Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Moja codzienność - ogród Oli 22:15, 17 lut 2015

Do góry
No chyba żartujesz, że chcesz tą ketmie wyciąć
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:31, 17 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Bogdziu przez internet to na pewno już mnóstwo klientów, ale ja będę chyba pierwszym 'żywym' klientem na miejscu w końcu mam blisko

Mirko nie wiem czy widziałaś, ale na poprzedniej stronie podałem Ci numery stron gdzie znajdziesz zdjęcia liliowców i innych Info co do sklepu zaraz wyśle na pw

Widziałam numery stron. Dziękuję

Już tam buszowałam wzdłuż i wszerz
Podziwiam i padam na kolana z zachwytu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:45, 17 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jak ja bym chciał mieć już tak zaawansowaną wiosnę w ogrodzie, a tu lodowisko na trawniku i nawet promienie słońca nie chcą tego ruszyć
W tym roku będzie u Ciebie niezły szał bo teraz wszystkie zeszłoroczne zmiany będą dawały prawdziwy efekt, pozostaje teraz cierpliwie czekać

Ale apetyczny avatar
Bo ja zime mialam 1 dzien snieg, drugi 10 na plusie, potem noc na minusie i tak szlo fajnie...
cos mi sie wydaje, ze naprawde bedzie wyjatkowo
Ale z zurawkami mam problem i nie wiem dlaczego, korzenie zdrowe, opuchlakow nie ma...czy mech tez im szkodzi? I czy Herkules mozna sciac z gory, aby nizej liscie pusciła?
fajnie cie widziec, oj fajnie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:34, 17 lut 2015

Do góry
Jak ja bym chciał mieć już tak zaawansowaną wiosnę w ogrodzie, a tu lodowisko na trawniku i nawet promienie słońca nie chcą tego ruszyć
W tym roku będzie u Ciebie niezły szał bo teraz wszystkie zeszłoroczne zmiany będą dawały prawdziwy efekt, pozostaje teraz cierpliwie czekać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:22, 17 lut 2015

Do góry
Bogdziu przez internet to na pewno już mnóstwo klientów, ale ja będę chyba pierwszym 'żywym' klientem na miejscu w końcu mam blisko

Mirko nie wiem czy widziałaś, ale na poprzedniej stronie podałem Ci numery stron gdzie znajdziesz zdjęcia liliowców i innych Info co do sklepu zaraz wyśle na pw
Morze woni i kolorów... 12:35, 17 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Niesamowicie potrafisz uchwycić piękno każdej rośliny, zdjęcia robisz znakomite

Dziękuję Łukaszu. Rośliny są w miarę nieruchome, można więc spokojnie zrobić odpowiednie ustawienia w aparacie
Morze woni i kolorów... 12:32, 17 lut 2015

Do góry
Niesamowicie potrafisz uchwycić piękno każdej rośliny, zdjęcia robisz znakomite
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:58, 16 lut 2015

Do góry
Mam Rh posadzone przed tujami dość blisko. Tuje wyłysiały w zacienionym miejscu, ale nie przeszkadza mi to bo przecież łyse są za Rh
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:36, 16 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jak tak patrze na tą pogodę... normalnie zazdrość łapie . U mnie śniegu jeszcze mnóstwo, a spore nocne przymrozki spowalniają topnienie bardzo skutecznie. Nawet słońce i 8 stopni w dzień nie wystarcza, aby roztopić lód.
Pocieszać muszę się tym, że cały tydzień powinno być słonecznie

Za tydzien wiosna i do Ciebie dotrze. A dla socjologów to niezły case jak poprawa sampoczucia ogrodników jest skorelowana z temperaturą powietrza
Ale ale u mńie dzisiaj ochłodzenie. Po powrocie nakryłam agrowłókniną prymule i bratki a dzisiajszej nocy było tyle samo (0 stopni) co dzisiaj o 17....
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:01, 16 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
[b]
Wiesz jak ja bym chciał do bylinowego, w tym roku to chyba będę pierwszym klientem.

Nic z tego , nie bedziesz pierwszym klientem bo ja już złożyłam u nich zamówienie i dopiero potem pomyśłałam że powinnam Cie spytac co o nich myślisz.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 15:14, 16 lut 2015

Do góry
Tą listę róż muszę sobie koniecznie skopiować i przejrzeć do jesieni będzie się trzeba na coś zdecydować.
Ogródek Iwony 15:10, 16 lut 2015

Do góry
Jak ja nie znoszę wysiewania roślin, ale też kupiłem sobie nasionka Stipy, muszę teraz tylko posiać i wierzyć w cuda, że coś wyrośnie bo kiepski jestem w te klocki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:07, 16 lut 2015

Do góry
Marto

Kasiu ja jestem zwolennikiem mocnego przycięcia młodych krzewów liściastych dość radykalnie po to aby były gęste. Później już tak mocno nie będzie trzeba

Iwonko obecnie w domu również nudy, na szczęście bo remontów i tym podobnych mam dość

Marzenko kotki na wierzbach już znalazłem. Jeszcze małe, ale powoli się pokazują. Wiosny z aparatem poszukam jak śniegu więcej zniknie, na początku muszą wystarczyć zdjęcia wiosny w domu.
Co do leniuchowania... ileż można

Danusiu bylinowy jest w miejscowości Rudnik Mały 20km przed Częstochową jadąc o Twojej strony

Jolu jeżeli nie masz gęstych krzewów to na początku lepiej przyciąć mocno, aby je zagęścić, później to już tylko w celu formowania. Wklej zdjęcie to się zobaczy bo ja nie mam odpowiedniego okazu do prezentacji
Żurawka - Heuchera 15:00, 16 lut 2015

Do góry
Żurawki przy podziale kępy zachowują swoje cechy
Żurawka - Heuchera 14:45, 16 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
To najprawdopodobniej zgnilizna podstawy pędu...zdrewniałe już pędy żurawek zaczynają gnić i w bardzo szybkim czasie całe zamierają, jedynym ratunkiem jest podział żurawki na sadzonki, a reszte wyrzucić.

Czy przy podziale zurawek na sadzonki zachowają one cechy rośliny "matki". Jezeli tak to które odmiany powielają cechy rośliny "matki" a które niekoniecznie?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:54, 16 lut 2015

Do góry
Luki poszukam fotek z moimi berberysami wrzuce za chwilke ....czy ja dobrze rozumiem ze tskie wysokie tez nisko ciachac cz raczej przycinac by formowac
Lawendowy zawrót głowy 10:54, 16 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Tutaj też róże no nie powiem sam bym już coś zamówił, ale miejsce dopiero trzeba przygotować. Będzie trzeba poczekać.

Luki a ja przeciez bez przygotowania ...ani ziemi ani wiedzy ....edukacja to jest dopiero poziom raczkujacy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:48, 15 lut 2015

Do góry
Ewo co prawda to prawda, mrozy w nocy nawet do -9 to kołderka się przydaje, ale przez to zanim coś zacznie się topić jest 13, a później słoneczko już coraz niżej.

Marto dość typowa i dość młoda bo z 2010 roku. Gdybyś nie znalazła to ja wiem gdzie można ją zdobyć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:44, 15 lut 2015

Do góry
Luki kupi dla wszystkich
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:38, 15 lut 2015

Do góry
Na rutewkę też się czaję od zeszłego roku i już mam upolowane miejsce, standardowo tam gdzie zawsze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies