Mam jeszcze w doniczkach narcyzy i tulipany, stoją w chłodnym pomieszczeniu. Czy mogę wynieść je teraz na zewnątrz?, w nocy jest kilka stopni mrozu.
Zrobiłam jedno zdjęcie narcyzom, które już mają paki kwiatowe, chciałabym żeby zakwitły na święta,
ale chyba to szybciej nastąpi
No ładnie się spóźniłam, az o cztery strony.Wczoraj patrzyłam ale jeszcze daleko było do 200, a dzis już 4 strony po 200. Dużo buziaków i zyczenia następnych wielu stron. Te życzenia sa głównie dla mnie bo bardzo lubie tu czytac ale dzis się okazało ze już nie nadążam.
Ewo, zawilce są w postaci bulwek, z zaznaczeniem moczyć kilka godzin przed posadzeniem , kiedyś tego nie wiedziałam i zawilce po posadzeniu nie wykiełkowały
Dalię zaplanowałam wsadzić do donicy, potem dobiorę do niej kwitnący na biało wilczomlecz
Dzięki Danusza! Ja też go lubię, chociaż remont kosztował mnie trochę zdrowia. I specjalnie dla Ciebie dom od frontu i...takie same domy przy naszej ulicy.
Ten pierwszy z różami, szałwią i nasturcją jest mój. Od razu dodam, że tylko nasturcja jest moim dziełem, róża i szałwia już były, a ja tylko staram się o nie dbać. Pozdrawiam serdecznie