Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 14:35, 11 mar 2022

Do góry
MartaCho napisał(a)
A możesz może podzielić seslerie? One się dość rozrastają na szerokość- może podziel każdą na pół i daj je gęściej? Jest już taka możliwość z Twoimi sadzonkami?
Szmaty nie dawaj...
Inspiracja na przedpłocie od Edytki z Tu ma być ogród?

Hej Marta Trafiłaś z inspiracją Ogród Edytki znam z instagrama
Mogę seslerie podzielić, jasne, że tak, mogę też dokupić. Tylko tam serio było straszne chwastowisko. Co ja się omęczyłam, żeby to do chociaż trochę doprowadzić do porządku. I boję się, że jak na wiosnę wszystko ruszy to znowu ja znowu się wypuknę żeby to wyplewić.
O tak było, na dodatek, twarda zbita ziemia,kamienie, trzeba było motyką kopać.
Ogród prawie wymarzony … 14:25, 11 mar 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Wsadzilam patyki hortensji do donicy. Jak skończą się nocne mrozy to zadołuję .

Justyna przytnij te patyki 1 cm. nad oczko.
W ogródku Martki 13:12, 11 mar 2022

Do góry
A propos hoteliku

U nas w markecie po 32 PLN
Pachnący różami, malowany bylinami 13:00, 11 mar 2022

Do góry
ewsyg napisał(a)

Ja ma taki słupek.

Pędy przezimowały i maja się dobbrze

Dzięki za pokazanie, też pewnie będę musiała moim coś postawić, żeby się trzymały
Oby do maja nie zaszkodziły im przymrozki.

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:44, 11 mar 2022

Do góry

jodła kalifornijska chwilowo tylko podskubana, za kilka miesięcy będzie kosmetyka

brzoza i tuja po lewej tez jest w planie - silne wiatry coraz groźniejsze

Joppi wiatry nie groźne - to zwykły lifting
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:21, 11 mar 2022

Do góry
Dzisiaj mnie dręczy taka myśl, czy mogę te kamienie co wykopałam wykorzystać do zabezpieczenia przedpłocia. Mam tam kawałek ziemi na której posadziłam miskanty i seslerie, muszę tam dać włókninę bo rośnie tam wszystko, łącznie z chrzanem. I w sumie zamiast kupować kamyki do wysypania na włókninę, mogłabym ułożyć te co wykopałam, dobry pomysł czy zły? Bo jak zły, to muszę gdzieś te kamienie wywieźć.

Zaczęłam poszukiwania wiśni tybetańskiej, póki co napisałam do jednej szkółki ale się nie odezwali. Nie wiem czy to łatwe do kupienia drzewo w naszym kraju.
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 12:08, 11 mar 2022

Do góry
Ostatnio coś czytałam na forum o ogrodówkach. U mojej mamy już rozwijają liście
Ogród prawie wymarzony … 11:20, 11 mar 2022

Do góry
Judith u mnie akurat są tak posadzone, że są widoczne na każdej z rabat.
Aga No teraz to postawiłaś mi poprzeczkę jeszcze mam szeroki pas trawy między skarpą a pissardi -pomyślę nad kolejnym tysiącem
Viola taki zestaw kolorów - róż- czern - do tego biel wyrasta właśnie z wytłaczanek . Oby nie wyrosły czerwone i żółte bo wtedy to będą jaja
Małgosiu - przejrzałaś mnie a tak poważnie to o tych tysiącach tulipanów nie wiedziałam
Tu w brzozowej

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:20, 11 mar 2022

Do góry
Można się ubrudzić specjalnie pokazałam jak w Anglii celebrują stare rzeczy, drzwi malują po 200 razy, bo dom ma np. 1000 lat. U nas to niemożliwe i nieznane. Ja kocham tę angielską miłość do zachowania i wykorzystania po raz kolejny rzeczy z odzysku, dlatego ten nasz ogród jest z odzysku

Ja lubię pośrodku, taki kolor, srebrno-szary

Mazurskie klimaty Małgorzaty 10:10, 11 mar 2022

Do góry
malgorzatakarpacz napisał(a)
..a pokazywałam swoją "najmniejszą"donicę?
Podpowiedzcie proszę jak ją obsadzić i co zmienić?--też darowizna od kolejnego sąsiada.

. Widziałam w ogrodach różne rzeczy jako ozdoba ogrodu, rower, taczka, bryczka, sanie, motor wska auto garbus heh ale łódki to jeszcze nie widziałam w ogrodzie może kiedyś ktoś będzie miał jeszcze jacht w ogrodzie
Ogród prawie wymarzony … 10:06, 11 mar 2022

Do góry
April napisał(a)
Oj ja też muszę patyki różowych Anabelek wsadzić do doniczki z ziemią. Przycięłam kilka dni temu i wsadziłam do wody. Bardzo są u mnie te hortensje drogie, po 75 zł doniczka. Więc gdyby się udało to spore oszczędności.

Taka masa tulipanów będzie się prezentować wspaniale. Ja kiedyś też miałam czarne tulipany Queen of the Night i one znacznie później kwitły niż jakiekolwiek inne.

Wszystkie rosliny zrobiły się bardzo drogie .
Odnośnie tulipanow mam porozrzucane po wszystkich rabatach Czarne odmiany to Paul Scherer - bardzo późny i Black Parrot.
Tu Paul zdjęcie z 1 czerwca

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:30, 11 mar 2022

Do góry
Ale taki jest równie ładny (to nowy)

Ja zapach drewna tekowego uwielbiam i poznam po nim czy meble są z tego drewna czy z innego.
Z biegiem patynowania zapach zanika.
Dlaczego mam meble tekowe? Bo są wieczne.
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:27, 11 mar 2022

Do góry
Milka napisał(a)

Jolu, trzcinnik w masie najładniej wygląda, więc ta zmiana na plus u ciebie.

i moja Milusia. Jest tak do mnie przywiązana, że aż się boję jak wybędę na urlopy i mnie nie będzie.
U mnie pełno siewek nowych rośnie, będę to potem gdzieś przesadzać.

Milusia, malusia kicia, pamiętam dokładnie kiedy do Ciebie trafiła, i jechaliście do weta.
My raczej uziemiliśmy się w domu u nas teraz dwa 6 miesięczne kotki i dwa stare.
Młodziaki już po sterylizacji, preparat na kleszcze jest przygotowany. W piękny wiosenny dzień
przed nimi pierwsze werandowanie, a ja coś pewnie wtedy podłubię
Krokusy podziwiam i twoje prace ogrodowe
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:14, 11 mar 2022

Do góry
Wybaczam, oczywiście...tylko szukam pomocy dla nich, żeby miały lepiej, kopiemy rowy odwadniajace, sypiemy mączkę bazaltową, tony kompostu, ale tam jest wiatr mrożący igły od listopada Co do mebli - w rok zmienią kolor, ale na pełne spatynowanie potrzeba kilka lat no i wszystko zależy jakie "porośla" chcesz na nich mieć

Najładniejsze są takie ale nie każdy wytrzyma taką patynę (estetycznie) bo mebel wytrzyma sto lat

To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:07, 11 mar 2022

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Słoneczne godziny miały pozytywny wpływ na kwiatki. Wreszcie się rozchyliły.

Jestem dumna z mojego czosnku. Pięknie przezimował i rośnie.

Ja ze swojego też Pierwszy raz sadziłam jesienią

Haniu, czy przycinasz pory jak zaczyna im wyrastać drugi liść?
Magary Dramaty z Rabaty 01:02, 11 mar 2022

Do góry
W ogródku emerytki 22:07, 10 mar 2022

Do góry

W ogródku emerytki 22:03, 10 mar 2022

Do góry
Jeszcze kilka zdjęć roślin, na które czekam

Ranczo Edy 22:03, 10 mar 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
Śliczna wiosenka u Ciebie no ciemierniki ... wiadomo, ale krokusy też bardzo ładnie się rozwinęły

Dziękuję Basiu też mnie cieszy bardzo tego się trzymam...
jeszcze białe ciemierniki chciałabym zobaczyć w pełni otwarte przy wiacie koło tych nowych są i przy grillu ....i przy tarasie ciekawe które będą miały kropki ..jeden pod tulipanowcem ma

Ranczo Edy 21:16, 10 mar 2022

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies