Magda wstawię co mam bo w ogóle nie wiem czy cos takiego Ci odpowiada... poza tym nabazgrałam ale nawet nie wiem jak tam ze słońcem....
Wstawię tylko pierwszy pomysł (ściągnięty oczywiście od Danusi - zabije mnie kiedys za to podkradanie). Niedokończony bo stanęłam w miejscu i pomysłu brak co dalej, ale żeby nie było, że nic nie robię
Drugi szkic zakłada ciurkadło po lewej stronie na łuku. Otoczone żywopłotem w kształcie trójkąta. Otoczone hortensjami i na "zgięciu" płotu drzewo z kulistą koroną. Żywopłocik po prawej stronie jest dłuższy i konczy się trzema kulami różnej wielkości. Kule zatopione w żurawkach lub ostrokrzewie. Za nimi szpaler miskantów. Rabata nie jest w centralnej części z "dziobem" tylko idzie po łuku. W centralnej części posadzone trzy kule na pniu podsadzone trzmieliną, żurawką co tam pasuje. Tło stanowi żywopłot z cisa ale nie na całej długości rabaty a mniej wiecej 3/4 długości. Po prawej stronie rododendrony a za nimi świerki. Między Rh a kulami na pniu 3 sztuki miskantów/traw wysokich, smukłych.
Nie wstawiłam tego drugiego bo Kuba mi nieco pomalował....
Nie wiem czy cos z tego Ci pasuje... sama zobacz