Na moich bukszpanach (mam je od zeszłej wiosny w pojemnikach) pojawiły się po zimie brązowe listki. Bukszpany zimowały w pomieszczeniu gospodarczym na parapecie, zmiany zauważyłam po zimie. Jest się czym martwić?
PS. nie wiem dlaczego przy wgrywaniu zdjęcia aotomatycznie źle się obraca
tego mi było trzeba Dziękuję, zachwyca mnie ta czarna mordka. A my chyba drugiego czarnego diabła nei kupimy, bo z bezowym sobie rady nie mozemy dać...
Tu planuję różaneczniki. A co za nimi? Żeby trochę słonko zasłoniło ?
No i ogólnie nie mam koncepcji na tę rabatę, a muszę się za nią wziąć, bo bukszpany czekają w donicach
Ja z centrum, ale też witam. Taki wąski ogród fajnie jest podzielić na "pokoje" - odrębne wnętrza o różnym charakterze, które sprawią, że ogród nie będzie takim "jamnikiem".
Popatrz na angielskie ogrody w stylu Arts & Crafts, m.in. te poniżej.
I na tyłach domu powstaje nowa rabata:
6 hortensji incrediball, zywopłocik z bukszpanów, laurowiśnie (wymarzły i do uzupełnienia), przechowalnia dla cisa, który horował po ubiegłej zimie i wkopane graby, które będę formować.
Na zdjęciu bałagan bo mi M nie chce pomóc uporządkowac ten kącik za drewutnią. Ale przed świetami nei ucieknie przede mną oglądać mecz !!!!!
Wczoraj przed piwoniami a za bukszpanami posadziłam kostrzewę siną.
Piwonie już czerwone główki wystawiają z ziemi.
Miała być ostnica cieniutka ale ale podoba mi się kostrzewa. Moze w przyszłości wymienię.
A przed róże okrywowe (puste pole przed magnolią - bo ich na tle kory jeszcze nie widać) dosadziłam bergenie. Właściwie ta rabta jest skończona, muszę tylko żurawek dosadzić bo mi zniknęły.