ooooooo rozpoczęłam osobiście 300-tną stronę w takim razie na 3-seteczkę będzie jutro wykonane obsadzenie narożnika serbami, które dzisiaj przyjechały i są baaaardzo ładne ach..... będzie z nimi roboty, bo są strasznie ciężkie,ale za to będzie ładniej
Justi ależ piękny kwiat mi przyniosłaś za rosliny podobno się nie dziękuje, ale za gratulacje tak miło mi, choć ogród będzie dopiero kiedyś tam )
Cieszę się, że plan może być miałam niezłe dylematy a pomocy zero w zasadzie ilość kropek odpowiada ilościom roslin, ale nie do końca:
- bukszpanowe kulki się zgadzaja,ale mam jeszcze 3 sztuki stożków bukszpanowych i nie wiem gdzie je dać zaznaczyyłam zielonymi kreskami obwódki niskie z bukszpanu,ale jakoś tak średnio mi się widzi ta koncepcja, w zasadzie nie wiem co z tą obwódką zrobić, a coś muszę zrobić, bo obwódkę (tzn. bukszpaniki) już mam, tylko trzeba przesadzić ))
- hortensje zaznaczyłam na niebiesko orientacyjnie,bo mam ich o wiele więcej niż narysowałam, może poprostu posadzę w tym układzie po dwie? albo nie wiem co.... ;( mam oczywiście kilka Limelight, kilka Grandiflora, jedną Great Star i jedną Blue Bird, ale na tej rabacie widzę same Limelight, aby nie mieszać gatunków, ale co zrobić z pozostałymi? może dać je gdzieś obok?
- tylko napisałam, że żurawki, ale nie zaznaczyłam ile sztuk, bo trochę ich mam i zobaczymy jak to wyjdzie w praniu
- miskanty........ mam mieć )) jeszcze nie wiem kiedy i jakie oraz ile i jak najlepiej je zakomponować, ale jakieś kupię bo tak sobie wymyśliłam )) .... A może ktoś doradzi jakie?
Aaaaaaaaaa, jutro przesadzamy również wielkiego bukszpana od osób, które już go nie chcą, ale nie wiem co z nim będzie bo jest zabiedzony strasznie, choć właściciele mówią, że go pielęgnowali. Nie mam bladego pojęcia gdzie go posadzić
Hortensje są za blisko świerków, będą się świerki ogałacały.
A świerki między sobą mogą być co metr jak chcesz gęsty szpaler zrobić. Ale raczej co 1,20.
Jeśli to jest w skali to narysuj gwiazdki o średnicy 1,20 do 2 m bo taką średnicę będą miały świerki.