Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 20:35, 24 mar 2012

Do góry
Pojawiają się pąki na tawułach nieśmiało wychodzą z ziemi orliki pomału robi się wiosennie w moim ogródku

O....! 20:34, 24 mar 2012

Do góry
bardzo miło Was widzieć u mnie, dzięki
dobry wieczór, ale ja tylko na moment wpadłam - zmęczenie po dzisiejszym dniu w ogrodzie ...

pokazały się tez inne kwiaty - nie tylko krokusy...
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 20:32, 24 mar 2012

Do góry
No i dziś była wielka niespodzianka pojawił się pierwszy krokusik

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 20:27, 24 mar 2012

Do góry
Moja kolejna wielka rewolucja w ogrodzie. Dziś powstała największa rabata. Pokażę najpierw zdjęcie, jak było na początku, a jak jest teraz ścieżka dla piesków została ułożona wysoko, bo w tej części zbierała sie woda. Musiałam więc podnieść rabatę, w zasadzie to polączyłam 3 rabaty w jedną wiele krzewów musiałam przesadzić, no i oczywiście dosadziłam szmaragdy Tak powstała nowa wielka rabata z obrzezami z kostki. Zwerbowałam dziś całą rodzinkę do pracy

tak było wczoraj

Rododendronowy ogród. 20:22, 24 mar 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Po takim pracowitym dniu należy się odpoczynek Pozdrawiam

To wczorajsza robota a dziś trochę przesadzałam ale głównie robiłam zakupy i piekłam ciasto bo jutro dzien wnuczkowy. Znów napiekłam dużo to dłuzej nie bedę musiała piec tylko bedę wyjmowac z zamrazarki. Dzisiejsze ciasta z borówką a jedno borówkowo- jabłkowe.

Bożenko, rzuć do mnie to ciasto z borówką... wygląda wyśmienicie to i pewnie smakuje nie mniej

Aniu bardzo chetnie bym rzuciła bo mam jeszcze spory zapas owoców w zamrażarkach to chętnie bym popiekła z nimi ciasta i komus dała bo my z M raczej za ciastami nie jesteśmy.Nie masz daleko to przyjedź.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:22, 24 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Rano obiecałam sobie, że nie będę się spieszyc i powolutku bedę sobie sadzić Tyle tylko, że przesadziłam zakupami ...
Najpierw jednak oceniłam poziom dokonanych zakupów....
Cel na dzisiaj obsadzenie płyt granitowych skalniakami, ale kilka innych roślin też się nawinęło

Ciemierniki po 6 zł

I runianka variegata, która będzie otaczała bambusy.

Jejaaaa....a ja myślałam, że to fotki ze szkółki
Ogród Dominiki 20:19, 24 mar 2012

Do góry
Pokazała się pierwsza nieśmiała cebulica:

i pąki na wiązie:
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:16, 24 mar 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Cebulowe wychylają główki. Tu chyba szafirki, a w środku tulipany botaniczne. Nie pamiętam. Są przez pół dnia zacienione więc będą później. Może do świąt wytrzymają.

Mogą tulipany do świąt nie zakwitnąć może czasami wydłuż im nasłonecznienie ???Moje już mają pąki
Rododendronowy ogród. 20:12, 24 mar 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

To wczorajsza robota a dziś trochę przesadzałam ale głównie robiłam zakupy i piekłam ciasto bo jutro dzien wnuczkowy. Znów napiekłam dużo to dłuzej nie bedę musiała piec tylko bedę wyjmowac z zamrazarki. Dzisiejsze ciasta z borówką a jedno borówkowo- jabłkowe.

Bożenko, rzuć do mnie to ciasto z borówką... wygląda wyśmienicie to i pewnie smakuje nie mniej
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:11, 24 mar 2012

Do góry
Domi napisał(a)
Ale poszalałaś z zakupami!

Dominiko, do weekendu majowego cały ogród muszę skończyć !!! A potem będę tylko leżakować
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:10, 24 mar 2012

Do góry
Ale poszalałaś z zakupami!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:10, 24 mar 2012

Do góry
M postanowił zrobić porządek w garażu, chwała mu za to!!! ale zdjecia trochę niereprezentacyjne. Tytułem wyjaśnienia za nasadzeniami na całej długości będą posadzone budleje - 9 szt., we wtorek mają dojechać
Zakątek bukszpanowo-hebowy gotowy. Czekam na perowskię i ten kącik będzie gotowy. Na tle kory nie widać 6 szt rozplenic 'Black Beauty'

Przed lawendami będą jeszcze żurawki - w tym miejscu gdzie nie jest dosypana kora przy kostce. Z tyłu budleje A te cienkie patyczki to kiku-shidare.
Potem pod łopatę poszły lawendy.

Potem turzyce.... Suche patyczki róż do wykopania, przemarzły do spodu. Chciałam rabatowe - wymarzły, bedą jednak okrywowe zgodnie z projektem..... Okrywowych nic nie ruszyło.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:09, 24 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
kolejna róża do wysadzenia, chyba Dorothy, zwisająca

dokupiłam hosty, 2 odmiany

i gipsówka, którą bardzo lubię

i tak już wiosennie, chociaż bardzo roboczo

Irenko super zakupy gipsówkę i inne kwiatki wysiałam dziś do donic, będą trochę szybciej niż w gruncie
Rododendronowy ogród. 20:07, 24 mar 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:05, 24 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Rano obiecałam sobie, że nie będę się spieszyc i powolutku bedę sobie sadzić Tyle tylko, że przesadziłam zakupami ...
Najpierw jednak oceniłam poziom dokonanych zakupów....
Cel na dzisiaj obsadzenie płyt granitowych skalniakami, ale kilka innych roślin też się nawinęło

Ciemierniki po 6 zł

I runianka variegata, która będzie otaczała bambusy.
Imponujący widok życzę przyjemnej pracy, bo jest jej moc
Ogród Dominiki 20:04, 24 mar 2012

Do góry
Pożegnałam również hebe (ten krzaczek wygląda najlepiej ze wszystkich, reszta hebe lubi brąz):

Ogródek Hanusi po zimie 20:01, 24 mar 2012

Do góry
Odnośnie cięcia hortensji anabelle! pędy wyrastają i od tych krótkich patyczków, i z korzeni odbija.
Mój krzew rozlazł sie na szerokość metra i muszę go podzielić.Oprócz sadzonek będę miała jeszcze jeden krzew.Ale w tym samym miejscu rośnie już przeszło 6 lat.

Szczecin lubię,ale ostatnio bywam tylko okazjonalnie.

Ogród Dominiki 19:58, 24 mar 2012

Do góry
Żeby nie było, że nic nie robię w ogrodzie (oprócz fotek): wymieniałam dzisiaj przemarznięte wrzośce na wrzosowisku pod cyprysikiem bonsai:

i 3 białe w klombie żwirowym:

Podwiązałam hortensje zgodnie w wytycznymi Danusi:
ogrodoweimpresjejolki 19:57, 24 mar 2012

Do góry
Aniu, szczyp, szczyp

Sama byłam zaskoczona - mile oczywiście

Wiele roslinek zrobiło postepy przez ten ostatni tydzień

Wyłazi rabarbar, który w tym miejscu tępię

Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:56, 24 mar 2012

Do góry
I nie mogłam sobie odmówić wczesnie kwitnącego RH Eljot. Tylko gdzie ja go posadzę? Będzie rósl w donicy, którą musze mu kupić

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies