RH nie wyglądają najlepiej po zimie, ale tutaj to chyba słoneczko przyświeciło za mocno, a mój aparat nie najlepszy, muszę wymienić.
Tak jak wspominałam zaczęłam robić, przerabiać rabatę. Przesadziłam wszystkie RH, które rosły wokół tarasu, dałam im mnóstwo torfu, tanio udało m się dostać, wielkie baloty po 30 zł sztuka.
Po działaniach sobotnich rabata wygląda tak:
Rabata właściwie jest pusta... na pewno puszczę bluszcze na ogrodzenie, na pewno dosadzę 2 wiśnie ozdobne, na pewno wiem, że za mało jest roślin i nie wiem, czy mi sie to do końca podoba, raczej nie...
Jedno co jest pewne to to że RH tam zostaną, ale pewnie będą przesadzone..że potrzebuję tam coś wysokiego zielonego, szczupłego, żeby coś się działo na rabacie, RH się ucieszą bo torfu mnóstwo dostały, przesadzam je prawie co rok.... muszę je dożywić koniecznie
Co jeszcze wiem? Chcę posadzić tam runiankę, żeby zadarniała, bo nie podobają mi się te łyse placki ziemi, oczywiście będzie tam kora, ale to nie załatwia sprawy. Przed RH będą konwalniki pomieszane z liriope. Całkiem z prawej strony są hortensje, mam tam jeszcze 2 metry i na pewno wyląduje tam Anabelle i jakaś jeszcze.
Czekam jeszcze aż tulipany zakwitną, dlatego tam tak chaotycznie, poprzesadzam potem dalej..No a teraz wymyślajcie...