Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 19:25, 25 paź 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

a zamowilabys mi barbule worcester gold za 12 pln ?
i tez sobie wez

ok jak się zdecyduję to wezmę, nie ma sprawy
Ogród z pergolą 19:25, 25 paź 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Ania, ja nie mogę z Tobą!

Myślałam sobie: ogródek Ania ma zaprojektowany, idę w końcu nadrobić inne wątki.
A tu tymczasem takie historie

Aniu, inspirki fajne, zamysł też ALE:
- co z drzewami? przed hortkami chyba już nawet jakieś rosną? Czemu na planie nie zaznaczone? Czy one mają mieć skarpetki na nóżkach czy nie?
- co z rodkami? przesadziłaś je? jaka jest w końcu koncepcja na ten kąt rodkowy? bo ja między rodki cisów bym nie dawała (ani kompozycyjnie tam nie pasują ani siedliskowo) - ewentualnie przed;
- to samo z drugim rogiem - tam miał być chyba taki lesisty kawałek?

Kolejna ważna rzecz: pamiętaj o skali. Co innego malutki ogródek, w którym przechodzisz obok kostek, jak tutaj, a co innego duży ogród - taki jak Twój - w którym te kostki oglądasz z odległości kilku metrów. W dodatku chcesz je dać m.in. koło hortek, które będą miały po 1,5m szerokości każda. Kostka 75x75 przy takiej hortensji będzie po prostu przytłoczona.

Na tej inspiracji dobrze to widać: małe kostki są przy tarasie, gdzie się je ogląda z bliska, a im dalej - tym większe bryły.

Podsumowując - chętnie zagram w zielone, ale proszę o odpowiedź w sprawie rodków i drzew. No, chyba że drzewa też mamy zaplanować

ooo moja ulubiona pani profesor cieszę się ze jesteś i juz się tlumaczę
bo ja sobie do serca wziełam ten Twój szkielet... i pomyślalam ze fajnie Luki kompozycje mi tu wykombinowal ale zaraz by bylo jak z różanką. co z tego że róże, trawy i byliny na niej sa jak i tak jak bumerang powracał temat zimozielonych. Więc wymyśliłam sobie wprowadzenie do tego co juz jest i co zaplanowane kostek
nie martw się ja bym wzięła pod uwagę drzewa i to co juz jest rodki przesadzone.
zaznaczyłam drzewa na planie

a jesli chodzi o skale to oczywiście nie pomyślałam o tym, nie znam się az tak.. tak że buziol za baczenie nade mną
to można 4 kwadraty obsadzic czyli wyjdzie 1,5x1,5 i może tak jak pierwotnie mialo być czyli skarpety drzew takie zrobić a tam gdzie byliny zrobic te mniejsze kostki.
jeśli chodzi o kostki przy hortensjach to wiesz jestem świadoma ze one zginą ale będą hortensje królowały. cisy mają królowac wtedy kiedy reszta śpi, zimą i wiosną
Ogród z pergolą 19:07, 25 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

to zalezy jaką wysoką chcesz...Ale ja sama z moliniami dopiero się zapoznaje

chyba wszystko zalezy od tego jak wysokie drzewka dostane, najwyżej na poczatek dam nizsza odmianę a potem sie wymieni albo tak zostanie bo mi sie spodoba. to plany na przyszły rok to jeszcze sporo czasu do zapoznawania się
Ogród z pergolą 19:00, 25 paź 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

u mnie jutro ma nie padac, moze u was tez ?

ja pogody nigdy nie ogladam bo się tylko potem wkur... co ma być to bedzie. jak będzie padać to będę w deszczy sadzić :/
Ogród z pergolą 18:59, 25 paź 2016

Do góry
bdan napisał(a)

No te w bok to właśnie nie wiem, czy zrobią parasol, musiały by iść chyba w górę

nie no w gore tez rośnie tylko niewiem wkońcu czy szybko czy wolno...
Ogród z pergolą 18:57, 25 paź 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

parczelina tez rosnie jak parasol...ja mam odmiane aurea ale jeszcze nie posadzilam od maja ! ;( musze zadolowac....

ładna, bardzo ładna ale nie na środkowe. czytam że ona lubi zacienione miejsc a u mnie patelnia wszędzie narazie..
Ogród z pergolą 17:22, 25 paź 2016

Do góry
sadzonki sa wysokie ale nie to było dla mnie najwazniejsze, wolałabym niższe ale bardziej rozgałęzione

zdażyłam posadzić 10szt, reszta jutro. a sfociłam jedna

przyciąć pewnie mogę dopiero na wiosnę?
Ogród z pergolą 17:19, 25 paź 2016

Do góry
dzięwczyny na szybko tylko wgram cisy bo przyjechały i odpiszę po 19 jak laleczki moje pójdą spać

Moja "przyziemna" :) pasja 12:39, 25 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Jagoda te po lewo były cięte i dlatego takie żywe?
a te na wprost jak długo masz?

Tak, te zielone eksperymentalnie ścięłam w tym roku, a te w brzozach mam chyba od października 2014, wic to ich drugie lato było.
Ogród z pergolą 12:36, 25 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

dzwonilam do nich, kobitka lekko zaspana ale ma mi sprawdzić czy nie miałaby większej na stanie. wolę dopłacić parę groszy ale może uda się wiekszą wychaczyc.
ceny..jeżówki i trawy patrzyłam to droższe niż w bylinowym i mniejsze. tez od razu kombinuję co by tu jeszcze dobrać i w jednej przesyłce dostać

a zamowilabys mi barbule worcester gold za 12 pln ?
i tez sobie wez
Ogródek z futrzakami i kamieniami 11:26, 25 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Ewa jak sadzisz róże z doniczek to przycinasz pędy?
sliczne fotki kochana

DZięki Ania jak w sezonie to nie tnę.
Ogród z pergolą 11:17, 25 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

oj takiej decyzji to ja jeszcze nie podjełam jeszcze nie zgłębiałam ich tematu
a jaką polecasz?co by fajnie z parocją grało

parocje faktycznie drogie i rozbiezne informacje na temat ich tempa wzrostu. można kupić mniejszą sadzonkę o ile na efekt 10 lat nie będę czekać

to zalezy jaką wysoką chcesz...Ale ja sama z moliniami dopiero się zapoznaje
Ogród z pergolą 11:12, 25 paź 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

ja kupowalam tam gdzie tanio derenia, calkiem wielki przyjechal az sie zdziwilam jak go wpasowali w pudelko...

iwka napisał(a)
właśnie przeglądam ich ofertę i chyba ceny mają spoko

dzwonilam do nich, kobitka lekko zaspana ale ma mi sprawdzić czy nie miałaby większej na stanie. wolę dopłacić parę groszy ale może uda się wiekszą wychaczyc.
ceny..jeżówki i trawy patrzyłam to droższe niż w bylinowym i mniejsze. tez od razu kombinuję co by tu jeszcze dobrać i w jednej przesyłce dostać
Ogród z pergolą 11:08, 25 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ja parocie też lubie ale jakoś w poszukiwanym przezemnie rozmiarze starasznie drogie były.
a jaką molinią będziesz podsadzać?

oj takiej decyzji to ja jeszcze nie podjełam jeszcze nie zgłębiałam ich tematu
a jaką polecasz?co by fajnie z parocją grało

parocje faktycznie drogie i rozbiezne informacje na temat ich tempa wzrostu. można kupić mniejszą sadzonkę o ile na efekt 10 lat nie będę czekać
Ogród pod lasem 10:39, 25 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ja chce ją od ciebie kupić

Ogród z pergolą 10:23, 25 paź 2016

Do góry
iwka napisał(a)
droga

tania

dzięki nie dość że tańsza to 3 razy większa
kochana jesteś!
Ogród z pergolą 10:22, 25 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

tak w Z.
mogę je zostawić na noc? bo myślałam ze jak mi niedługo przywiozą to bym posadziła o 12 jak Natka spać pójdzie..

u mnie jutro ma nie padac, moze u was tez ?
Ogród z pergolą 10:15, 25 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

hahahah już kom pozycje mi Łukasz podpowiedział ale realizowac będę pewnie powoli jak tyły w przyszłym roku skończę to bedzie dobrze. najgorsza jest decyzja co sie chce, jak jest plan to potem zakupy sie robi szybciutko

ja jedyną parocję jaka znalazlam to za 45zl 40cm szok! szukam dalej
właśnie te gałązki w bok mi się podobają..taki parasol

No te w bok to właśnie nie wiem, czy zrobią parasol, musiały by iść chyba w górę
Ogród z pergolą 10:12, 25 paź 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

fajnie kurna, przesyłka w taką pogodę, dobrze że mokro to im się nic nie stanie. jutro ma być lepiej to będziesz sadzić, o ile dziewczyny Ci pozwolą lub dopiero popołudniem...
jak przyjdą zrób zdjęcie, zamówiłaś w Zapolicach?

tak w Z.
mogę je zostawić na noc? bo myślałam ze jak mi niedługo przywiozą to bym posadziła o 12 jak Natka spać pójdzie..
Ogród z pergolą 10:01, 25 paź 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

parocja jest sliczna jesienią

obejrzyj troche o jarzabach tutaj
http://vod.tvp.pl/27173301/22102016

ja jestem poki co zachwycona dodongiem, nie choruje, ladne liscie w lecie i cudnie sie przebarwia

Kasia dzięki zawsze zapominam obejrzec ten program i nawet nie wiedziałam ze jest na necie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies