Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Sebek 00:09, 27 kwi 2012

Śliczny ten trawnik - efekt od razu
Madzenka 00:19, 27 kwi 2012

Ałe piękny trawnik. Czekamy na fotki tulipanów
kwiatholandii 05:22, 27 kwi 2012

Piękniy trawnik Wreszcie się doczekałam. Nie martw się deszczem, będzie ok. Teraz będziesz miała zapał do kończenia rabat i w sumie dopieszczania ogrodu. Ja cały czas jeszcze na wykopkach siedzę. Dziś mają dopiero równać pod trawnik i za tydzień siać . Zawsze chciałam mieć duży ogród, ale teraz widzę, że to strasznie dużo pracy. Ty przy codziennej kawce kilka chwastów usuniesz i będzie pieknie a ja będę orała
ps. I jak w końcu wykończyłaś tą rabatę z kulami. Dołożyłaś coś więcej?
agata_chrosc... 19:21, 27 kwi 2012

Dzięki Sebek, Marzena i Monika.
Obawiam się, że jedna częśc pójdzie jednak do wymiany bo faluje po prostu.
Dosadziłam pod kule trzmielinę emerald 'n Gold. myślałam najpierw o tej białej odmianie, ale po namyśle doszłam do wniosku , że ta zółta jednak lepiej rozświetli to miejsce. ALe jeszcze musze dokupić traw i wtedy będzie prawie ok. Jeszcze myslę o jakimś drzewku na pniu, tylko nie mam przekonania czy kulę czy coś zwisającego. A Ty jak myslisz? Co lepiej?
ircia 21:04, 27 kwi 2012

Witaj Agatko - moim zdaniem taki deszcz to tylko powód do radości po położeniu trawnika Dostał to, czego mu najbardziej było potrzeba A jak Twoje róże? Opryskałaś je?
kwiatholandii 21:10, 27 kwi 2012

Ja bym dała kulę, żeby iść w tym samym kierunku z kształtami A trawką się nie martw. Przygrzeje i będzie ok.
kwiatholandii 21:12, 27 kwi 2012

A tak się zastanawiam. Jaką ziemię masz pod trawnikiem? Może jest za gliniasta i woda nie odpływa za dobrze.
Joanka 21:19, 27 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
A ja dalej podziwiam twoje piękne tulipany

Ja też, ja też
Joanka 21:20, 27 kwi 2012

agata_chroscicka napisał(a)

Świetne zdjęcie
agata_chrosc... 21:21, 27 kwi 2012

Ircia - opryskałam, ale coś mnie te róże niepokoją. Dziś znalazłam jakiegoś robala - tak z 1mm długości, cienki i w kolorze burym. I zywy był! a liście całe poskręcane.
Monika - kula powtarza kształt, a zwisające trochę przełamuje. Jedno i drugie niezłe. No znowu ma człowiek nad czym mysleć. A ziemia jest trochę gliniasta, została zmieszana z piaskiem i w zasadzie woda odpływa dość szybko. ALe spadła jej taka ilość, że jednak zrobiła się gąbka. Dziś w Keukenhof tez zauważyłam, że ich trawa trochę pływa (choć w zasadzie zabronione po niej chodzić). Ale stary trawnik sobie poradzi, natomiast nowa trawa może zgnić i tyle. Ano zobaczymy.