Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 12:20, 17 lut 2015

Jeszcze fotki i uciekam, na trochę idą nieubłaganie, słoneczko im dogrzewa

w donicach cudownie trawa przezimowała, docelowe ich miejsce, to schody domku letniego...będa na strazy stać

trzeba mi więcej miskantów Zebrinus, , bo musze dalej szpaler podciągnąć tam gdzie donice głowy

gałazki jasminowców, kaliny, żylistka...płoną w słońcu
na razie papatki
Milka 12:27, 17 lut 2015

Zielona napisał(a)
Hej, Irenko. Jak Cię nie ma, to cicho i głucho, ale jak wpadasz, to od razu z megarelacją. Naprawdę sezon u Was ruszył z kopyta. Wiosenne uściski!

Martuś, dzięki no to cała ja, jak wulkan
szybko idzie, zaraz forsycje zakwitną, juz z pączków żółc przebija wieczorkiem zajrze
pozdrawiam

czeka nas cięcie cisów, w marcu rok im minie, zaden okaz nie padł a w środku rabaty czyszczenie i plan aby do kwiatków warzywa powciskać, po angielsku

kuleczki same się uzdrowiły
i liczę, że złote cisy w tym roku zakryja gazony

a pod murem będzie mnóstwo kwiecia na rh i azaliach

a to jedna kępa lawendy, od 98r. u mnie
monteverde 12:28, 17 lut 2015

U Ciebie zimy wcale nie widać, wszystko ładnie przezimowało
hanka_andrus 12:33, 17 lut 2015

Nacieszyłam oko Twoim ogrodem, i porządkiem wokoło, ucałuj Emusia, stara się za dwoje. Jest ślicznie.

Miałam już też być w ogrodzie, ale dziś jeszcze zimny wiatr od wschodu, nie ma głupich, na chorobę ja nie łasa. I tak z psem wychodzę, to dawkę słońca i świeżego powietrza mam dosyć.

Dziś pierwsza garść zieleniny na wiosenną herbatę z łąki. kutasiki leszczyny, olchy i brzozy, gałązka czarnej porzeczki, pokrzywa, plasterek cytryny, imbiru, zero cukru, może być miód; i taką gorzkawo-kwaśną wypijam w ciągu dnia ze 3 szklanki.

Czy mi służy? Chyba tak, bo przez całą zimę od kataru ustrzegłam się, a i grypy, odpukać nie zafundowałam sobie. Na przedwiośniu każdemu radzę na wzmocnienie taki specyfik. Dużo tego nie trzeba, po ździebełku wszystkiego.
Lepsze to niż zielona chińska, bo naturalna nasza, krajowa.

Zdrowia dużo i nieustającego.
Juzia 13:00, 17 lut 2015

Zebrinus już ruszył????
Wow!
Ciepełko tam masz Irenko

Pozdrawiam!

Milka 13:34, 17 lut 2015

hanka_andrus napisał(a)
Nacieszyłam oko Twoim ogrodem, i porządkiem wokoło, ucałuj Emusia, stara się za dwoje. Jest ślicznie.

Miałam już też być w ogrodzie, ale dziś jeszcze zimny wiatr od wschodu, nie ma głupich, na chorobę ja nie łasa. I tak z psem wychodzę, to dawkę słońca i świeżego powietrza mam dosyć.

Dziś pierwsza garść zieleniny na wiosenną herbatę z łąki. kutasiki leszczyny, olchy i brzozy, gałązka czarnej porzeczki, pokrzywa, plasterek cytryny, imbiru, zero cukru, może być miód; i taką gorzkawo-kwaśną wypijam w ciągu dnia ze 3 szklanki.

Czy mi służy? Chyba tak, bo przez całą zimę od kataru ustrzegłam się, a i grypy, odpukać nie zafundowałam sobie. Na przedwiośniu każdemu radzę na wzmocnienie taki specyfik. Dużo tego nie trzeba, po ździebełku wszystkiego.
Lepsze to niż zielona chińska, bo naturalna nasza, krajowa.

Zdrowia dużo i nieustającego.

Zapisuje do kajetu
Duzo nie napisze, bom bym ryczala
pieknym jezykiem napisalas, zabuzanskim
Moj maz, to wyjatkowy czlowiek, niesustanny model moich studiow, ta jego sila, pierwotnosc, czystosc, bez domieszki wspolczesnego swiata kaze glebiej zastanowic sie nad wieloma aspektami źycia
Jak co roku, wszyscy kupujemy kwiaty do domu

Luki 13:34, 17 lut 2015

Jak ja bym chciał mieć już tak zaawansowaną wiosnę w ogrodzie, a tu lodowisko na trawniku i nawet promienie słońca nie chcą tego ruszyć
W tym roku będzie u Ciebie niezły szał bo teraz wszystkie zeszłoroczne zmiany będą dawały prawdziwy efekt, pozostaje teraz cierpliwie czekać
Agania 13:34, 17 lut 2015

Milka napisał(a)

Aganiu....cmokdumam, gdzie przedszkolaki z wilczomlecza dać

Irenko Twój wilczomlecz, to Wilczomlecz migdałolistny
Euphorbia amygdaloides "Purpurea"

Cieszę się, że doczekałaś się siewek...będą cię cieszyć na nowych miejscach...to gdzie je posadzisz?
Mirka 13:35, 17 lut 2015

Irenko jak dobrze że już jesteś W niedzielę siałam rozplenię, werbenę i rozwary od ciebie.Coś już zaczyna kiełkować Pozdrawiam serdecznie i kwiatek z twojego ogrodu dla Ciebie
Milka 13:38, 17 lut 2015

Juzia napisał(a)
Zebrinus już ruszył????
Wow!
Ciepełko tam masz Irenko

Pozdrawiam!

Rùszyly i trzcinniki, choc ich nie lubie i bede je modyfikowac cieciem
U mnie na murze to i 20 stopni w sloncu, dlatego jasmin z Krety zyje i rosnie, nie myslalam, ze ten mur w dluzszej perspektywie da mi tyle radosci, Juzia cmokam i mam werbeny patagonskiej ponad moje ogrodowe mozliwosci