Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Puste pole z wysepką kwiatową 23:53, 20 gru 2011

Do góry
Anulku Kochana, dziękuję Ci za życzenia - mają w sobie tyle pięknych treści! A Ty jak ten Promyczek - docierasz, widzę, wszędzie w tym naszym Ogrodowiskowym Wszechświecie. Moje możliwości się kurczą z dnia na dzień i zaczynam nie nadążać. Pragnę więc stąd, z mojej wysepki, wysłać przekaz świąteczny
do Wszystkich, do Wszystkich, do Wszystkich...!

Żebyśmy chodzili w samiuśkim jedwabiu,
Żeby w Karnawale każdy się zabawił,
Żeby młode pary szybko śluby brały,
Żeby nam kobiety więcej nie płakały,
Żeby nam dziewczyny nie były do zdrady,
Żebyśmy na starość krzepkie były dziady,
Tego Wam życzymy, na to przychodzimy
I kolędę swoją dla Was przynosimy...

Ernest Bryll

Choisya ternata "Sundance" - Czojsia trójlistkowa 23:52, 20 gru 2011

Do góry
Choisya ternata "Sundance" wyjątkowo mi się podoba. Ilekroć jestem w Anglii, kupuję czojsię o żółtych listkach. Jednak jej uprawa w naszym klimacie różnymi sposobami nie odniosła skutku. Ciągle mi wymarza.
Czy ktoś z Was uprawia tę roślinę w Polsce? Jeśli tak, to jak ją okrywa?

Choisya to zimozielony krzew ozdobny. Liście pachną cytryną. Lubi stanowisko słoneczne, osłonięte, glebę żyzną, dobrze odwodnioną. Na rabacie słonecznej po prostu aż "bije po oczach" - taka jest jaskrawa.

Kwitnie na biało wiosną.

Liście

Kordylina australijska - Cordyline australis 23:49, 20 gru 2011

Do góry
A to moje tegoroczne kordyliny Od Szefowej
Ogród Sylwii od początku :) 23:35, 20 gru 2011

Do góry
Cześć Sylwia Zdrowych, pogodnych, spokojnych i radosnych świąt ze szczerego serca życzę całej rodzinie
Mój kawałek raju 23:29, 20 gru 2011

Do góry
Aniu i Bogusiu ślicznie dziękuję za życzenia, Wam odwzajemniając, spokojnych i zdrowych świąt

Do wianka dołożyłam gałązkę rajskich jabłuszek, teraz robiłam zdjęcie po ciemaku tak lepiej?

Oczywiście już powolutku robię przygotowania do świąt, rano jeszcze zapomniane zakupy, potem gotowanie mięsa na pasztet, robienie ryby po grecku

Kupiłam karpia, ale postanowiłam jutro go zrobić na obiad, bo język mi wpada do żołądka, dokupię na Wigilię drugiegoBoczek przyprawiłam na roladę, żeberka na macerowałam przyprawami i miodem, muszę jeszcze odmrozić gęś i kaczki, w tym roku nie robię pierogów tylko krokiety z grzybami, mniej roboty, a pierogi i tak będę jadła I tak zleciał dzień
W ogródku Ani 23:15, 20 gru 2011

Do góry
A tu druga odmiana galtoni-biaława-cadicans

Słonecznik wierzbolistny, zakwita pod koniec października i dorasta do 3m.

Kordylina australijska - Cordyline australis 23:04, 20 gru 2011

Do góry

Rodgersja 23:03, 20 gru 2011

Do góry

Kubusiowo 23:02, 20 gru 2011

Do góry
w ten niezwykły czas oczekiwania na najpiękniejsze święta, życzę Gosiu całej Twojej Rodzinie by był to czas radosny . Byście spędzili te święta wśród ludzi najbliższych Waszym sercom , otuleni życzliwością, miłością, wśród gwaru najmniejszych, przy dźwiękach kolęd, zatopieni w rodzinne opowieści i wspólne kolędowanie.... Niech magia tych kilku niezwykłych dni trwa i nie opuszcza Was przez wszystkie dni Nowego 2012 Roku !

Rodgersja 23:00, 20 gru 2011

Do góry
Lubię ją bardzo i mam w ogrodzie Babci Jasi.

