Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Milka 22:22, 13 kwi 2012

monteverde napisał(a)
ja już robiłam wcześniej opryski według zaleceń Bogdzi

Aniu, podziwiam cię i dużo się uczę, ale dopiero jutro mam wolne i tez tak zrobię cały czas od was się uczę
Juzia 22:22, 13 kwi 2012

O korze też nie wiedziałam. Dobrze, że jeszcze nie miałam okazji kupić kory, to teraz nawet jej tam nie położę. A Florovit mam taki sam
Też muszę swoje opryskać, bo blade.
Bogdzia 22:22, 13 kwi 2012

Ewa napisał(a)
Bogdziu szynka jest wyśmienita!!!

Świetnie smakuje z chlebem żytnim i chrzanem oczywiście

Ja muszę jeszcze popracować nad ściąganiem siateczki , bo to nie jest łatwe
ale REWELKA

Pięknie zdjełas siatkę i pięknie wygląda a jak jeszcze Ci smakuje to bardzo się cieszę. No narobiłaś mi ochoty na ponowne kupienie ale u mnie tylko przed świetami sprzedają. Bardzo się ciesze że Ci smakuje. Pozdrawiam.
ana_art 22:23, 13 kwi 2012

dziękuję, doczytałam również, że jak sadzisz nowe to ich nie nawozisz a ja właśnie nawóz kupiłam... wyniosę go do piwnicy
agata_chrosc... 22:24, 13 kwi 2012

A ja spotkałam się z opinią, że owszem dawać, ale bardzo zmieloną i przekompostowaną, no i cienką warstwę oczywiście. Czy Twoim zdaniem tego tez nie robić?
Bogdzia 22:26, 13 kwi 2012

Juzia_G napisał(a)
O korze też nie wiedziałam. Dobrze, że jeszcze nie miałam okazji kupić kory, to teraz nawet jej tam nie położę. A Florovit mam taki sam
Też muszę swoje opryskać, bo blade.

A przesadzałaś je?- bo wiem ze przez śnieg miałaś przesadzic.
ana_art 22:27, 13 kwi 2012

a byłam dzisiaj w ogrodniczym i widziałam ogromne rh w kolorze żółtym (nie pamiętam nazwy) i prowadzone w formie drzewka
Mala_Mi 22:29, 13 kwi 2012

Uśmiałam sie z różami (bo to też moje dzisiejsze przemyslenia w trakcie wycinki moich pięknych róż......) a przy szynce mało nie spadłam z krzesła..... jakbym mojego M widziała..... tyle, że on nei czyta Ogrodowiska, ale każdy telefon czy sms leci do mnie do ogrodu...a ja specjalnie zostawiam telefon by mi nikt nie przeszkadzał :jak pracuję w ogrodzie
Piżama party z rana..... rewelacja..... nawet mi foto takie nie przeszkadaza..niech inni co nie mogą zazdraszczają
Bogdzia 22:29, 13 kwi 2012

agata_chroscicka napisał(a)
A ja spotkałam się z opinią, że owszem dawać, ale bardzo zmieloną i przekompostowaną, no i cienką warstwę oczywiście. Czy Twoim zdaniem tego tez nie robić?

Moim zdaniem absolutnie nie chyba że zimą kiedy nie pobierają wody ale tylko wtedy. Przetestowałam to na swoich bo tez róznie mi radzono. Nie wolno ich sadzic głębiej niż rosły w doniczce i nie wolno przykrywac korzeni. Nie znoszą tego.Chorują.
Bogdzia 22:31, 13 kwi 2012

ana_art napisał(a)
a byłam dzisiaj w ogrodniczym i widziałam ogromne rh w kolorze żółtym (nie pamiętam nazwy) i prowadzone w formie drzewka

Pewnie sprowadzone z Holandii bo ja takie tez dziś widziałam w OBi. Nie radzę kupowac to nie na nasz klimat niestety.