Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

Ogródek na chabrowym wzgórzu :)

AgnieszkaBK 17:32, 05 mar 2012

Elu, pięknie Ci wszystko rośnie .....przygoda z niedźwiedziem niesamowita Pozdrawiam
Pszczelarnia 17:40, 05 mar 2012

ell napisał(a)
Byłam tak przestraszona, że nawet nie wiedziałam kiedy on je cykał. Zrobił chyba z dziesięć, ale większość zamazana - ręce mu się trzęsły.
Teraz się z tego śmiejemy, ale wtedy nie było nam do śmiechu. Najlepsze było to, że z 50m dalej było rozgałęzienie szlaków i studenciaki rozłożyli się z kocherkiem i kanapkami. Jak zobaczyli zdjęcia, to w ciągu minuty byli spakowani i dali drapaka.

I ja miałam przygodę. Kiedyś spało się na podłogach w schroniskach tatrzańskich ale było takich 2 co chcieli na zewnątrz, a rano niedźwiedzica do pojemników na odpady szła i niestety młody turysta wszedł jej w drogę niechcący.
Tamten pobyt pamiętam dobrze, ja się potem bałam po szlakach chodzić.
monteverde 18:02, 05 mar 2012

jesteś odważna , a do kwiatków masz dobra rękę ładniutki oleander
Mala_Mi 18:15, 05 mar 2012

Pszczelarnia napisał(a)

Byłam tak przestraszona, że nawet nie wiedziałam kiedy on je cykał. Zrobił chyba z dziesięć, ale większość zamazana - ręce mu się trzęsły.
Teraz się z tego śmiejemy, ale wtedy nie było nam do śmiechu. Najlepsze było to, że z 50m dalej było rozgałęzienie szlaków i studenciaki rozłożyli się z kocherkiem i kanapkami. Jak zobaczyli zdjęcia, to w ciągu minuty byli spakowani i dali drapaka.

I ja miałam przygodę. Kiedyś spało się na podłogach w schroniskach tatrzańskich ale było takich 2 co chcieli na zewnątrz, a rano niedźwiedzica do pojemników na odpady szła i niestety młody turysta wszedł jej w drogę niechcący.
Tamten pobyt pamiętam dobrze, ja się potem bałam po szlakach chodzić.

Turysta przeżył.... i na drugi raz spać w nocy pod gołym niebem nie będzie
marzena 18:48, 05 mar 2012

ell napisał(a)
Przeczytałam u Ani o wypadzie w Tatry i przypomniałam sobie naszą wycieczkę. Szliśmy szlakiem z Rusinowej Polany na Gęsią Szyję z małym Sławkiem.

Andrzej szedł może 10 m przed nami i nagle kazał mi się nie ruszać.

Bezpośrednio przed nami z góry szedł niedźwiedź w od Andrzeja może 10m. Przeszedł przez szlak w dół w stronę rzeki. Nogi trzęsły mi się jeszcze przez dobre 10 min.

Ela, jeszcze raz wracam do tych zdjęć, choć juz omówione zostały...
no świetne są ! i niesamowita przygoda, super niebezpieczna, ale nie zabrakło Wam zimnej krwi
siaaska 11:26, 08 mar 2012

Witaj Elu Troszkę mnie tutaj nie było a tu tyle ciekawostek
Powiem szczerze że serducho do tej pory bije mi szybciej. Chyba po takim spotkaniu z misiem nigdy nie wyszłabym już w góry... Wędrując po szlakach jakoś nigdy nie myślałam że można stanąć oko w oko z niedźwiedziem.... Dobrze że ta przygoda zakończyła się szczęśliwie

Widzę że wiosna u Ciebie na całego i sporo sadzonek porobiłaś Chyba masz czarodziejskie te rączki
Pozdrawiam wiosennie
Milka 12:38, 10 mar 2012

witaj Elu, weekendowo

ell 13:21, 10 mar 2012

Witajcie !
Dzisiaj pracowity dzień.
Posiałam pomidorki, papryczki, kabaczki, melisę, miętę, tytoń, brukselkę oraz jeszcze jakieś dziwne kwiatuszki - nie pamiętam nazwy. Posadziłam w dwóch donicach kolejne mieczyki.
Teraz zostaje czekanie i podlewanie.

A w donicach pojawiły się kiełki

mieczyki

kanny

begonia bulwiasta
Milka 13:38, 10 mar 2012

a gdzie Elu to trzymasz?
bociek 16:33, 10 mar 2012

Elu, o matko kochana, ale przygoda, az mnie ciarki przeszly. A jak dziecko zareagowalo???

No ja bym w takiej chwili chyba potrzebowala pampersa w trybie natychmiastowym. Dzielni jestescie. Dzikie zwierzeta sa tylez piekne co bywaja czesto grozne.