Kwiatostan

Gunnera - parzeplin 22:57, 20 gru 2011

Do góry
No to żebyśmy sobie troszkę pobiadolili, Witek sobie popatrzył z bliska, ja robiłam zdjęcia

Mój mały raj na ziemi :) 22:50, 20 gru 2011

Do góry
Za życzenia serdecznie dziękuję!
Tobie również życzę udanych wojaży w rodzinne progi na mamusine pierogi!
Franiowi wiele prezentów pod choinką,a Wam miłości wzajemnej jak najdłużej ,byście mogli przeżywać jeszcze wiele szczęśliwych chwil!
Wesołych Świąt!
Puste pole z wysepką kwiatową 22:49, 20 gru 2011

Do góry
Elu, u mni eteraz nic się nie dzieje.... a ja u Ciebie ponownie ! z życzeniami!

życzę Ci i Twoim bliskim, w ten niezwykły czas oczekiwania na najpiękniejsze święta, by był to czas radosny . Byście spędzili te święta wśród ludzi najbliższych Waszym sercom , otuleni życzliwością, miłością, wśród gwaru najmniejszych, przy dźwiękach kolęd, zatopieni w rodzinne opowieści i wspólne kolędowanie.... Niech magia tych kilku niezwykłych dni trwa i nie opuszcza Was przez wszystkie dni Nowego 2012 Roku !
Ogród z Czerwonym mostkiem 22:49, 20 gru 2011

Do góry
Kasiu, w ten niezwykły czas oczekiwania na najpiękniejsze święta, życzę Tobie i Twoim bliskim, by był to czas radosny . Byście spędzili te święta wśród ludzi najbliższych Waszym sercom , otuleni życzliwością, miłością, wśród gwaru najmniejszych, przy dźwiękach kolęd, zatopieni w rodzinne opowieści i wspólne kolędowanie.... Niech magia tych kilku niezwykłych dni trwa i nie opuszcza Was przez wszystkie dni Nowego 2012 Roku !
Lysichiton - tulejnik 22:48, 20 gru 2011

Do góry

Rododendronowy ogród. 22:44, 20 gru 2011

Do góry
Bogdziu, w ten niezwykły czas oczekiwania na najpiękniejsze święta, życzę Wam by był to czas radosny . Byście spędzili te święta wśród ludzi najbliższych Waszym sercom , otuleni życzliwością, miłością, wśród gwaru najmniejszych, przy dźwiękach kolęd, zatopieni w rodzinne opowieści i wspólne kolędowanie.... Niech magia tych kilku niezwykłych dni trwa i nie opuszcza Was przez wszystkie dni Nowego 2012 Roku !
Miniaturowy ogródek 22:43, 20 gru 2011

Do góry
w ten niezwykły czas oczekiwania na najpiękniejsze święta, życzę Gabi Tobie i Twoim bliskim, by był to czas radosny . Byście spędzili te święta wśród ludzi najbliższych Waszym sercom , otuleni życzliwością, miłością, wśród gwaru najmniejszych, przy dźwiękach kolęd, zatopieni w rodzinne opowieści i wspólne kolędowanie.... Niech magia tych kilku niezwykłych dni trwa i nie opuszcza Was przez wszystkie dni Nowego 2012 Roku !
W cieniu - zacieniona 22:39, 20 gru 2011

Do góry
w ten niezwykły czas oczekiwania na najpiękniejsze święta, życzę Wam by był to czas radosny . Byście spędzili te święta wśród ludzi najbliższych Waszym sercom , otuleni życzliwością, miłością, wśród gwaru najmniejszych, przy dźwiękach kolęd, zatopieni w rodzinne opowieści i wspólne kolędowanie.... Niech magia tych kilku niezwykłych dni trwa i nie opuszcza Was przez wszystkie dni Nowego 2012 Roku !
Ogródek Hanusi po zimie 22:37, 20 gru 2011

Do góry
w ten niezwykły czas oczekiwania na najpiękniejsze święta, życzę Ci Haniu, by był to czas radosny . Byś spędziłą te święta wśród ludzi najbliższych Twemu sercu , otulona życzliwością, miłością, wśród gwaru najmniejszych, przy dźwiękach kolęd, zatopiona w rodzinne opowieści i wspólne kolędowanie.... Niech magia tych kilku niezwykłych dni trwa i nie opuszcza Was przez wszystkie dni Nowego 2012 Roku !
Mój ogród 22:37, 20 gru 2011

Do góry
Wszyscy wierzymy w Anioły, te dobre. Ja mam kilka Aniołków w domu, ale chciałam wam pokazać tego najbardziej ulubionego.
Oby tych dobrych Aniołów, które nad nami czuwają było jak najwięcej. Ten bardzo mnie samą, jak byłam małą dziewczynką, bo przecież kiedyś nią byłam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies