Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:)

Ana 00:19, 21 kwi 2012

cd.

I mój szalejący na ślizgawce Antonio

Czy żonkile co roku muszę wykopywać? I jak teraz z nasadzeniami - jeśli chciałabym teraz posadzić tawułę to mogę już teraz wykopać żonkile (po przekwitnięciu) czy muszę się wstrzymać z nasadzeniami do lata, aż liście żonkili zaschną i będę mogła wykopać cebulki?
hanka_andrus 06:51, 21 kwi 2012

Żonkile mogą zostać w ziemi- są zimujące.Chyba,że je chcesz przenieść w inne miejsce, to poczekaj jak przekwitną,szkoda kwitnień.
Antonio- jak lotnik z dwupłatowca!Świetne zdjęcie-synek uroczy
Madzenka 07:58, 21 kwi 2012

Ania pytałaś na wątku kwiataholandii o stół.
Ja zamawialam dębowy przez internet (mimo, że są z okolic Wroclawia) na
http://m.meble-terra.pl/
Zaraz wkleje link do zdjęcia mojego stołu. Możesz zamówić próbki kolorów, ja mam delikatnie bielony.
Wklejałam zdjęcia na wątku malkul
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=31
Żonkile piękne, nie przesadzaj.
Ana 08:26, 21 kwi 2012

dzięki dziewczyny

Marzenko, na ten stół już choruję od dawna ale ten domowy będzie robił mąż, dokładnie wg tego wzoru
Twoje wnętrza są piękne, już chyba się powtarzam
Madzenka 08:53, 21 kwi 2012

Ania jesli potrzebujesz szczegolowe zdjecia na wzór to pisz, obfotografuję go dokładnie
Super, że masz takiego zdolnego M
Ana 10:30, 21 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ania jesli potrzebujesz szczegolowe zdjecia na wzór to pisz, obfotografuję go dokładnie

Oj to ja bardzo poproszę zdjęcia
M zapalił się po tym jak skręciliśmy podobny stół na taras - tyle, że sosnowy no i ze szparami w blacie...szlag go trafil, że to taka prosta konstrukcja z nienajlepszego materiału, a tyle kosztuje (niestety, małzonek mój wszystkie meble przelicza na kubiki sosny - zboczenie zawodowe, jak wyliczył sobie, że za tamten stól daliśmy prawie 2000zł za kubik sosny - gdzie on kupuje kubik po 200 zł, to stwierdził, że stół dębowy do salonu robimy sami ). Materiał kupimy u sprawdzonego stolarza...ja się strasznie cieszę, bo uwielbiam meble robione samemu, krzywe może trochę, ale to piękna pamiątka
Właśnie skończyliśmy robić drewniane biurko do mojej pracowni

Sebek 16:21, 21 kwi 2012

Aniu - trawnik jest idealny - lepiej nie paczeć na mój

Żonkile masz przepiękne, moje ciągle zdjęcia się nie doczekały Ale nadrobię

Hortensje za tawułami możesz też dać tojeść rozesłaną aurea - ona to dopiero rozjaśnia!
Madzenka 16:27, 21 kwi 2012

Ana napisał(a)

Oj to ja bardzo poproszę zdjęcia
M zapalił się po tym jak skręciliśmy podobny stół na taras - tyle, że sosnowy no i ze szparami w blacie...szlag go trafil, że to taka prosta konstrukcja z nienajlepszego materiału, a tyle kosztuje (niestety, małzonek mój wszystkie meble przelicza na kubiki sosny - zboczenie zawodowe, jak wyliczył sobie, że za tamten stól daliśmy prawie 2000zł za kubik sosny - gdzie on kupuje kubik po 200 zł, to stwierdził, że stół dębowy do salonu robimy sami ). Materiał kupimy u sprawdzonego stolarza...ja się strasznie cieszę, bo uwielbiam meble robione samemu, krzywe może trochę, ale to piękna pamiątka
Właśnie skończyliśmy robić drewniane biurko do mojej pracowni

Aniu M ma rację. Ja za swój stół 4000 zł zapłaciłam, a was pewnie będzie 1000 zł kosztował. Dąb + bejca + lakier. Bo ja mam lakierowany.
Ana 17:39, 21 kwi 2012

Marzenko - otoż to No i wkład własny

Sebku - tojeści nie chcę, późno odbija - zrobiłam ten błąd, że posadziłam na froncie i nadal jest brzydka...zastanawiam się czy jednak nie wykopać

To czekam na fotki trawnika i żonkili

M właśnie stawia trejaż koło różanek...schodze mu z drogi, bo coś nie w sosie jest z tego tytułu
Ana 20:29, 21 kwi 2012

Zapomniałam pokazać moje prezenciki dla Anuli i Danusi - mam nadzieję, że będą dobrze służyły