"Skalniak" i przedogródek na torfowisku
18:08, 10 mar 2012
Zdecydowanie za mało wymyśliłam jak na tak długą nieobecność, lecz troszkę się działo u mnie co niestety żadnego związku z przyrodą nie miało :/
Na szczęście mogę wrócić do swoich wypocin.
Myślałam o tym aby umocnić skarpę dużą ilością irgi (np. poziomej lub innej szybko rosnącej)- zilony kolor na zdjęciu.
Natomiast aby złagodzić tą mocną zieleń moze jakieś miskanty(zielone kreski), do tego już posadzona w poprzednim sezonie brzoza youngii i tawuła little princes (kółka żółte). Na końcu to niebieskie to perovskia też już posadzona w ubiegłym sezonie.
Nie zaznaczyłam na zdjęciu jałowca golden carpet. (nad miskantami)
Nie planuję na tej rabacie żadnych reguralnych ścierzek, raczej żwirowa nawierzchnia.
I oczywiście żywopłot.
Na szczęście mogę wrócić do swoich wypocin.
Myślałam o tym aby umocnić skarpę dużą ilością irgi (np. poziomej lub innej szybko rosnącej)- zilony kolor na zdjęciu.
Natomiast aby złagodzić tą mocną zieleń moze jakieś miskanty(zielone kreski), do tego już posadzona w poprzednim sezonie brzoza youngii i tawuła little princes (kółka żółte). Na końcu to niebieskie to perovskia też już posadzona w ubiegłym sezonie.
Nie zaznaczyłam na zdjęciu jałowca golden carpet. (nad miskantami)
Nie planuję na tej rabacie żadnych reguralnych ścierzek, raczej żwirowa nawierzchnia.
I oczywiście żywopłot.