Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Danuszy - odsłona 2 09:37, 07 mar 2012

Do góry
hehe Bożenko i Haniu jakbyście mnie widziały szłam z tym załadunkiem jak w chinach ryksze ciągną!! Nic to jak mówił Wołodyjowski skończyło sie na sińcach( a te goją sie u mnie długo) dziś nic nie boli , aż dziwne

złoć wiosenna pierwsze które sa i mam sporo , są ługo jak pisałam na FB aż z koszeniem sie ociągam bo mi ich żal

Ogródek Hanusi po zimie 09:36, 07 mar 2012

Do góry
Odpuszczam ogródek do .........no nie wiem,chyba do piątku.......w sobotę ma padać deszcz.....
Zobaczymy jutro co przyniesie pogoda.....
Zaglądającym.....dużo pogody jakiej pragną.....
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:36, 07 mar 2012

Do góry
Agnieszko czy masz już u siebie taka kompozycję?

Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 09:34, 07 mar 2012

Do góry
Witam wszystkich.
Bardzo wam dziękuję za pamięc i życzenia.
Safoya zapadła w sen zimowo ogordowy Musiałam...inaczej znienawidziłabym zimę i wpadłabym w depresję. A zimą kocham zimę. Mamy cudowane warunki do sportów zimowych. Całe hektary idealnego lodowiska, które powstaje dzięki wylewającym kanałom, ośnieżone pagórki i oczywiscie zatoka. Pokochałam jazdę na łyzwach.
Mam nadzieję, że nie zmroże was za bardzo Ja też już nie myślę o niczym innym, tylko o wiosnie. W krótce mam nadzieje pokazać wam moją wiosnę

Danusiu... wzgórze jest specyficzne. Wszystko co mam wyżej - standarwowo marznie jak węszdzie, ale skarpa to jakieś magiczne miejsce. Tam nawet warzywa, facelia...część roslin jest zielona jakby zimy nie było. Róże pięknie przezimowały. Pamiętam, że w zeszłym roku dostały w kość poźną wiosną. Mam nadzieję, że tak nie będzie w tym roku. Już zaczęłam prace porządkowe w tym roku i mam nadzięję, że będzie co pokazywać. Niestety wiosna nad morzem przychodzi bardzo późno. Nawet mięsiąc poźniej niż w innych regionach. Wiosną to zimne morskie powietrze jest bezlitosne.
To właśnie tu 09:25, 07 mar 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)
Był sobie żywopłot.

Wizyta w ogrodzie ElAri przypomniała mi, że i ja kiedyś zakładałam żywopłot z różnorodnych krzewów, który układał się, jak to określił ElAri w tzw. falę.
Podobnie jak i on pozyskiwałam rośliny z sadzonek, albo z siewu.
Czego tam nie było ?

Świetny ten żywopłot. Co to za roślinka?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:22, 07 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Jak w krainie wielkoludów. Szkoda, że widać w oddali samochody i inne szczegóły , bo naprawdę miałabym problem z określeniem proporcji.
Świetne te donice. No i krasnoludek też niczego sobie
Pogaduchy skowronków 09:20, 07 mar 2012

Do góry
Kto siedzi to siedzi. Są tacy co urzędują do 3 jako sowy a potem jako skowronki. Wieje cały czas z północy . Mam nadzieję że zmieni się cyrkulacja. Miłego dzionka. Czekamy na takie obrazki.

Mój kawałek raju 09:17, 07 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu, jakie śliczne. Poproszę o nazwę odmiany.
Pogaduchy skowronków 09:10, 07 mar 2012

Do góry
Po maluśku się ociepla! Miłego dnia ptaszyny! Siedzicie po nocach ,potem ciężko wstać.......
W ogrodzie u Aguniady 09:07, 07 mar 2012

Do góry
Witam Cię Agnieszko bardzo serdecznie
Sprawiłaś mi dużą radość ,że znalazłaś ścieżkę i trafiłaś do mnie.Ogród masz bajeczny,zestawienia piękne tak,że można tylko westchnąć z zachwytu.!
Na pewno będę zaglądać.Ja jestem amatorką absolutną ,a u Ciebie na pewno się wiele nauczępozdrawiam, a różyczka dla Ciebie w ciepłych kolorkach, bo dzisiaj trochę chłodno
Wichrowe wzgórze 09:06, 07 mar 2012

Do góry
Pogoda słoneczna, choć mroźna za oknem, więc pracować się nie da. Na dodatek złapałam jakieś paskudne grypsko. W drodze do apteki kupiłam sobie dzwonki - ciekawe, czy nadadzą się na rabatę?
Kolorowy ogród na piasku 09:05, 07 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)
Na ostatnim zdjęciu trzmielina????? Z owocami????
Czasami w przyrodzie się dzeiją cuda i skowronkom też się coś przestawi

