Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród irci 13:42, 22 mar 2012

Do góry
Dziś piękny, słoneczny dzień Kwiaty zadowolone
Pieris lada moment rozwinie swoje kwiaty:

greckie anemony tez poczuły wiosnę

krokusy lada dzień skończą swoje pokazy Póki co, jeszcze cieszą oczy

te pierwsz narcyze, choć takie "zwykłe" cieszą szczególnie:

Ogród irci 13:34, 22 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)
Narcyz piękniusi
A zająć.... bo ten najladniej skacze
Albo to był ten...bo przyleciał na jedyne kwiatki w okolicy

Hahaha, Aniu, zdecydowanie ten Dzisiaj w nocy zjadł krokusy, które zdążyły odbić po jego ostatniej konsumpcji sprzed kilku dni. Widzę, że nawet odstraszacz nie pomógł Muszę się więc pogodzić, e krokusy będą nasze wspólne. O dziwo smakuje mu tylko jedna wybrana odmiana botanicznych
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 13:06, 22 mar 2012

Do góry
wanda7 napisał(a)
Wiosenne promienie ogrzewają szary ogródek. Teraz, gdy nie ma jeszcze zieleni, widać wszystko jak na dłoni. Niestety, nic u mnie na razie nie kwitnie z wyjątkiem grupki krokusów.

Wandziu, niby nic nie ma (nie kwitnie) ale jest pięknie za sprawą słońca i wnętrza Twojego ogrodu.
Ogród w Alei Lipowej... 13:00, 22 mar 2012

Do góry
justi napisał(a)
No i coś dzisiaj "wystrugałam", ale nie bardzo mi poszło z jednym, bo sparzyłam palec klejem gorącym i mam wielkiego pulsującego bąbla. Oto efekty:

wspaniałe!!!!! współczuje bólu palca, ale artyści zawsze cierpieli
ogrodoweimpresjejolki 12:56, 22 mar 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Wreszcie mniej wieje i trochę cieplej. Czekając na tapicera wyniosłam mojego Cunningham's White na balkon. Cieszę się z niego. W weeekend poprosze M. o kupno torfu i zawiezienie Rh na działkę, no i jeszcze, zeby odpowiedni dołek wykopał Ale najpierw muszę Mu o nim powiedzieć ....

Ciekawa jestem w jakim czasie osiagnie swoje 2m, bo na razie to ma jakieś 40 cm. Acha najwazniejsze, zeby mu się u mnie podobało )

piękny ten rh i nie lada wyczynu dokonałaś targając go! ale zbastuj trochę, bo czekasz na 2m i razem z wnuczkami będziecie robić fotki, porównując kto ile urósł!

sporo roślin masz na parapecie, naprawdę masz co robić, podziwiam
Rododendronowy ogród. 12:36, 22 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Bożenko smacznego i dzień dobry

a czy ja też mogę się poczęstować?

coś mi się odmieniło i codziennie chce mi się słodkiego!!
chyba przez ranne prace w ogrodzie, muszę naszpikować się węglowodanami

ale u ciebie poważna dysputa się toczyła!!!

osobiście nie wierze w zmiany zachowań przestępców; kamuflują się i tyle i jestem do nich negatywnie nastawiona, zwłaszcza po osobistych tragediach!
Rododendronowy ogród. 12:20, 22 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Bożenko smacznego i dzień dobry

Aniu dzieki. miło mi że pamietałaś. ja coprawda dopiero teraz mogę sie nim uraczyc ale choc byli chętni zostało dla mnie. Dzięki.Piękny obrus- serweta, az strach na takim jeśc żeby plamy nie zrobic.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:19, 22 mar 2012

Do góry
Hej Aniu,
widziałam je i napisałam do gościa czy by mi zrobił takie ładniejsze -jak te co wkleiłam - i wyższe. Chciałabym żeby miały chociaż 200 cm... po wbiciu w ziemię to będzie i tak ze 30-40 cm mniej...

Te co wkleiłam to rurki łączone śrubami... jedna 190 cm waży 3 kilo więc nie wiem czy to nie będzie latać...

No nic, jak coś zdecyduję to się podzielę

Bateria od aparatu naładowana

Cisy kupione wczoraj:

i jeszcze:

Z bliska:

Bukszpany posadzę - ciężko myślę gdzie i w jaki sposób - i wkleję. Na razie tylko mocząca się kulka na pniu (z malym bukszpanem w jednej paczce gratis):
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:16, 22 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Irenko życzę powielenia tak udanych stronek, pozdrawiam

Aniu, ja tez pozdrawiam i dziękuję i postaram się nie za bardzo ględzić w swoim wątku, bo będziecie miały dość!

piękna róża
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:14, 22 mar 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
I ja spóźniona przybiegam z życzeniami kolejnych setek

spóźniona, skądże, ale na pewno milusińska i wesoła hiacynt cudny, prawie czuję woń!

