Dzięki wszystkim! Gwarno się zrobiło na moim wątku, maile dostaję o nowych wpisach, a przed południem nie mogłam się dostać na ogrodowisko Chyba dużo nas tu siedzi
Pogoda piękna, gorąco Leżaczek oblężony, trawka rośnie w oczach
Wszystko rośnie w oczach! Dzisiaj znalazłam 1 szachownicę kostkowaną kwitnącą - wsadziłam 25 cebulek, więc reszta zmarzła lub została zjedzona
Moje stare sasanki kwitną - jedna różowa, druga fioletowa
Biało-czerwone pełne tulipanki rozkwitają powoli, pod wieczór zrobię zdjęcia - teraz słonko zbyt ostro świeci
Sąsiedzi chodzą półnadzy, ja bym się wstydziła w bieliźnie paradować... cóż chyba lokalny obyczaj
Gratuuulacje na 200 i kolejnych czytelników życzę!
Dzięki za odpowiedź o jabłonce, zapisałam.
A co do sąsiadów, ja też mam taką sześdziesiątkę co w biustonoszu-spadochronie paraduje, a nawet kiedyś zaszła do mnei w takim 'stroju' z niemałą prośbą - normalnie żyć nie umierać!
Borówki kwitną! Podlewam je mocno, żeby zawiązały owoce - jak je przesuszyłam rok temu owoce poopadały a wyglądały jak suszone jagody leśne 2 różne odmiany mają zupełnie inne kwiaty, różnej budowy, kwitną w różnym czasie...
Sesja biało-zielonych papuzich tulipanów - dla Roberta
Moje Młode prezentuje tulipanki przy tarasie:
I z bliska tulipanki - do przesadzenia dwa papuzie z przodu (jeden w pączku) i ten żółty z tyłu - do Teściowej
Młode na murku tarasowym:
Funkie i ciemiernik werandują się w cieniu na tarasie - podpędzone w domu, zamierzają kwitnąć...