Tak, Aniu to jest trzmielina, rośnie w postaci krzewu, (oczywiście przywiązana jest do palika), mam jej zdjęcie z 2008 roku, teraz ma blisko 3 m wysokości. Rośnie przy tarasie w zacisznym miejscu, w tym roku sarenka podgryzła jej dół, muszę ja czymś podsadzić, albo czekać aż się rozkrzewi. Jak nabierze wiosennych kolorów zrobię jej zdjęcie

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:04, 07 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Dziewczyny, nikt nie chodzi tą ścieżką (nawet po spożyciu ) ona ma za zadanie przełamać dużą powierzchnię trawnika i tak w całości to jest widoczna tylko z piętra domu.

Justi, niestety masz rację, dużo łatwiej i taniej aranżuje się mniejsze przestrzenie .

A to widok na miejsce, gdzie chcę ewentualnie przesunąć planowaną rabatę, dużo czegoś czarnego pod drzewkiem, to Danusina skarpeta z traw, tylko trochę mi nie wyszła

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 08:58, 07 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Rewelacyjne masz zdjęcie no i fajne donice
Kolorowy ogród na piasku 08:56, 07 mar 2012

Do góry
Dziękuję wszystkim za odwiedziny, Eve, agatka 123, witam chyba pierwszy raz u mnie

Niestety zima wróciła ... choć nie powiem, że nie mam co robić, ..... przycinamy teraz krzewy i drzewka.

Dla poprawienia nastroju trochę kolorowych zdjęć

Róża angielska Herbalist, u mnie zakwita pierwsza z wszystkich angielek

Pustynnik

Angela

Wkrótce będzie .....tak

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:53, 07 mar 2012

Do góry
Witaj Małgosiu:!
Bardzo się cieszę że trafiłaś do mnie.. Dziękuje za miłe słowa.Pogościłam trochę u ciebie.
Jak czytałam twój wpis u mnie ,to się roześmiałam ,bo ja też o swojej pracy mówię, że dziobię w ziemi
Pozdrawiam cię bardzo serdecznie i miło będę cie widzieć u siebieróżyczka dla ciebie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:42, 07 mar 2012

Do góry
No jestem porannym ptaszkiem. Widzę, że masz już przy tarasie po drugiej stronie taką kulkę na patyku. Może więc na nowej rabatce przy tarasie dać niskie kulki, bez patyków, np 3 sztuki skomponowane na podstawie trójkata, albo coś w stylu tej rabatki, którą już masz (zaznaczona żółtym kolorem), a patyk wprowadzić w oddali, przy ścieżce? Obawiam się, że umieszczenie tych streczących na patyczkach kulek z każdej strony tarasu sprawi, że będą ze sobą konkurować o uwagę. No chyba, że zależy Ci na stworzeniu symetrycznych nasadzeń. Teraz ta kompozycja jest ok: z jednej strony 3 kulki na patykach, cofnięte, widoczne przy spojrzeniu w prawo, z drugiej strony jedna na patyku, wysunięta do przodu, widoczna przy spojrzeniu na wprost. No najlepiej by było kolejną zobaczyć w innej, zaskakującej scenerii, np. w oddali przy spojrzeniu na altanę. Jestem za pomysłem Danusi.
Albo......... zrobić identyczną rabatkę jak ta wskazana strzałką, takie lustrzane odbicie.

Lilie - Lilium 08:21, 07 mar 2012

Do góry
Witajcie

Piękne macie te lille . Czy były kupowane w jakimś sklepie internetowym. Czy możecie polecić jakiś niezawodny sklep. A oto mój nabytek z tamtego roku

Pozdrawiam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:05, 07 mar 2012

Do góry
Oj widzę, że ktoś tu dospać nie może, inaczej ranne ptaszki

Domi, mam problem - brak zdjęcia tej szerszej perspektywy Znalazłam takie zdjęcie, ale ono nie jest dobre do celów projektowych. Zaznaczyłam na nim miejsce, gdzie miałby być klomb zaproponowany przez Danusię i ten ewentualnie przy tarasie:

Ale uświadomiłaś mi coś, na co sama nie zwróciłam uwagi - że kolejne kulki przy tarasie to nie najlepszy pomysł, chyba, że byłaby to duża kula wysoko szczepiona (np.wiśnia umbraculifera), ale temu sprzeciwia się M., twierdzi, że będzie mu zasłaniać...
Mam jeszcze takie coś, ale z dużo dalszej perspektywy
Ogród w Alei Lipowej... 07:34, 07 mar 2012

Do góry
Setkowe gratulacje Justi. Życzę Ci samych sukcesów i dalszych seteczek.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies