Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród.

Rododendronowy ogród.

Bogdzia 14:19, 13 kwi 2012

Martek napisał(a)
Bogdziu witaj ,a ja ci tylko gołębia przynoszę ???
Może to nie gołąb w pasemkach tylko wypasiony wróbel?

Marta gdzies Ty takie cudo ustrzeliła? Pewnie to gołąb bo dziób niepodobny do ptaków drapieżnych i pewnie po walce z jakimś drapieżcą, chociaż na gołębia jakby trochę za duży.I jeszcze ten kolor taki żeby już nawet na gołębia nie pasowało.Szkoda że nie masz więcej zdjec moze łatwiej by było rozpoznac.
Bogdzia 14:20, 13 kwi 2012

AgnieszkaBK napisał(a)

Nie wiem czy to wypada pić kawę w piżamie w cudzym ogródku, ale właśnie to zrobiłam
Miłego dnia Bożenko

Ja też to zrobiłam, na mojej ławeczce dziś za pochmurno A w takim towarzystwie lepiej smakuje

Dołączam się do miłego towarzystwa Miałam działać w ogrodzie a siedzę przy kawie w stroju pasującym do waszychPogoda beznadziejna, bardzo pochmurno +9.

O to jeszcze trzecia była na śniadanku. Temperatura u Ciebie wyższa niż u Ani, ale moze o innych godzinach patrzyłyscie. Pozdrówka.
Bogdzia 14:23, 13 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)

Nie wiem czy to wypada pić kawę w piżamie w cudzym ogródku, ale właśnie to zrobiłam
Miłego dnia Bożenko

Ja też to zrobiłam, na mojej ławeczce dziś za pochmurno A w takim towarzystwie lepiej smakuje

Dołączam się do miłego towarzystwa Miałam działać w ogrodzie a siedzę przy kawie w stroju pasującym do waszychPogoda beznadziejna, bardzo pochmurno +9.

No to i ja się przyłączam do towarzystwa kawowo-rodendronowego Tylko zza biurka w pracy...

Teraz ro już spojrzałam na dalsze wpisy ale więcej chętnych na śniadanko nie było. Czwórka to w sam raz zeby przyjemnie pogadac przy kawce.Miłego dnia choc piątek i trzynasty.
jotka 14:24, 13 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)

Miłego dnia Bożenko

O to jeszcze trzecia była na śniadanku. Temperatura u Ciebie wyższa niż u Ani, ale moze o innych godzinach patrzyłyscie. Pozdrówka.

Oj, następnym razem jednak się ubiorę bardziej oficjalnie, bo jak nas Bożenka ustrzeli w piżamach aparatem ... to może nie być bajka, tylko komedyja
Bogdzia 14:25, 13 kwi 2012

irena_milek napisał(a)
I ja też
Miłego dnia, choć na starcie mam pytanie, po lekturze u Celinki. Nawozu w granulkach aż 1,5 garści? Na opakowaniu napisano 20g, więc chyba muszę zwiększyć dawkę? Jutro robię opryski

Celinka ma już podhodowane rh a Ty dopiero sadzisz wiec moim zdaniem wcale w tym roku nie dawaj nawozu pod nie.
Bogdzia 14:30, 13 kwi 2012

hanka_andrus napisał(a)
Właścicielka jest zawsze wspominana jak najmilej!

Dzięki Haniu za dobre słowo.Nie pojechałaś dzis na działke?W poniedziałek przysyłaja mi róże zamówiłam pnace a wymarzło mi z 90% wielkokwiatowych i bądż tu mądrym.Chyba się przerzucę na byliny bo przynajmniej nie wymarzaja.
Bogdzia 14:32, 13 kwi 2012

Do wieczora dziewczynki ( i ewentualnie chłopcy) idę popracowac najchętniej w ogrodzie ale i w domu też jest co robic.
Milka 14:58, 13 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)

I ja też
Miłego dnia, choć na starcie mam pytanie, po lekturze u Celinki. Nawozu w granulkach aż 1,5 garści? Na opakowaniu napisano 20g, więc chyba muszę zwiększyć dawkę? Jutro robię opryski

Celinka ma już podhodowane rh a Ty dopiero sadzisz wiec moim zdaniem wcale w tym roku nie dawaj nawozu pod nie.

Dziękuję Bożenko do wieczorka
Ewa 14:59, 13 kwi 2012

Bogdziu mam szyneczkę i się zastanawiam czy w tej siatce piec?
Bogdzia 15:17, 13 kwi 2012

Byłam w ogrodzie i M przyleciał że jestem pilnie potrzebna bo Ewa pyta o szynkę, no to już odpisuję.Szynkę wymocz w wodzie zimnej ok 3-4 godz i ja na ogół piekę w tej w siatce ale czasem jak widzę że dobrze sie ,,trzyma kupy " to i przed pieczeniem zdejmuję ale to musi byc taki jeden ścisły kawał. Sznurki wyjmuje po upieczeniu bardzo delikatnie jak troche wystygnie ale jeszcze dobrze jest ciepła bo potem jak stygnie mięso je zaciska i trudno wyjąc.
Tak wygladała po upieczeniu i wyjęciu sznurków