Przepraszam, że taki temat wywołałam, bo my tymczasem mamy najpiękniejszy ogrodowy czas i jest co podziwiać Jesienna fotka amsonii podziałała jak odświeżająca bryza w ten duszny dzień Piękna ta amsonia, dziękuję za foteczkę, Haniu, Ty natychmiast masz pod ręką wszelakie potrzebne fotki. Porządna archiwizacja
Dzisiaj się bawiłam komórką na różnych ustawieniach aparatu. Za dużo tych ustawień nie ma i nawet tyle to dla mnie za dużo .
To samo zdjęcie a jaka różnica . Obydwa zrobione jedno po drugim jak było pochmurno.
Dziękuję Ewo i Grażynko. Może będziesz chciała Grażko nasiona mojego maka? Już pierwszy kwiat traci płatki. Za szybko to wszystko się dzieje, człowiek nie zdąży się nacieszyć, a tu już...
Zbierałam torebeczki z nasionami cebulicy, ale po deszczach spora część przegniła i nasionka były nie do zbierania, jednak część torebek udało się pozbierać
I moje ostatnie tulipy zdjęcie z dzisiaj 7 czerwiec godz. 19.00
Dziękuję Mój średni syn mówi, że jak zrobi 100 zdjęć to z pewnością da się wybrać 20 całkiem fajnych. No to robimy dużo fotek, żeby wybrać kilka niezłych ujęć czasem trafią się jakieś znośne zdjęcia. Rh już przekwitły, a kwiatostany nie obłamane. Chyba czas zweryfikować ilość roślin w ogrodzie. Nie nadążam, brakuje mi sił. Dziś wycięłam trzydziestoletniego bukszpana przed domem, na wycinkę czekają następne. Nie nadążam z cięciem, trzeba ich też przeglądać aby nie zeżarły je ćmy. W kostkę sama wrzucam nasiona dziewanny wiosną, bo zauważyłam, że tam najlepiej wschodzą. Teraz już kostka jest czysta, bez różnorakich siewek.
Elu, jak Ty masz pięknie, pooglądałam w zachwytach. Ten zakątek jest magiczny. Moje penstemony, te o które pytałam co im może dolegać, też cierpiały z powodu mrówek. Tych mnoży się u mnie wszędzie na potęgę. Olivia już za moment da pokaz
Masz śliczną kolekcję host!