Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród. 09:33, 14 mar 2012

Do góry
Ale ze mnie fujara - okrutnie się spóźniłem
Przecież wczoraj Krysie i Bożenki rządziły.
Składam Ci Bożenko również życzeń moc
I pięknych snów ogrodowych co noc.

Wg. przepisu Hani szperam zawzięcie
Co by tu znaleźć jako prezencik ?
Mam - najnowszy zakup - kaktusik szczepiony
Nietypowy jest bo cały czerwony.

Ogród w parkowym stylu 09:18, 14 mar 2012

Do góry
Najlepsze życzenia

Rododendronowy ogród. 09:07, 14 mar 2012

Do góry
Ja też biegnę z życzeniami, wszystkiego najlepszego

Ogród Sylwii od początku :) 08:56, 14 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Agnieszko myslę, że co 2 m max wystarczy, bo koronę mają chyba do 1,5 m
Koło KORONY we W-wiu rośnie taka jedna od kilku lat ima koronę max 1,2- 1,3. Ale metrowką nie mierzyłam

Marzenko, a czy zauważyłaś, że ona ma koleżankę, która z roku na rok tylko marnieje? Ale ta o której piszesz jest piękna
Syla, dzięki za odpowiedź - chcę je posadzić gęściej, też 3 szt.ale w odstępach 1,5-2m.
A tak w ogóle, to nie narzekajcie, widywałam duuuużo gorsze umbraculifery niż Wasze. Waszym niewiele już potrzeba do ładnego kulistego kształtu

Możesz sobie jeszcze popatrzeć u Danusi ..... Myślę , że ma posadzone co 3m, może kapeczkę mniej . To tylko tak dla porównania. U siebie chciałam aby zmieściły się na długości trzy sztuki....
Rododendronowy ogród. 08:45, 14 mar 2012

Do góry
Ewa napisał(a)
Wszystkiego najlepszego

Ewo bardzo dziękuję za te rozweselające kwiatki, w sam raz na taką ponurą pogodę jaka jest teraz ale ja z niej jestem zadowolona.Za zyczenia również dzięki.
Rododendronowy ogród. 08:43, 14 mar 2012

Do góry
marzena napisał(a)
Bożenko, jeszcze zdążę ?
pachnący kwiat jaśminowca dla Ciebie z życzeniami najlepszymi... i niech się spełnią

Marzenko bardzo dziekuję. Coś w tym jest że nawet jak sie patrzy na zdjecie jaśminu to czuje się jego zapach.A zdjęcie pierwsza klasa.
Opryskiwacze 08:40, 14 mar 2012

Do góry
Ja mam różne pojemności, ale wszystkie firmy Kwazar, takie pomarańczowe. Mogą być z wysuwaną lancą - wtedy możesz pryskać wysoko.
Mogą być mniejsze, z pompką do kwiatów domowych.

Rododendronowy ogród. 08:39, 14 mar 2012

Do góry
aldonaz napisał(a)
Witaj Bożenko, na szczęście dzień się jeszcze nie skończył, więc zdążyłam z życzeniami. Zaskarbiłaś sobie sympatię wszystkich forumowiczów stąd tyle miłych słów i życzeń - będziesz chyba żyła ponad sto lat. Czy kiedykolwiek dostałaś tyle kwiatów?
Ja również życzę Ci wszystkiego, co najlepsze - zdrowia i sił, abyś jak najdłużej mogła robić i cieszyć się tym, co lubisz oraz spokoju i radości wokół.
Spotkanie z Anią na najwyższym szczeblu bardzo udane, zdążyłaś już ją chyba lepiej poznać niż ja. Pozdrawiam

Aldonko - bardzo dziekuję.Sto lat może i by się przydało jednak pod warunkiem że w dobrym zdrowiu.
Zdjęcie z Waszego spotkania obejrzałam i dokładnie czytm wszystko co obydwie piszecie i z Anią rozmawiałam. Myślę że było miło się spotkac i że takich spotkań bedzie więcej. Obydwie jesteście przemiłe i sympatyczne dziewczyny, do tego jeszcze ładne.Teraz Ania ma przyjechac do mnie jeszcze w tym miesiacu.Dzięki za piekne rh.
Początki w Kruklandii 08:02, 14 mar 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Zamieszanie zrobiłam małe...hehe

