Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Hanusi po zimie 20:15, 05 mar 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Paprotko! Zapraszam!Tulipanowa 114.

Dziękuję! Może nie jutro, ale na pewno wpadnę zajrzeć, zawsze kiedy będę, to zaglądnę. Dziś miałam bardzo obciążające psychicznie przeżycia w pracy, muszę dojść do siebie, więc nie gwarantuję w 100 procentach jutrzejszej obecności w "Jedności" Mogę mieć migrenę
Moje poletko 20:12, 05 mar 2012

Do góry
Celina napisał(a)
Mam taki "krzaczor" ,bardzo bym chciała go ładnie uformować,ale trochę się boję ,aby nie popsuć Od czego zacząć i co z niego zrobić? Marzy mi się stożek poradźcie proszę
Ja ci się marzy stożek to tnij bukszpan wszystko zniesie . będzie piękny
Jeśli tylko chcesz - ogródek możesz mieć 20:12, 05 mar 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

[img

Witam Aguniu!
Zaciekawiły mnie koliberki, gdzie je podglądasz, w jakim kraju?
Mamy na Ogrodowisku taką zdolną Bogdzię od podglądania i opowiadania od ptaszynach, popatrz na "Rododendronowy ogród".
To domyślam się, że i te kalie, o które chciałam zapytać, w naszych warunkach nie zimują?
Pozdrawiam i czekam na następne fotki.

Witaj Weronika
koliberki i inne ptaszki (zdjęcia niebawem) podglądam za oceanem, kwiaty calli sadzę poźną wiosną i kwitną latem następnego roku;
nasz klimat mogę porównać do polskiego - wszystkie 4 pory roku - z tą różnicą, że każdego roku jest gwarancja upalnego lata i śnieżnej zimy
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:10, 05 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Efekt wczorajszych zakupów

Marzenko wiosna u ciebie na całego, piękna kompozycja chciałam dzisiaj kupić sobie prymylki i... nie mieli trzeba czekać, a tak za nimi tęsknie
Moje poletko 20:08, 05 mar 2012

Do góry
Mam taki "krzaczor" ,bardzo bym chciała go ładnie uformować,ale trochę się boję ,aby nie popsuć Od czego zacząć i co z niego zrobić? Marzy mi się stożek poradźcie proszę
Jeśli tylko chcesz - ogródek możesz mieć 20:03, 05 mar 2012

Do góry
MamuniaAgunia napisał(a)
[img

Witam Aguniu!
Zaciekawiły mnie koliberki, gdzie je podglądasz, w jakim kraju?
Mamy na Ogrodowisku taką zdolną Bogdzię od podglądania i opowiadania o ptaszynach, popatrz na "Rododendronowy ogród".
To domyślam się, że i te kalie, o które chciałam zapytać, w naszych warunkach nie zimują?
Pozdrawiam i czekam na następne fotki.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:02, 05 mar 2012

Do góry
MilenaP napisał(a)
hej! co to za żurawka? piękna jest

To odmiana georgia peach
Ania i róże i cała reszta :) 20:00, 05 mar 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Witam serdecznie, mam pytanie. Odziedziczyłam starą różę pienną, która niestety stała na drodze nowego płota i musiała zostać ostro ścięta i przesadzona, to było wiosną 2 lata temu. Nigdy nie widziałam jak zakwita. Nie mam kompletnie doświadczenia z różami i chciałam zapytać, czy ten wiosenny "zabieg" mógł jej zaszkodzić. Czy jest szansa że jeszcze zakwitnie? Czy powinnam ją wiosną krótko przyciąć, czy zostawic naturze? Dzisiaj wyglada tak:

