Joanka - no to teraz specjalnie dla Ciebie oraz wszystkich miłośników tulipanów - fotorelacja z Keukenhof czyli miejsca, gdzie co roku sadzi się 7 milionów cebulek (także hiacyntów, narcyzów i innych, ale tulipan jednak króluje). Nie będę gadać, tylko pokazywac.
Ale piękne te zdjęcie!!! Nadaje się do kalendarza, może też być inspiracją dla jakiegoś malarza impresjonisty, cudo!
O, cóż jest piękniejszego niż kwitnące drzewa,
W brązie zachodu kute wieczornym promieniem,
Nad wodą, co się pawich barw blaskiem rozlewa,
Pogłębiona odbitych konarów sklepieniem.
Myślę, że Leopold Staff wybaczy mi ..... kwitnące.
Tak czy siak już życzenia składam,bo potem mogę nie zabłądzić w te strony......
Wszystkiego udanego w ogrodzie ....wirtualnie i na co dzień!Następnych intrygujących stron!
Mewy..... chyba mewy bo białe...niedaleko płynie rzeka i są rozlewiska wodne
Jak nie masz okazji oglądać widoków z góry to Ci wstawię widok jesiennny z naszych okolic
A ja czekam na narcyzki Bo jeszcze dużo w pąkach.... ależ bedzie widok....
Gdzie ta Ania wlazła
Bogdziu szyneczka znowu się moczy
To masz dobre znajomości bo szyneczka bardzo zgrabna , wygodna do krojenia. Ja na początku bez przerwy robiłam ale teraz trochę odpuściłam . To będzie super jedzonko.Az mnie ochota naszła.
Wpadałam dopiero teraz się przywitac...ale przed 6 musiałam wyjechac..i teraz wróciłamm...i pierwsza rzecz to kawusia i forum
Dziś byłam wyżej niż mewy....fajnie latały poniżej mnie, ale foto nei zrobiłam bo miałam zajete ręce ....
Dla Ciebie panorama ze 120 metrów...... robiłam przegląd komina I pomachałam Ci reką na powitanie...mam nadzieję, że widziałaś
Ja wczoraj duzo krzewów przesadziłam i mam nadzieję, że się przyjmą
Ania az mnie dreszcze złapały jak na to spojrzałam. Ja Cię nie widziałam niestety bo nie uprzedziłaś że mam w niebo na południowy wschód patrzec ale Ty z tej wysokości to pewnie widziałaś mnie w ogrodzie jak zdjęcia robiłam żonkilom.No fajnie ze nie spadłaś jak machałaś , na drugi raz machaj na ziemi , będzie bezpieczniej.A skąd u Ciebie mewy, przecież one nad morzem, chyba że przyleciały na Twoje wyczyny popatrzec.Za zdjęcie dziękuję bo takich widoków nigdy w życiu bym nie zobaczyła gdyby nie to zdjęcie, a widok piękny. Piękna nasz Polska cała......Widzę że trochę tam ziemi koło Ciebie jest do kupienia , można by tam ogródek załozyc, ale ,,Nie dla mnie sznur samochodów......."Szkoda.
Ewo, te tulipanki przypominają mi karambolę w przekroju i czuje ich słodko-kwasny smak
A stokrotki (szczególnie te miniaturowe) kojarzą mi się z zabawami na trawniku w dzieciństwie
Czasami szukamy egzotycznych nowości a nasze kwiatki pospolite tyle radości sprawiają.
Pozdrawiam