Dzisiaj piękny dzień więc wykorzystałam słoneczną pogodę aby oczyścić oczko przed nakryciem siatka. Na szczęście nie ma wiatru i brzozy od dwóch dni nie sypią liśćmi. Jutro ewentualnie zbiorem jeszcze liście z wody i nakrywanie siatka.
Trzeba było przyciąć szuwary przy brzegu.
Czysta woda 1,5 m po prawej żabka. Jakieś ospałe bo w ogóle się nie bały.
Bardzo lubię te hortensje najpierw kwitnie na biało koronkowe kwiaty później ładnie się przebarwia. Odcięłam gałązki jedna na pewno ukorzenia jeszcze dwie może się ukorzenione.
Mariusz chyba trafiłeś czytałam o niej i wszystko pasuje to co na fotkach i to co widzialam. Jest bardzo piękna, ale u mnie na tym wydmuchowisku będzie przymarzała. U mnie tylko bukietowe.
Teraz u mnie 7 stopni i boje się, że do rana może być przymrozek.
Po co ty robisz takie zawijasy, jakieś polwysepki do szpica. Masz ładnie wyprofilowane koło, delikatn okrągła linia przy ogrodzeniu pewnie też jest dobrze kosić.
Nieraz można przedobrzyc. Jak chcesz coś zrobić to tylko koło, podłużna elipsa lub 2 koła na trawniku. Wtedy te "cycki" (jak to mówi Kindzia) nie będą potrzebne.
U mnie hosty w porzadku są raczej w cieniu. Może były mokre i akurat przyszło ostre słońce wystarczy kilka minut i spaliło. Każdy rok jest inny mnoga już żółknąć o tej porze.
Ja też u nich 2 lata temu wzięłam mowa o Albamarze rozchodniki miałam ci je pokazać i też nie za bardzo. Wydaje mi się,że chyba źle posadzone w niedobrej ziemi na skalniaku.
Mirka dziękuję, ale jutro do nich zadzwonię bo chce się zapytać o jarzmianke Milano piękna jest. Jak będą mieli to zamówię od razu stipe.
Cieszę się bo dostałam ładne sadzonki Gillenii białej i różowej. Posadzę w tym kącie przy lasku sosnowym.
Popieram synową w stu procentach. Tylko drobne korekty jak ci coś wypadnie. Masz bardzo ładny jak dla mnie naturalny ogród i tego się trzymaj . Siadaj i podziwiaj No bo ile można tyrać. Ja w tym sezonie to już nie podziałam za wiele . Jutro do syna jedziemy wnuki pilnować No młodzi na wesele jadą.
Elu jak chcesz to wezmę i dla ciebie.Memory też mam w koszykuCoś jeszcze wybiorę .0
Miskanty od nich mam i pięknie mi się rozrosły a rozchodniki porażka .
Mały superowu może mechanik z niego będzie
Dobrej nocy .Idę spać bo jutro dzień z wnukami
Mirka ładna ta trawa. Może się też skusze, ale w przyszłym roku bo już za dużo w tym roku nakupiłam. Człowiek stary opada już z sił trzeba przyhamować.
Dzisiaj była synowa i mówi mamo daj już spokój z tymi zakupami i przesadzaniem. Masz już dobrze pilnuj tego co masz posadzone.
Jak jej nie przyznać racji, ale chciejstwa nie chcą odejść.
Mirka oglądałam ją przed chwilą. Oni mają bardzo dużo ładnych roslin.
Stopa bardzo ladna, a jaka dekoracyjna. Jakbym ja posadziła na tej nie doszleja kwietnej łączce.
Dostałam od niech rośliny trochę się pospieszylam. Przyszły ładne rośliny jutro będę sądzić. Ta stipa nie jest taka droga. Może w przyszłym roku się skusze,w zimie wszystko przemyśle.
Odkurzacz najlepsza zabawka, można nim jeździć, rury ciągnąć i siedzieć na nim
Mariusz wszystko czytałam.
Mam zagwostke odnośnie róż nie wiem co kupić. Chętnie bym kupiła w jednej szkółce róże ale jest to niemożliwe. Te dobre szkółki starych róż nie sprzedają i odwrotnie.
Jeszcze jest czas bo dopiero od połowy października kopia.
Teraz jeszcze jestem trochę zajęta innymi pracami na działce. Trawy kosze. Ładna pogoda to trzeba wykorzystać.
Elu pomysły kłębią mi się w głowie, ale nie przeczę, że oglądam pomysły różnych florystów. Lubię wiedzieć jakie panują trendy w dekoracjach, a zapewniam Cię że ciągle się zmieniają.Teraz na przykład modne są ogromne bukiety i bardzo płaskie.
Elu gdyby Twoją glinę wymieszać z moim piachem to obie byłybyśmy bardziej zadowolone. Trawnik przybrał zieloną barwę, są jeszcze suche miejsca, ale już jest dużo lepiej.
Napisz jaki jest odstęp między szmaragdami.
Raczej wysokie trawy nie będą ladne. Może byliny wyższe np Gillenia biała, pink; barbula - a u stóp hakomki.szmaragdy z takim odstępem rozrastają się ładnie w szerz i zagłusza trawy albo trawy szmaragdy.
Parkan jest mimo z betonu ładny ale na jego tle trzeba coś ciekawego posadzić.
Nasze Łazienki w moim mieście - może tak. Stolica Twojego wojewidztwa czyli Łódź tez ladna.
Hortensja właśnie nie jest pnąca. Obok niej stała fotografka i robiła foty z każdej strony bo rzeczy wiście krzak zachwycał.
Jeszcze zobaczę wiosna czy ja przycinają.
Do mnie to mało ogrodniczek zagląda to pewnie nazwy się nie doczekam. Wpisałam się niedawno na 20 wątkach w ciągu 2 dni i tylko 3 osoby odpisały. Więc nie liczę na jakiś sukces.
Robię fotki swojego ogrodu i wstawiam.