Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Basilikum 12:10, 03 sie 2015

Czasami i to "zryte" trzeba poogladac by zobaczyc ile pracy trzeba wlozyc by bylo pieknie.
Milka 12:13, 03 sie 2015

polinka napisał(a)

Piękny prezent! Ładny, delikatny kolor!

Tak, cieszy mnie
nadal z doskoku tu walczę, chwasty szaleją, ale nie ma na nie czasu, tyle cięcia i przesadzania

wyleciał stożek cis, kupiłam nowy, będę znowu formować
Milka 12:21, 03 sie 2015

eee_taam napisał(a)
Irenko kostrzewę Golden Tupe kupiłaś? też się nad nia zastanawiałam o kolor ma miły dla oka.

Owies jest super!!! ...ale ja jakoś nie bardzo te siwo-srebrne rośliny u chce

No kupiłam, dla koloru, nie wiem czy się sprawdzi, bo jeszcze wzięłam molinię, ona jest super, szybko rusza, nie idzie rozłogami, wielkość odpowiednia
tu usunęłąm kostrzewy, do koloru bukszpanu mi nie pasowała, oddałam Agnieszce wszystkie
przesadziłam tu żurawki i pomiędzy dam molinię
co do owsa, jest zimozielony i Alinka mówiła, że bezproblemowy, tylko teraz nie wiem, gdzie ma być

to molinia

tu zmian na żurawki, kule nie do końca cięte, może do końca sierpnia zdążę

tu usunęłam kostrzewy, mąż przyciął cisy, a ja przy okazji poprawiłam nasadzenia z irysami, oczyściłam liliowce i inne bzdety, jeszcze będą poprawiać
zostały 3 rabaty z cięciem cisów
Milka 12:22, 03 sie 2015

Madzenka napisał(a)
Justynko mam od wiosny golden toupe, dziwna jest nie niebieska, nie seledynowa, jakas taka nijaka... Nie wiem gdzie ja mam przesadzić bo do kostrzewy sinej nie pasuje....

Marzenko, wklej jej fotkę u mnie, pliss
Milka 12:30, 03 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale ślicznotka superowa

Tak, a jak urośnie, to będzie czad
tu muszę też ciąć bukszpany, są ogromne, roboty na długo
napaciane mam, muszę uporządkować znowu, tu mi się akurat podoba
czyli lilie i trawy, to połączenie lubię

3 siewki ostróżek zakwitły i siewki jeżówek
Milka 12:33, 03 sie 2015

07_Rene napisał(a)
Anafalis mam i zadowolana jestem. Bezobsługowy zupełnie. Szybko się rozrasta. Też kupiłam rozplenicę ciemną, nie znam odmiany, ale inne trochę kłosy ma niz ta Twoja. Ciekawe czy przezimuje.

Jeśli Rubrum, to nie, testowałam, a u mnie cieplej i nie udało się; a twoja to Rubrum? Te kłosy potem kolor zmieniają.
Jak długo masz anafalis i jak szybko się rozrasta? Czy prawdą jest, że z suszą sobie radzi????

tu limki stale później, ale zaraz zbieleją i one
za to później różowieją
sylwia_slomc... 12:35, 03 sie 2015

Irenka pięknie jest, cieszę się, że kostrzewy się nie zmarnowały
Milka 12:51, 03 sie 2015

JulkAd napisał(a)

A no to ciekawa jestem końcowego efektu owych konstrukcji ...Irenko i mi majtkowy róż nie przeszkadza....mówisz Renate, no to muszę poszukać
...u mnie upalnie od samego rana.... ja już się boję u siebie podlewania....Tobie współczuję....taki areał...buziaki

One rosną u mnie w lasku, dobrze sobie radzą
U mnie totalna susza, podlewanie nic nie daje właściwie, ogród musi być inny, dostosowany do susz, bo tak powoli traci się przyjemność, nieustannie tylko ten ogród na tapecie, męczy mnie to..ma byc coraz cieplej..

werbena

zarosła trawy, buki, hosty, cyprysiki nutkajskie, zaczynam wywalać, bo nie podoba mi się, rabata straciła wygląd, w rodkach jej jeszcze więcej, zabiera im wodę i nie pozwala rosnąć, na przyszłość tylko 1-2 kępy w jakims miejscu będę mieć, kontrolować ją muszę, tak bardzo u mnie się sieje.
Milka 12:53, 03 sie 2015

Bogdzia napisał(a)
Poczytałam , obejrzałam i jestem pod wrazeniem Twojej kondycji , do ilu Ty ogrodów zdążysz zajrzec. Ja nie wyrabiam nawet z rewizytami. Buziaki.

Miałam dobry dzień no i nie byłam na ogrodzie, bo jak idę w ogród, to wyglądam, jak strach na wróble i na nic nie mam czasu
buziaki
Bożenko, mam jednego rodka co mu listki się zwijają i jakieś cienkie, czy to wina odmiany, bo wodę ma, chyba wykopię go i zajrzę w korzenie...
Milka 12:55, 03 sie 2015

Basilikum napisał(a)

nie wykupuj, zostaw cos dla mnie
Lilie coraz bardziej mi sie podobaja, gdyby nie to, ze slimaki je lubia juz bym Jakis poszukala w orodniczm. Narazie zostawiam je na pozniej.

Zostawiłam 3 pani w szkółce zaskoczyłam ją, że wszystko zabrałam
no i kupiłam mojej pani doktor tamaryszek francuski, namówiłam ja na niego, po obejrzeniu jej ogrodu, zaraz pokażę kilka kadrów
lilie sadź, jakoś upilnujesz, nawet mój mąż się nimi zachwyca, wolę je od liliowców, długo są ładne