Dobre mi małe zamieszanie....do dziś mam mętlik w głowie ........
Mój ogród to moje szczęście. 07:43, 14 mar 2012

Do góry
WITAM MOI MILI!
Już pewnie odliczacie dni do kalendarzowej wiosny
czy w waszych ogrodach są już pierwsze jej oznaki?
Do budek lęgowych w moim ogrodzie powróciły Szpaki!
Sikorki już od jakiegoś czasu patrolują swoje i skutecznie odstraszają intruzów
Przeprowadziliście już wiosenne cięcia roślin owocowych?
Rododendronowy ogród. 06:14, 14 mar 2012

Do góry
Wszystkiego najlepszego

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:41, 14 mar 2012

Do góry
Lustro zaroszone

Wrzośce te co nie przemarzły - kwitną

A te nie będą kwitły

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:40, 14 mar 2012

Do góry
Fajnie, że się zarażacie
A teraz moje dzisiejsze obserwacje.

Krokusy pod kloszem mają się lepiej i na bank zakwitną wcześniej. Nawet zarosiały.

Na ulicy zaś najlepiej wychodzą hiacynty

Mój ogród 00:23, 14 mar 2012

Do góry
Dużo zdrowia
Mój ogród 00:17, 14 mar 2012

Do góry
no to ja jestem spóźniona...kilkanascie minut

Bożenko, wszystkiego pięknego, przesyłam skromnego kwiatka ale w ulubionym moim kolorku
i dalszego sympatycznego pobytu na wyspie i mam nadzieję, że robisz fotki wszystkim napotkanym roślinom
Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 00:15, 14 mar 2012

Do góry
haika napisał(a)
A co myślicie o moich rożanecznichach? Czy coś z nich będzie w tym roku? Czy zakwitną? Część pąków jest zielona

Podlej teraz.
Różaneczniki - sadzenie i pielęgnacja 00:04, 14 mar 2012

Do góry
Marzenko,ja również mam ułamane gałązki Rh ,z pąkami ,Znalazłam w parku po wichurze..Tydzień temu wstawiłam do wody,trochę podniosły się liście/ nie wiem jak długo leżały bez picia?/
Teraz jak je oglądam wydaje się ,że pąki chcą się rozwinąć,ale zbytniej nadziei nie mam.A już tym bardziej na ukorzenienie.......nie wiem jakie warunki trzeba spełnić.....
Wiosenne dekoracje i kompozycje w donicach 23:48, 13 mar 2012

Do góry
Moje dekoracje z zeszłego roku to parodia w porównaniu do tych Danusi, ale pokażę

W tym roku pierwszą dekoracją jest wiosenny wianek, który jeszcze nie jest skończony - zawiśnie na drzwiach jak zrobi się na prawdę wiosennie

Rododendronowy ogród. 23:44, 13 mar 2012

Do góry
Bożenko, jeszcze zdążę ?
pachnący kwiat jaśminowca dla Ciebie z życzeniami najlepszymi... i niech się spełnią

Ogrodnik mimo woli 23:39, 13 mar 2012

Do góry
Dla Ciebie Aldonko widok hiacyncika Zapach niesmowity i kolory boskie..... a z cebulki za rok będzie wspaniały okaz..już to wiem
Nie wierzyłam, że tak pięknie z ułamanego kwiatka się rozwinie
Aldonka na spotkanie przyniosła kwiatka..tylko ja przyszłam bez niczego .....ale to ten stres . Kwiatek sie ułamał podczas robenia zdjecia pamiątkowego... i nie miał rozwinietych pączków,..... a tu proszę jaki piekniusi Postawiłam przy miejscu pracy i pachnie, ze aż miło Uwielbiam takie zapachy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies