Dzisiaj było wielkie cięcie. Nie ma już bordowej leszczyny. Nie ma też jednej z sosen - mieliśmy oczywiście na jej wycięcie pozwolenie.
A teraz krótkie wspomnienie sosen.
Sosny w 2010 r.
w 2011 r.
tu oprócz sosen widać zieloną i bordową leszczynę
i dzisiaj w 2012 r., została tylko ta sosna po lewej stronie, która była totalnie zagłuszona przez wyciętą sosnę a z drugiej strony przez zieloną leszczynę, która poległa w 2011 r.
Zrobiło się o wiele jaśniej, a w rogu można już myśleć o nowej rabacie.
Aniu, wczoraj długo spacerowałam po Twoim ogródku. Pośmiałam się do laptopa z Twoich opowiadań. Nawet o rozbitym samochodzie piszesz dowcipnie. Lepiej zarządzasz czasem niż ja. Spacery, pogawędki w wielu ogrodach, i jeszcze masz czas na swój.
Krokusów u Ciebie zatrzęsienie, u mnie jeszcze się ociągają z opuszczeniem swoich siedzib zimowych.
Zostawiam ślad, że byłam i pozdrawiam.
Irenko wczoraj Cię odwiedziłam, róża Westerland piękna, a Flammentanz to chyba ta sama co mam Paul's Scarlet ?, wspaniała, bujnie kwitnąca. U mnie taka wiosna:
Cieszę się , że masz posadzone ziółka, a drogie były te donice od "chrapki"?
Ładnie by się prezentowały u mnie Na pocieszenie dodam , że mój M wraca jutro po tygodniowej delegacji , normalnie nie daję rady po tygodniu bieganiny .....
A jakie bukszpaniki kupujesz ? kulki czy na żywopłocik ? Moje trochę podmarzły, właśnie wróciłam z pola , dokonałam malutkich postrzyżyn w jednym szpalerze bukszpanów a przy okazji gdzieś mi się zawieruszyły nożyce szpalerowe i cięłam malusim sekatorkiem .....pozdrawiam
Proszę bardzo
mebelki
i wiosna w moim ogródku
krokusy- jedne z nielicznych które nie zostały pożarte przez nornice
tulipanki
kwitną wrzośce
a takie "bogactwo" kryje się wszędzie
krzewuszka już ruszyła
róże też
i tawułki
oraz wierzby
W aktualnej Werandzie Country zamieszczono nasze ładne narzędzia do pielęgnacji trawnika,
nóż-szpadelek do przycinania kantów i nożyce do cięcia brzegów. Fajnie to wygląda
W aktualnej Werandzie Country zamieszczono nasze ładne narzędzia do pielęgnacji trawnika,
nóż-szpadelek do przycinania kantów i nożyce do cięcia brzegów marki Joseph Bentley.
dziękuje za miłe słowa
Dawno mnie tu nie było .Wiosna się zaczęła wiec i jestem .
Mam troszkę pomysłów .
Ostatnio kupiłem dwie pnące róże o drobnych kwiatach i tak z ciekawości przejrzałem w internecie o różach i znalazłem odmianę o nazwie Bonica .
Przeczytałem ze jest mało wymagająca i niezawodna .
Pomyślałem wiec by zakupić i wsadzić wzdłuż posągów by zrobiło się przytulnie w alejce...
Natomiast wokół świątyni bym posadził róże płożące białe .
hmm choć wiem ze zburzy mi to mój planowany melancholijny klimat .
Ciągle myślę nawet o tym czy nie rozjaśnić trochę altany ...