Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 08:10, 02 kwi 2012

noemi napisał(a)
Wieloszka ślicznie wyszedł ekran z cisa , lubię ten ich ciemnozielony kolor ... w takich ciężkich warunkach pogodowych pracowali , szacun ...mam nadzieję , że to załamanie pogody już za nami ... byłam dzisiaj u rodziców, wyciągnęłam ich na spacer i mam całą siatę gałązek z brzozy , spróbuję zrobić wianek

Magda, ja też miałam nadzieję, że pogoda się poprawi, ale wyjrzyj za okno... no i prognozy też nie są zbyt optymistyczne
Powodzenia w wiciu wianka - ja jestem kompletnym beztalenciem jeśli chodzi o jakiekolwiek prace artystyczne W Nanu-nana widziałam takie gotowe ze sztucznych bukszpanów i nawet się zastanawiałam, czy nie kupić, ale coś by trzeba było dołożyć do tego wianka, a nie mam pistoletu z klejem. Nie wiesz, czy poza giełdą kwiatową coś takiego można kupić?
Wieloszka 08:12, 02 kwi 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Witaj,
u Ciebie to jest dopiero rozmach i perspektywa! To na prawdę trudne zrobienie tak dużego ogrodu,a Tobie zdaje się to całkiem wyszło. I ciągle ten brak satysfakcji, zmuszający do biegania z łopatą w każdej wolnej chwili. Tacy ludzie zmieniają świat. Tak trzymaj!

Agatko, tylko na rozmach i perspektywę trzeba niestety duuuużo funduszy i w tym względzie przerasta mnie "perspektywa" mojego ogrodu
Wieloszka 08:23, 02 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)

Agnieszko to wrzosowisko świetnie wygląda. Ogrod nie musi być cały jak od linijkę
A o katalpach czytałam opinie Danisi, zawsze mi sie te drzewa podobaly, ale właściwie to widzę tylko młode drzewka.

Najstarsze katalpy nana jakie widziałam (poza Włochami) są przy hotelu na Bielanach (hotel na rozwidleniu dróg Kudowa-Centrum Bielany), rosną w pięknym szpalerze przy ogrodzeniu. Jak będziesz w okolicy to warto zerknąć, ale oczywiście dopiero w czerwcu się ładnie prezentują.
aga_pe 09:06, 02 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)

Wieloszka ślicznie wyszedł ekran z cisa , lubię ten ich ciemnozielony kolor ... w takich ciężkich warunkach pogodowych pracowali , szacun ...mam nadzieję , że to załamanie pogody już za nami ... byłam dzisiaj u rodziców, wyciągnęłam ich na spacer i mam całą siatę gałązek z brzozy , spróbuję zrobić wianek

Magda, ja też miałam nadzieję, że pogoda się poprawi, ale wyjrzyj za okno... no i prognozy też nie są zbyt optymistyczne
Powodzenia w wiciu wianka - ja jestem kompletnym beztalenciem jeśli chodzi o jakiekolwiek prace artystyczne W Nanu-nana widziałam takie gotowe ze sztucznych bukszpanów i nawet się zastanawiałam, czy nie kupić, ale coś by trzeba było dołożyć do tego wianka, a nie mam pistoletu z klejem. Nie wiesz, czy poza giełdą kwiatową coś takiego można kupić?

Aga, pistolet kupisz praktycznie w każdym sklepie budowlanym
Wieloszka 09:23, 02 kwi 2012

aga_pe napisał(a)

Aga, pistolet kupisz praktycznie w każdym sklepie budowlanym

Naprawdę??? Widziałam takie pistolety do klejów i innych silikonów budowlanych, ale one mają duży rozmiar. Dzisiaj podjadę sprawdzić
aga_pe 09:29, 02 kwi 2012

Małe też są. U mnie sprawdza się duży - np. przy wieńcu dożynkowym trza się nakleić
Wieloszka 09:33, 02 kwi 2012

Aga, no ja przy Tobie to potrzebuję wersję mini - moje drzwi nie wytrzymałyby ciężaru wieńca dożynkowego
Pszczelarnia 09:39, 02 kwi 2012

Wieloszko, Twoje cisy są pospolite - stary dobry znany gatunek. U Ciebie to już wygląda. A moje nie wiem (z wrażenia nawet nie pytałam).
agniecha973 09:41, 02 kwi 2012

Wieloszko, taki pistolet na klej na gorąco to pospolite narzędzie. Dobrze Aga radzi, w każdym większym lub mniejszym budowlanym kupisz. Są małe, bez problemu.
Wieloszka 09:44, 02 kwi 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Wieloszko, Twoje cisy są pospolite - stary dobry znany gatunek. U Ciebie to już wygląda. A moje nie wiem (z wrażenia nawet nie pytałam).

No ja z takiego wrażenia jak Twoje, też bym pewnie nie zapytała, tylko brała zanim sprzedający się rozmyśli