Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Rododendronowy ogród II. 22:46, 21 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Upiekłam dzis serniczek z przepisu Andrzeja. Trochę za mocno u góry się przypiekł ale pycha jest.

Jejku ale sernik,wsiadam i jade do Ciebie skosztowac, smaka mi narobilas
Lilie cudne niektore ja tez mam i w sobote jak beda dokupie a moge sie usmiechac o przepis
W ogródku Iwony 22:34, 21 lip 2015

Do góry
Ivvvona napisał(a)

Przyszłam obejrzec lilie , ta jest cudna i nie mam takiej , znasz nazwę? Niebieski floks tez mnie zauroczył. Pięknie i pachnaco.Pozdrówka.
Rododendronowy ogród II. 22:27, 21 lip 2015

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Uwielbiam lilie i ich zapach, u Ciebie przy tej ilości musi bosko pachnieć. Ja mam kilka i zapach jest niesamowity. Pozdrówka

Rzeczywiście bardzo pachnie, niektórzy przez to nie lubią lilii. Ja w domu tez tego zapachu nie wytrzymuję ale w ogrodzie może byc jak najbardziej.Pozdrówka.
Rododendronowy ogród II. 22:22, 21 lip 2015

Do góry
Uwielbiam lilie i ich zapach, u Ciebie przy tej ilości musi bosko pachnieć. Ja mam kilka i zapach jest niesamowity. Pozdrówka
Rododendronowy ogród II. 22:16, 21 lip 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale cudowne lilie Te różowo białe też mam aż dwie ale pół ogrodu pachnie
U mnie też lekki deszcz przeszedł ale już go nie czuć. Buziaki

Pachną wszystkie a najbardziej chyba te żóltawe (limonkowe?)U mnie krótko padalo ale mocno , chyba najmocniej w tym roku, to trzeci deszcz w tym roku.
Rododendronowy ogród II. 22:14, 21 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Miejsca nie masz - kokietujesz, a te lilie, a róże a liliowce? Nawet nie liczę ale widzę.

Roslin mam za dużo jak na mój ogród. Dzis udalo się namówic M na zmniejszenie trawnika ale juz sama się denerwuję bo lubię miec przestrzeń a z małym trawnikiem przestrzeni nie bedzie.

Rododendronowy ogród II. 22:09, 21 lip 2015

Do góry
Ale cudowne lilie Te różowo białe też mam aż dwie ale pół ogrodu pachnie
U mnie też lekki deszcz przeszedł ale już go nie czuć. Buziaki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:07, 21 lip 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tę historię przedstawię w formie artykułu, wszystko zalezy od Michała

Zapowiedź zmian ciekawa i intrygująca, nowe nabytki superowe
donica czarna mega elegancka a lilie mam i se wąham więc choć jedno podziwia u siebie

te jeżówki mi się spodobały muszę poszukać takich wyglądają jakby wracały nad ranem z imprezy

pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 21:31, 21 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
...Kasiu lilie porzadniej wyglądaja od liliowców, a jedyna ich wada to że trzeba bardzo uwazac żeby przy kopaniu nie poniszczyc cebulek. Poza tym wad nie mają . Koniecznie kup...

Bogdzia prawda i tylko prawda a wczoraj tak sobie wykombinowałem że spróbuję wstawić parę kępek lilii drzewiastych między wysokie trawy i miskanty
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:18, 21 lip 2015

Do góry
Peppermint napisał(a)

Dokładnie tak, też mam u siebie, lubię jej duże kwiaty. Piękne róże, ach.......
Pozdrawiam

Akurat robiłam po deszczu, teraz też duchota i woda wisi w powietrzu
Horti Beauty, kawałeczek bo spory krzaczorek

ożanka i rozwar niebieski

Sparkling Ruffles

lilie i liliowce

pozdrówka
Rododendronowy ogród II. 21:09, 21 lip 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
U Ciebie Bożenko śliczne liliowce i zapewne śliczne lilie. Piszę zapewne, bo ja za nimi nie przepadam. Kwiat sam w sobie jest prześliczny i nie rozumiem dlaczego mnie nie zachwyca jako całość. Kasia próbuje to zmienić.

Ja zaczęłam urlop od wizyty u Irenki, a na drugi dzień obudziłam się o 10.30. Myślałam, że padnę jak zobaczyłam zegarek. Nie słyszałam niczego, ani listonosza, ani śmieciarki. Na obiad szybki kalafior z jajkiem ( by mąż miał coś na ząb)i jak poszłam w ogród to wieczór mnie zastał. Ale o tyle fajnie bo u nas w niedzielę dobrze popadało.
Grześ tylko pełne taczki wywozi.

Dziś wróciłam do normy i zaraz idę pokłonić się rabatkom.

Buziaki Bożenko

Kasiu lilie porzadniej wyglądaja od liliowców, a jedyna ich wada to że trzeba bardzo uwazac żeby przy kopaniu nie poniszczyc cebulek. Poza tym wad nie mają . Koniecznie kup.
Zdjęcia z wizyty u Irenkiobejrzalam we wszystkich wątkach uczestników tego spotkania , fajnie Wam było a biedna Irenka teraz walczy ze skutkami wichury , dobrze że was u niej ta wichura nie zastała.Ja po wycieczkach też zmęczenie odsypiam, nawet w ciągu dnia , jest bardzo gorąco , drogi zapchane między innymi ogrodowiskowymi zwiedzaczami więc nie ma sie co dziwic. Miłego urlopu i wspaniałago wypoczynku.
Ogród z łezką II 21:03, 21 lip 2015

Do góry
Lilie Kasiu masz piękne , róże oczywiście tez. Miłego urlopu i wspaniałego wypoczynku dla Was i Kasiów.
Rododendronowy ogród II. 21:02, 21 lip 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Na Toje pachnące lilie trafiłam na dobranoc Ale masz busz liliowy Bogdziu!!! Wiesz, że to mój ulubiony busz

U nas też podlewanko, deszczu niet, a tak blisko padało, jak wracaliśmy od Irenki...już nadzieje miałam, że u nas też mokro.

Buziolek

Ja tez podlewam ale nie marzekam dokąd woda jest w kranie to mogę podlewac. Lilie Twoje ulubione ? a ile sie zastanawiałas czy je kupic i dobrze ze Cie namówiłam , teraz Ty Kasie mamówisz i tak zaraza liliowa sie będzie rozprzestrzeniac. Widzialam Twoje pięknosci. Buziaki.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:56, 21 lip 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zakwitły bajecznie pachnące lilie

To ja dla odmiany zachwycę się pięknym rozmyciem tła. Fotele bajecznie rozmyte. Jakim obiektywem strzelałaś?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:12, 21 lip 2015

Do góry
Zakwitły bajecznie pachnące lilie

Na jednej uchwyciłam bzyga prążkowanego

Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:36, 21 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)
widze Gosiu że ogród a pełnym rozkwicie

Gosiu kwitnie wiele i baaaardzo kolorowo To drugi okres po tulipanach i azaliach kiedy w ogrodzie istny jarmark Niedługo lilie przekwitną i troszkę się uspokoi kolorystycznie
Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:28, 21 lip 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Małgoś, to niebieskie takie dzwonkowate, co od Irenki dostałam, a Ty teraz pokazałaś to rozwar? Dobrze pamiętam? Czy coś pokręciłam...

Ach...lilie!!!

"Oćyścianie" działa...

Tak to rozwarDobrze pamiętasz Jak oćyścianie działa to dobrze
Ogród w rytmie natury 19:03, 21 lip 2015

Do góry
I jak tam pogoda? Było więcej wichur? U mnie czas kwitnienia baaardzo opóźniony w porównaniu do ciebie. Lawendy pięknie kwitną, a milin dopiero ma pączki. Lilie zaczynają mi dopiero kwitnąć.
Zielony chaos u Dawida 18:48, 21 lip 2015

Do góry
Lawenda, monarda i lilie, czyli rabata przy domu.

Kwitnąca hortensja 'Anabelle'

Hosta przy oczku robi się coraz większa...

... podobnie jak rozpław sercowaty. Chyba czeka go "odchudzanie" po przekwitnięciu.

Starorzecze na górce 18:45, 21 lip 2015

Do góry
agatanowa napisał(a)

Mój ulubiony kolorek Ślicznie to wygląda! Jakże by inaczej, jak wszystko u Ciebie. Liliowce i lilie zachwycają. Liliowcow się u siebie w tym sezonie nie doczekam, a lilie na pewno u mnie będą kiedyś. Pozdrawiam!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies