Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Elfik 16:56, 10 mar 2012

Wiecie co? Miałam kiedyś kolegę, był nietuzinkowy, ponieważ ...pięknie klął! Potrafił kląć bez przerwy przez 10 minut, nie powtarzając dwa razy ani jednego słowa! Czemu go wspominam? Bo i mnie przydałaby się ta umiejętność. Ogrodowisko pęka od wczesnowiosennych kwiatów, a u mnie...??? Zobaczcie sami, jaką ja mam wiosnę. To dzisiejsze poranne zdjęcia, co rano u mnie jest tak samo:

Jedyną oznaką wiosny jest ten biedny zdechlaczek, który miał być sporą kępą – ale nie jest, bo kret się o to postarał...

bociek 16:58, 10 mar 2012

Elzuniu, Biedulko, utulam :*
I do Ciebie przyjdzie wiosna - i to juz w przyszlym tygodniu. Obiecuje
bociek 17:06, 10 mar 2012

O, sama zobacz

http://www.yr.no/place/Poland/Silesia/Gliwice/long.html
hanka_andrus 17:07, 10 mar 2012

A ja u jego nóżek widzę jeszcze jakieś kiełki! Będzie dobrze Elfiku!Na wydmuchowie jesteś,to i masz tego skutki.Jak Ciebie obudują ze wszystkich stron,,wiosna będzie szybciej zaglądać
Elfik 17:12, 10 mar 2012

Boćku - skoro właśnie Ty - bociek! - to mówisz, to tak będzie!
Hanusiu - to już lepiej niech mnie nie obudują... Aż taka towarzyska, to ja nie jestem...
malgocha1960 17:14, 10 mar 2012

Współczuje Elu takiego widoku.U mnie tez nie mam ani jednego zwiastuna wiosny,a dzisiaj od samego rana leje deszcz.Jak czytam,ze ktos dzisiaj spędził cały dzien w ogrodzie przy pracach wiosennych to aż mnie ściska w dołku z żalu.
bociek 17:16, 10 mar 2012

Malgocha, to tak, jak mnie. Chociaz mi udalo sie trawki ostrzyc, ale to z zawzietosci, bo w deszczu

Elu, juz jutro bedzie lepiej
barbara_kraj... 17:35, 10 mar 2012

Elfik napisał(a)
Wiecie co? Miałam kiedyś kolegę, był nietuzinkowy, ponieważ ...pięknie klął! Potrafił kląć bez przerwy przez 10 minut, nie powtarzając dwa razy ani jednego słowa! Czemu go wspominam? Bo i mnie przydałaby się ta umiejętność. Ogrodowisko pęka od wczesnowiosennych kwiatów, a u mnie...??? Zobaczcie sami, jaką ja mam wiosnę. To dzisiejsze poranne zdjęcia, co rano u mnie jest tak samo

O, Elu! Nie Ty jedna masz chęć 'wiązankę' puścić U mnie tak samo, no może z wyjątkiem kreta
A w końcu to dopiero przedwiośnie!, podobno niedźwiedzie jeszcze śpią!
Gabriela 18:00, 10 mar 2012

Ela, mnie też już chandra dopadła, też mam co rano biało za oknem i mało co z ziemi wystaje, trawa bura i w ogóle beznadziejnie. Kup sobie pierwiosneczki i narcyzki tak jak ja to robię, są tańsze od biletu autobusowego, przynajmniej w domu trochę weselej.
GabiK 18:04, 10 mar 2012

U mnie nie biało, ale zimno. Gdzie ta wiosna? Nawet nie wiem, co przeżyło zimę.