Mamunia , to jest róża pnąca, pienna rośnie 'na nodze'.
To częsta pomyłka, poprawiłam Cię na zaś, żeby się w razie czego kiedyś z kimś lepiej dogadać .
Mam nadzieje, że się nie gniewasz.
To faktycznie stara róża, jaki ma pień .
Radziłabym Ci zostawić wszystkie te żywe pędy, stare róże często nie powtarzają kwitnienia, kwitną raz w roku na dwuletnich i starszych pędach. Takie róże tnie się dopiero po kwitnieniu, zwykle celem prześwietlenia.
Jak już będzie dobrze widać, gdzie róża ma pąki to zobaczysz, w którym miejscu jest sucha i to można przyciąć.
Ten pieniek od lewej jest chyba suchy, wytnij tego suchego ile się da.
Pozostałe pędy, jeśli będziesz dała radę - przygnij jak najniżej do ziemi, to spowoduje, że róża wypuści kolejne pędy z uśpionych oczek, zrobi się gęsta i za rok na tych pędach zakwitnie.

bardzo dziekuję za wskazówki, tak jak pisałam wczesniej kompletnie nie mam doswiadczenia z różami, teraz przynajmniej wiem że mam różę pnącą i zatroszczę sie o nią właściwie, moze odwdzięczy sie i zakwitnie?
Ogród przy rzeczce 19:45, 05 mar 2012

Do góry
Dziękuję za miłe słowa.

Aniu ta róża to Heritage

Kamienne płyty łamane 19:41, 05 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, a co rośnie między trawnikiem a bukszpanami ?
Początki w Kruklandii 19:36, 05 mar 2012

Do góry
Chyba że tak:

I wtedy romby bukszpanowe z cisami na pniu i coś pomiędzy...
Rododendronowy ogród. 19:32, 05 mar 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Jaki milutki
Bajkowy ogród Weroniki 19:30, 05 mar 2012

Do góry
Hanusiu z Twojej wizyty się szczególnie cieszę, może i u mnie najdzie Cię wena twórcza i jakieś rymy zostawisz...jak się zrobi wiosennie. Niestety u mnie jeszcze zimno.
W tym samym czasie u Ciebie wiosna zakwitła krokusami. Zorzę polarną też u Ciebie zobaczyłam, a moje skojarzenie z pokazem świateł laserowych załączę dla Ciebie.
Tak pląsałam, że trochę muszę odpocząć. A z czytaniem...ja wysiadam z wyścigami na "100" stron,
a i nie z takim zamiarem tu przyszłam. W miarę czasu i możliwości będę to zaglądać, a będę, bo zawsze coś ciekawego się znajdzie. Pozdrawiam! [img
ogrodoweimpresjejolki 19:28, 05 mar 2012

Do góry
Czoło schładzałam jadąc na rowerze

O oto Jeden z widoczków dzisiejszych.... w ogródkach przydomowych króluja przebisniegi i krokusy

Początki w Kruklandii 19:20, 05 mar 2012

Do góry
Miałam ładny plan....i ZNOWU muszę zmieniać, bo nie umiem przewidzieć pewnych rzeczy...

Tam gdzie żółta linia kapie woda z balkonu i robią się brzydkie dziury w trawniku.
Muszę powiększyć rabatę i będzie mniej więcej tak jak leci linia brązowa.
Żeby schody nie właziły na rabatę, tam gdzie jest czerwony krzyżyk musimy dołożyć kostkę.

Na rabacie były trawy, wrzosy i iglaczki...

O....! 19:16, 05 mar 2012

Do góry
no, czekam na kwiaty, ich twarzyczki, jak pisze Hania
a na razie spacerki moich czworonogów...
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 19:15, 05 mar 2012

Do góry
Eve napisał(a)
Witaj Małgosiu

Zobaczyłam zdjęcie i pomyślałam, jaka fajna róża w donicy, potem się przyglądam, a tu taka piękna begonia Śliczne ma kwiatuszki

He, he .
Ja też już nie raz się nabrałam na te piękne begonie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:05, 05 mar 2012

Do góry
Wrzucam taki pomysł na róg i widok z okna z ostatniego projektu

Moje poletko 19:03, 05 mar 2012

Do góry
Wróciłam z działeczki ,słonko świeciło dzisiaj mocno ,ale roślinki jeszcze w "przykurczu"

Mój ogród to moje szczęście. 19:02, 05 mar 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies