Śliczne dekorację ... dziękuję Wam za tyle inspiracji !!! ... mam już gałązki z brzózek, jutro biorę się za wianek i jeszcze to gniazdko ze skorupkami świetne
Danusiu wianuszki cudne.
Sądzę, że będą dla mnie inspiracją, tym bardziej, że na działce mam 2 duże brzozy.
Skrzyneczki mnie urzekły najbardziej !!!
pogoda nie pozwala na pracę w ogrodzie więc.......może coś zdziałam jutro
wiem, że już dawno po Bożym Narodzeniu, ale pokażę mój pierwszy wianek..........bożonarodzeniowy
no raczej tak wolę. Jeśli tylko mogę to unikam sztucznych dodatków nawet jeśli czasem odbywa sie to kosztem wyglądu.
Wianki dziewczyn sa przepiękne, takie kolorowe- cudne. Z naturalnych elementów o tej porze roku ciężko coś takiego "ukręcić".
Kochani, zaspałam rano, potem poszłam święcić palmę, potem przyszła Kasia, potem przyjechał Paweł, potem Witek zabrał mi komputer bo pisał ważny kosztorys i teraz dopiero dorwałam się do niego.
Normalnie skandaliczny skandal, aaa. Żeby było ciekawiej to o 14.30 wyłączyli prąd
Teraz zaczynam ciąg dalszy.
Wianek Eco robiony przez Kaisog
oooo. Kasiog mamy podobne upodobania. Mój wianek podobnie zrobiony. jajek mu jeszcze brakuje ale pojawią sie jutro. Teraz "bazę" można zobaczyć u mnie.
Dziękuję Maju . Oj tak, od razu zrobiło się świątecznie w domu, tak że polecam zrobienie świątecznych dekoracji.
Powiesiłam przed chwilą wianek na drzwiach wejściowych do domu, ale jest już za ciemno żeby zrobić zdjęcie.
Kochani, zaspałam rano, potem poszłam święcić palmę, potem przyszła Kasia, potem przyjechał Paweł, potem Witek zabrał mi komputer bo pisał ważny kosztorys i teraz dopiero dorwałam się do niego.
Normalnie skandaliczny skandal, aaa. Żeby było ciekawiej to o 14.30 wyłączyli prąd
Teraz zaczynam ciąg dalszy.
Wianek Eco robiony przez Kaisog
oooo. Kasiog mamy podobne upodobania. Mój wianek podobnie zrobiony. jajek mu jeszcze brakuje ale pojawią sie jutro. Teraz "bazę" można zobaczyć u mnie.
No uważam, ze wianek w kształcie jaja jak najbardziej wpasowuje się w aktualne święta. Sama wczoraj robiłam wianek z gałązek, tez pierwszy raz i układać gałązki tak by tworzyły kształtny krąg wcale nie bło łatwo.
Anula, troszkę spóźnione gratulacje na 3 setki
bardzo fajny wianek zrobiłaś
a ta propozycja dekoracji na stół też świetna , bardzo niekonwecjonalna, jej prostota jest urocza
A dzis kończyłam "bazę" do mojego wianka. Normalnie pewnie bym nie robiła, bo nigdy nie rozbiłam, ale patrząc na to co dziewczyny tu wyczyniają to też postanowiłam sobie zrobić.
nie myślałam, że splatanie gałązek brzozowych jest tak pracochłonne. Moje były mało elastyczne ponieważ postanowiłam pobrać gałązki z padłego drzewa, żeby nie ranić rosnących. No wzięłam sobie za punkt honoru nie używanie nici, drucików itp. Także do tego momentu wianek pleciony gałązkami a wszystko co na nim mocowane również trzyma się za pomocą gałązek. Reszta musi poczekać na jutro ponieważ muszę poszukać białych jajek. Ciekawe jak je przymocuję. Pistolet do kleju mam, ale może sie"zabawię" i umocuję gałązkami?! Mam juz pewien pomysł
Trzeba wianek rozjaśnić. Planuję te białe skorupki i miniaturowe żonkile lub krokusy.