powolutku doczytałam, nowe ptaszki obejrzałam
całe ogrodowisko przywitałam
a nowe zakupy jeszcze nie obejrzałam
więc czekam
Witam Cie Irenko choc dopiero po południu .Zakupy nic szczególnego. Trzy worki ziemi , dwa worki po 25kg nawozu do trawy i inne drobiazgi które jesli chcesz to pokażę.
Magnolio, spójrz na moje rysunki. Ja potrzebuję nanieść Twój projekt na kartkę w kratkę, żeby wyznaczyć te rabaty. Rysowałam sobie te koła, wg których powstał Twój projekt. Jest tam próba umieszczenia tych dwóch rabat w głównym trawniku i tej na przeciwko tarasu, ale nie wiem czy taka szerokość będzie ok?
Zostałam dziś Oczarowana. Jest schowany nieco na rabacie, dlatego nie podziwiam go codziennie, po kwitnieniu będzie przeniesiony w bardziej reprezentatywne miejsce. Pachnie cuuudnie, szkoda, że niezbyt intensywnie.
jałowce przytnę w kule i powiększę rabatę; dojdą kolejne lawendy i konwalniki, po prawej stronie, gdzie widać rusztowanie stworzę nowe kompozycje na podwyższonej rabacie wykończonej murkiem z piaskowca; tam mam funkie, paprocie, bluszcze, róże i firletki; dojdą powojniki
na taras dam meble wiklinowe z poduchami w róże
tu na przodzie dojdą Rh i azalie, oczywiście jak już będzie wykończone
dołem pod sosnami mam ognik, funkie, paprocie, kula z berberysów, pięciornik, azalia - ale M. ją ciągle tnie i nie kwitnie; acha i tam są tawuły wiosenne
no M. jeszcze nie wie, ale już zamówiłam firmę z oknami i meble; widać jak poniszczona trawa, no ale budowa, zregeneruje się; i tak tej pory nie lubię, bo burawo jest
Pisałyśmy ostatnio o czerwonych różach, kilka mam, przedstawię
Ascot, róża nostalgiczna
Aniu, interesuje mnie kolor tej róży, w opisie ze szkółki podane jest fioletowopurpurowa, a na zdjęciu wygląda na czerwoną..... chciałabym wiedzieć czy bardziej pasuje do różu, czy do czerwieni
Dziękuję Agnieszko za pozdrowienia i troskę o moje zdrowie
Dziś córka wyszła na rekonesans Dalej jest zimno i wolno rosną wiosenne kwiatki. Może troszkę podrosły