Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:43, 18 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Mieć tak warzywnik... i jeszcze miejsce na taki warzywnik. Taki czyściutki, uporządkowany, ładny. Może kiedyś

Łukasz ja wiem że i Twój warzywniczek będzie taki jak sobie wymarzysz .
Masz powera do działania którego Ci bardzo zazdrościmy, i jak już za coś się bierzesz robisz wszystko perfecto!!! Nie mogę się doczekać nowego sezonu u Ciebie
Moja codzienność - ogród Oli 22:46, 17 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
No to ja napiszę, że jest sprzęt do przesadzania nawet wielkich drzew

wiem Łukasz tylko ja na zadupiu mieszkam ale myślę, że wszystko jest do zrobienia
Moja codzienność - ogród Oli 22:42, 17 lut 2015

Do góry
No to ja napiszę, że jest sprzęt do przesadzania nawet wielkich drzew
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 22:33, 17 lut 2015

Do góry
Mieć tak warzywnik... i jeszcze miejsce na taki warzywnik. Taki czyściutki, uporządkowany, ładny. Może kiedyś
Moja codzienność - ogród Oli 22:23, 17 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
No chyba żartujesz, że chcesz tą ketmie wyciąć

nie
tam będą graby rosły
Moja codzienność - ogród Oli 22:15, 17 lut 2015

Do góry
No chyba żartujesz, że chcesz tą ketmie wyciąć
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:31, 17 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Bogdziu przez internet to na pewno już mnóstwo klientów, ale ja będę chyba pierwszym 'żywym' klientem na miejscu w końcu mam blisko

Mirko nie wiem czy widziałaś, ale na poprzedniej stronie podałem Ci numery stron gdzie znajdziesz zdjęcia liliowców i innych Info co do sklepu zaraz wyśle na pw

Widziałam numery stron. Dziękuję

Już tam buszowałam wzdłuż i wszerz
Podziwiam i padam na kolana z zachwytu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:45, 17 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jak ja bym chciał mieć już tak zaawansowaną wiosnę w ogrodzie, a tu lodowisko na trawniku i nawet promienie słońca nie chcą tego ruszyć
W tym roku będzie u Ciebie niezły szał bo teraz wszystkie zeszłoroczne zmiany będą dawały prawdziwy efekt, pozostaje teraz cierpliwie czekać

Ale apetyczny avatar
Bo ja zime mialam 1 dzien snieg, drugi 10 na plusie, potem noc na minusie i tak szlo fajnie...
cos mi sie wydaje, ze naprawde bedzie wyjatkowo
Ale z zurawkami mam problem i nie wiem dlaczego, korzenie zdrowe, opuchlakow nie ma...czy mech tez im szkodzi? I czy Herkules mozna sciac z gory, aby nizej liscie pusciła?
fajnie cie widziec, oj fajnie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:34, 17 lut 2015

Do góry
Jak ja bym chciał mieć już tak zaawansowaną wiosnę w ogrodzie, a tu lodowisko na trawniku i nawet promienie słońca nie chcą tego ruszyć
W tym roku będzie u Ciebie niezły szał bo teraz wszystkie zeszłoroczne zmiany będą dawały prawdziwy efekt, pozostaje teraz cierpliwie czekać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:22, 17 lut 2015

Do góry
Bogdziu przez internet to na pewno już mnóstwo klientów, ale ja będę chyba pierwszym 'żywym' klientem na miejscu w końcu mam blisko

Mirko nie wiem czy widziałaś, ale na poprzedniej stronie podałem Ci numery stron gdzie znajdziesz zdjęcia liliowców i innych Info co do sklepu zaraz wyśle na pw
Morze woni i kolorów... 12:35, 17 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Niesamowicie potrafisz uchwycić piękno każdej rośliny, zdjęcia robisz znakomite

Dziękuję Łukaszu. Rośliny są w miarę nieruchome, można więc spokojnie zrobić odpowiednie ustawienia w aparacie
Morze woni i kolorów... 12:32, 17 lut 2015

Do góry
Niesamowicie potrafisz uchwycić piękno każdej rośliny, zdjęcia robisz znakomite
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:58, 16 lut 2015

Do góry
Mam Rh posadzone przed tujami dość blisko. Tuje wyłysiały w zacienionym miejscu, ale nie przeszkadza mi to bo przecież łyse są za Rh
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:36, 16 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jak tak patrze na tą pogodę... normalnie zazdrość łapie . U mnie śniegu jeszcze mnóstwo, a spore nocne przymrozki spowalniają topnienie bardzo skutecznie. Nawet słońce i 8 stopni w dzień nie wystarcza, aby roztopić lód.
Pocieszać muszę się tym, że cały tydzień powinno być słonecznie

Za tydzien wiosna i do Ciebie dotrze. A dla socjologów to niezły case jak poprawa sampoczucia ogrodników jest skorelowana z temperaturą powietrza
Ale ale u mńie dzisiaj ochłodzenie. Po powrocie nakryłam agrowłókniną prymule i bratki a dzisiajszej nocy było tyle samo (0 stopni) co dzisiaj o 17....
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:01, 16 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
[b]
Wiesz jak ja bym chciał do bylinowego, w tym roku to chyba będę pierwszym klientem.

Nic z tego , nie bedziesz pierwszym klientem bo ja już złożyłam u nich zamówienie i dopiero potem pomyśłałam że powinnam Cie spytac co o nich myślisz.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 15:14, 16 lut 2015

Do góry
Tą listę róż muszę sobie koniecznie skopiować i przejrzeć do jesieni będzie się trzeba na coś zdecydować.
Ogródek Iwony 15:10, 16 lut 2015

Do góry
Jak ja nie znoszę wysiewania roślin, ale też kupiłem sobie nasionka Stipy, muszę teraz tylko posiać i wierzyć w cuda, że coś wyrośnie bo kiepski jestem w te klocki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:07, 16 lut 2015

Do góry
Marto

Kasiu ja jestem zwolennikiem mocnego przycięcia młodych krzewów liściastych dość radykalnie po to aby były gęste. Później już tak mocno nie będzie trzeba

Iwonko obecnie w domu również nudy, na szczęście bo remontów i tym podobnych mam dość

Marzenko kotki na wierzbach już znalazłem. Jeszcze małe, ale powoli się pokazują. Wiosny z aparatem poszukam jak śniegu więcej zniknie, na początku muszą wystarczyć zdjęcia wiosny w domu.
Co do leniuchowania... ileż można

Danusiu bylinowy jest w miejscowości Rudnik Mały 20km przed Częstochową jadąc o Twojej strony

Jolu jeżeli nie masz gęstych krzewów to na początku lepiej przyciąć mocno, aby je zagęścić, później to już tylko w celu formowania. Wklej zdjęcie to się zobaczy bo ja nie mam odpowiedniego okazu do prezentacji
Żurawka - Heuchera 15:00, 16 lut 2015

Do góry
Żurawki przy podziale kępy zachowują swoje cechy
Żurawka - Heuchera 14:45, 16 lut 2015

Do góry
Luki napisał(a)
To najprawdopodobniej zgnilizna podstawy pędu...zdrewniałe już pędy żurawek zaczynają gnić i w bardzo szybkim czasie całe zamierają, jedynym ratunkiem jest podział żurawki na sadzonki, a reszte wyrzucić.

Czy przy podziale zurawek na sadzonki zachowają one cechy rośliny "matki". Jezeli tak to które odmiany powielają cechy rośliny "matki" a które niekoniecznie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies