Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ogródek z futrzakami i kamieniami

19:14, 24 paź 2016
Ewik napisał(a)

i znany widoczek

róże masz w świetnej kondycji az nie do uwierzenia że tak wyglądaja w taki mokry pażdziernik
anna_t 20:29, 24 paź 2016

Ewa jak sadzisz róże z doniczek to przycinasz pędy?
sliczne fotki kochana
Ewik 11:24, 25 paź 2016

eee_taam napisał(a)

róże masz w świetnej kondycji az nie do uwierzenia że tak wyglądaja w taki mokry pażdziernik

Pozostały terminatorki
niektóre mają pąki ale wątpliwa sprawa że je otworzą. Sporo musiałam ściąć bo zgniły co nie dziwi przy takiej pogodzie. Oczywiście znów pada
Ewik 11:26, 25 paź 2016

anna_t napisał(a)
Ewa jak sadzisz róże z doniczek to przycinasz pędy?
sliczne fotki kochana

DZięki Ania jak w sezonie to nie tnę.
UrsaMaior 12:30, 25 paź 2016

Ewik napisał(a)

Przyznam, ze nie wiem teraz , albo all gold, albo aureola . tak przebarwiły sie te , które przesadzałam , pozostałe nie są takie miedziane.

Pięknie to wygląda U mnie żadna się nie przebarwiła, nawet Nicolas, choć on to pewnie z niedostatku słońca.
Kasya 12:38, 25 paź 2016

Ewik napisał(a)

Przyznam, ze nie wiem teraz , albo all gold, albo aureola . tak przebarwiły sie te , które przesadzałam , pozostałe nie są takie miedziane.

moje zolciutkie i nawet nie wiedzialam ze sie przebarwiaja
Margarete 16:41, 25 paź 2016

Cudnie i różanie jeszcze u ciebie mimo października. Kolory jesieni na rabatach juz widac ale róże wciąz u ciebie kwitną. U mnie pojedynczymi kwiatkami przypomina o sobie pastella, chippendales i niezawodny Leoś.

Odnosze sie do pytania Ani T :
Przesadzałam ostatnio Ascot i troche podciełam jej te cienkie korzonki, mam nadzieje że nie padnie, musiałam jej też skrócić pędy od góry lekko bo miała długie na 160 cm - walczyła biedna o słońce z Anabelka i dlatego tak wybujała. Traz jak ja przesadziłam to bedzie miała swiatła dość dla siebie. A jeszcze mam pomponelle w donicy do wysadzenia, aspirynke (zdobiła cały rok taras w donicy ale zimy to w tej donicy chyba nie przetrzyma) i Pink Fairy muszę odkopać bo jest ładna, ma jej sie na życie ale zagadały ja i zarosły inne rosliny. Mam nadzieje że zdaże przed zimą. W listopadzie mogę jeszcze przesadzać róże ?
bdan 19:37, 25 paź 2016

Ewik napisał(a)
Liczyłam na chociąz trochę promyków słońca tej niedzieli, niestety po południu zaczęło padać i nadal buro i ponuro jest. Wiem, ze deszcz potrzebny ale bez przesady ...

kilka pażdziernikowych fotek

Ewa bardzo ładne październikowe ujęcia, a brak słońca wcale negatywnie nie wpłynął na przedstawione obrazy.
Ale fakt, że marzymy o słonecznej złotej jesieni i oby jeszcze trochę takich dni było.
Ewik 21:29, 25 paź 2016

Margarete napisał(a)
Cudnie i różanie jeszcze u ciebie mimo października. Kolory jesieni na rabatach juz widac ale róże wciąz u ciebie kwitną. U mnie pojedynczymi kwiatkami przypomina o sobie pastella, chippendales i niezawodny Leoś.

Odnosze sie do pytania Ani T :
Przesadzałam ostatnio Ascot i troche podciełam jej te cienkie korzonki, mam nadzieje że nie padnie, musiałam jej też skrócić pędy od góry lekko bo miała długie na 160 cm - walczyła biedna o słońce z Anabelka i dlatego tak wybujała. Traz jak ja przesadziłam to bedzie miała swiatła dość dla siebie. A jeszcze mam pomponelle w donicy do wysadzenia, aspirynke (zdobiła cały rok taras w donicy ale zimy to w tej donicy chyba nie przetrzyma) i Pink Fairy muszę odkopać bo jest ładna, ma jej sie na życie ale zagadały ja i zarosły inne rosliny. Mam nadzieje że zdaże przed zimą. W listopadzie mogę jeszcze przesadzać róże ?

Hej , ja teraz wykopywałam i przesadzałam sporo róż i wszystkim skróciłam i pędy i korzenie i od razu po posadzeniu okopczykowałam , wysadzałam też z donicy i tutaj korzeni nie ruszałam ale pędy skróciłam trochę. W listopadzie śmiało możesz przesadzać , ja nie szalałam w tym roku z zamówieniem różanym , ale moje całe 3 szt będą właśnie w listopadzie
Ewik 21:30, 25 paź 2016

bdan napisał(a)

Ewa bardzo ładne październikowe ujęcia, a brak słońca wcale negatywnie nie wpłynął na przedstawione obrazy.
Ale fakt, że marzymy o słonecznej złotej jesieni i oby jeszcze trochę takich dni było.

Dziekuje i nadal mam nadzieje, że choć troche tego słoneczka jeszcze będzie , u nas oczywiście dziś padało .