Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 20:28, 21 kwi 2012

finka napisał(a)
nie dość, że idealne tło to jeszcze wiatry tak nie hulają, nie to co u mnie, non stop gwiździ. Dziś miałam trąbkę powietrzną na szkółce. Oniemiałam, gdy podniosła stertę pustych worków po torfie (250 l) w góre na 30-40 m i krążyły jak sępy zaczarowane tak wysoko w górze, póki nie opadły, szkoda, że nie miałam aparatu. Niesamowite zjawisko. A powietrze w tej trąbce było bardzo gorące, jakby ktoś suszarką zawiewał.

Takich zjawisk Ci więcej nie życzę bo i tak miałas dośc przygód wywołanych pogodą. Dobrze że tylko na tańcu worków sie skończyło.
hanka_andrus 20:32, 21 kwi 2012

Dosłownie na wyciągnięcie ręki te zawilce,Taki obrazek mam w pamięci z lat dziecinnych.Wtedy jeszcze sprytna byłam,i szpaki na czubku dębowym w skrzyneczce podglądać chciała, tyko ojciec mnie musiał z drabiną ściągać,bo się darłam.
A co mi uszu natarł,to moje.Ale szpaki dalej lubię. I łany zawilców!
anetanka 20:33, 21 kwi 2012

Piękne widoki! Ostatnio przejeżdżałam w pobliżu parku Pszczyńskiego i też widziałam mnóstwo tych kwiatuszków. Może się jutro wybiorę na spacer to sprawdzę czy to na pewno takie same.

Tak patrzę na nie i nie jestem pewna ale chyba mam takie u siebie w ogródku. No i zastanawiam się, skoro one tak się rozrastają to może je wysadzić, żeby nie zdominowały reszty nasadzeń?
an_tre 20:34, 21 kwi 2012

Wracam zmordowana z ogrodu a tu takie cudne widoki jak, mówisz Bożenko na wyciągnięcie Twojej ręki pozazdrościć Ci tylko możliwości codziennego oglądania takich niespotykanie bajkowych krajobrazów
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 20:38, 21 kwi 2012

Celina napisał(a)
Bogusiu wczoraj potraktowałam moje rh zgodnie z Twoją radą, kilka dni odczekam i siknę im jeszcze raz!.
Czy to wystarczy ?bo nie chce przedobrzyć!!

Przestań gdy będą normalnie zielone liscie, ale jeśli są blade to możesz co kilka dni opryskiwac tylko nie przedawkuj nawozu.
Bogdzia 20:41, 21 kwi 2012

irena_milek napisał(a)

Dość długo żyję ,ale czegoś takiego nie widziałam,
Trzeba jeszcze trochę pożyć skoro są takie widoki!!

a ja ciągle do tego wracam niepoprawna jestem nie wiem co napisać, bo nie da się opisać takich uczuć, jak się patrzy na taki cud natury
i pewnie, nie będę popularna, ale uważam, że Polska to piękny kraj , lub jak kto woli kraina

Irenko ja też uważam że Polska to bardzo piękny kraj, nie mamy tylko szczęścia do rządzących by o to dobro zadbali i umieli pokazac innym nie niszczac przy tym naszej pięknej przyrody.
Bogdzia 20:43, 21 kwi 2012

bociek napisał(a)
Bogdziu, wprost niewiarygodne te lany Przepieknie. Normalnie jak z fotoszopa
Szczesciara

Bociusiu zaręczam ze fotoszop nie był używany choc marzę żeby umiec się nim posługiwac.Zdjęcia są bez żadnych trików robione.
Bogdzia 20:47, 21 kwi 2012

hanka_andrus napisał(a)
Witam przy sobocie! U mnie dzień z wnukami cd. Tobie życzę miłego dnia!

Haniu ja dopiero teraz mogę Cie powitac u siebie bo od rana miałam bardzo zajęty dzień. Byłam na giełdzie po zamówione róże, potem u siostry i na imieninach mojej wnusi i u kolezanki i w końcu na rowerowym spacerku po lesie. A mój wnusio jak juz pisałam zdobywał złote i srebrne medale na zawodach w karate w tym czasie jak ja tak biegałam.Pozdrawiam Haniu.
Bogdzia 20:48, 21 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
Też cię witam, w ciepły, deszczowy sobotni dzień
Celinka dobrze pisze, Polska jest piękna dobrze, że dla mnie pilnujesz tego lasu

Jest czego pilnowac i jest dla kogo pilnowac więc jestem na straży.Przyjedziesz - las będzie.
Bogdzia 20:52, 21 kwi 2012

Sebek napisał(a)

Zaniemówiłem....A mi rzadko się to zdarza

Bardzo się ciesze Sebciu że na chwilę zaniemówiłeś bo ja też się zachwycam tym widokiem.