Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Mala_Mi 15:16, 29 kwi 2012

Coraz więcej miast dba o wizerunek To niestety kosztuje, a potem są narzekania, że na takei bzdety miasto wydaje pieniądze...to tak a`propo narzekania
Wiosna jednak u Ciebie bardziej posunięta...co nie dziwi, bo tak ma być ..... Nie zmieniajmy przyrody .... moje miniaturowe iryski też szykują sie do kwitnięcia... A hosty masz piękne
Milka 15:36, 29 kwi 2012

Dzięki Aniu te hosty idą w oczach, ale sucho i dziś znowu podlewanie; nie posadziłam jeszcze wszystkiego, ale o dziwo mam lenia!
Milka 15:38, 29 kwi 2012

siaaska napisał(a)
Moje hosty dopiero wystawiają główki a u Ciebie już takie duże Rododendrony śliczne

Tak, z rh się cieszę, złapałam bakcyla od Bożenki moje hosty są dorosłe, makją w większości ponad 12 lat, więc dlatego pewnie szybciej idą; zaraz trzeba będzie robic ochronę przed ślimakami, bo inaczej zeżrą!
Milka 15:45, 29 kwi 2012

szczypior, ale nie jem go tylko czekam jak zakwitnie, bo lubie te kwiaty; czosnki ozdobne albo wymarzły, albo coś je zżarło

w końcu paulownia ma pąki i idą powoli listki

na skalniaku coraz szaleńcze kwitnienie - muszę się nauczyć robić lepsze fotki, ale chyba sprzęt do wymiany

tu pod drzewami jest roślina, taka płożąca, kwitnie na żółto, ale nie wiem co to jest, ładne
popcorn 15:51, 29 kwi 2012

Irenko czosnek może zgnił - tak u mnie się stało... nornice nie lubią, bo cebule śmierdzą, czosnków ozdobnych też

Pozdrówka!
Milka 15:53, 29 kwi 2012

a tu idzie kalmia szerokolistna Galaxy, ma nowe listki i zalążki pąków, cud że przetrwała, bo to pierwsza ich zima u mnie, kwitnie maj czerwiec, wymagania podobne do rh,

widac mini pąki

ruszył kokornak

i kolejny tulipan kwitnie, one maja olbrzymie kwiaty, teraz wiem, czemu taka gruba łodyga

Milka 15:55, 29 kwi 2012

popcarol napisał(a)
Irenko czosnek może zgnił - tak u mnie się stało... nornice nie lubią, bo cebule śmierdzą, czosnków ozdobnych też

Pozdrówka!

Pewnie tak, bo dziwaczna ta pogoda była, tak też się stało z krokusami, hiacyntami, szachownicami i częścią tulipanów, niestety, a zobacz jak mój Cunnighams kwitnie, a daliśmy w ziemię i woda też z węża
Milka 15:57, 29 kwi 2012

klon jesionolistny Flamingo
popcorn 15:59, 29 kwi 2012

Piękne Twoje Rh... Szkoda że mojego załatwiłam... nie wiem dlaczego Może za dużo nawozu??? Ale reszta dostała tyle samo, a nie zmieniła koloru liści...
I irysy śliczne! Muszę sobie nabyć takie, wcześnie kwitną. Mam tylko takie kłączowe białe od Babci, ale kwitną końcem czerwca dopiero...

Hosty u Ciebie wielkie! Wiosna ciut szybsza
Wrocławskie lotnisko super - nigdy nie byłam. Fajne te formowane drzewa
Milka 16:01, 29 kwi 2012

Tak, drzewka na lotnisku zachwycające; może za ciepło tam na oknie było i poparzyło go, albo faktycznie za dużo nawozu; w ziemi powinien odbić