Witaj Bożenko, ja również pozdrawiam. Kwiaty i ogród to lek na całe zło, ale trzeba mieć dużo siły, żeby w nim pracować.