dziękuję Joanko!
Ogród Danuszy - odsłona 2 12:12, 22 mar 2012

Do góry
witam dziś ciepełko operuje zrobilam sobie małą pzrerwe na kawke
podpatrzone

troche nie wyraznie na stawku koło domu parka krzyzówek na drugim sa gęsi a na trzecim łabedzie potem je złapie w obiektywie

wiosennie

no i całkowicie rozwiniete i oszalamiajaco pachnące
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:12, 22 mar 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Irenko jak ja mogłam przegapić Twoje święto? dwie seteczki w tak krótkim czasie ma swoje znaczenie gratuluję

Aniu, cmok i dzięki, ale to nasza wspólna zasługa, bo ciągle jakby nie było rozmawiamy, albo jak kto woli gadamy jak najęte
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:07, 22 mar 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Irenko "szalejesz" na Ogrodowisku, staram się nadążać za Tobą, a że wiosna się zbiegła z Twoimi 200 stronkami to przynoszę Ci z mojego ogródka to, co dzisiaj kwitnie z najlepszymi życzeniami.

dziękuję Weroniko

toż to prawdziwa wiosna u ciebie, więc tym bardziej miło, że się nią ze mną podzieliłaś
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:06, 22 mar 2012

Do góry
andziulka napisał(a)
Irenko, idziesz jak burza!!!!!!!!!!! Ale z taką przebojowością wcale mnie to nie dziwi Kolejna setka, to mały pryszcz U mnie nie ma jeszcze wiosny w ogródku, więc trochę kolorków z ubiegłego roku

dziękuję Andziulka tym bardziej, że u mnie jeszcze żadnych kolorów tegorocznej wiosny nie widać

śliczne, bo wiosenne
Nasz przydomowy ogródek 12:03, 22 mar 2012

Do góry
Dziękuję , a ja Krysię całuję
W sobotę na Stasia czeka robótka, niech no tylko już przyjedzie z tej stolicy
Sama nie mogę dużo zdziałać bo nogę mam "uszkodzoną" , no nie miała się kiedy zepsuć

Aaa we wtorek byłam w Palmiarni w Gliwicach i zrobiłam zdjęcie amarylisowi z myślą oczywiście o Tobie Zbyszku

ogrodoweimpresjejolki 12:02, 22 mar 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Wreszcie mniej wieje i trochę cieplej. Czekając na tapicera wyniosłam mojego Cunningham's White na balkon. Cieszę się z niego. W weeekend poprosze M. o kupno torfu i zawiezienie Rh na działkę, no i jeszcze, zeby odpowiedni dołek wykopał Ale najpierw muszę Mu o nim powiedzieć ....

Ciekawa jestem w jakim czasie osiagnie swoje 2m, bo na razie to ma jakieś 40 cm. Acha najwazniejsze, zeby mu się u mnie podobało )

Donica ciężka,sama przytargałaś ?
Ładny okaz niech rośnie
Początki w Kruklandii 11:26, 22 mar 2012

Do góry
Urośnie, urośnie - ja zrobiłam tak samo. Miałam 2 może 2,5 m tujkę i ją ciachnęłam na wysokości 70 cm. Mam teraz śliczną kulkę. Poszukam gdzieś fotek Ale znawcą nie jestem

Mam fotkę, to ta duża kulka z czapką śniegową.

Ogród Małgolinki 10:45, 22 mar 2012

Do góry
Witajcie

Cieszę się, że tak dużo osób zajrzało do mnie

No to zaczynamy.... na początku był chaos... no dobrze trochę epok pominę, bo nie do końca znam wszystkie szczegóły także przenosimy sie od razu do roku 2006 Kupiliśmy wtedy działkę Wszyscy się pukali w głowę i pytali - a po co Wam taka duża działka, kto taki kawał ziemi będzie uprawiał. Działka może nie mała jak na działkę budowlaną ale i bywają większe - ma prawie 3700mkw bez kilku metrów. A tak wyglądała rok później jak zaczynaliśmy budowę:

Ze względu na warunki gruntowe musieliśmy zrobić wymianę gruntu pod domem - jako ciekawostkę pokażę Wam połowę piachu jaki wszedł do ogromnej dziury którą wykopaliśmy

W miejscu gdzie miał powstać dom było od 0,5m do 2,5m torfu - weszło tam 80 wywrotek piachu
Tak to wyglądało po wymianie - wkoło ogromne hałdy torfu i gytii (jak to mówił nasz geolog - bebła )

I na koniec tego postu my oślepieni słońcem i szczęsliwi, że już po tych koparkowo-wywrotkowych przygodach.... a to był dopiero początek... to było 5 lat temu

c.d.n...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:37, 22 mar 2012

Do góry
Przydałby mi się jakiś przypływ gotówki na potrzeby ogrodowe

Tamte pergole-stożki pod pnącza (fasolę u mnie) wykupili mimo tego że kliknęłam.
Może takie? 30% droższe, za 7 szt 300 zł...

194 cm wysokości, ładniejsze niż tamte zielone... hmm może M mi zasponsoruje

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:36, 22 mar 2012

Do góry
Irenko życzę powielenia tak udanych stronek, pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies