Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:05, 20 mar 2016

Do góry
Aż mi głupio pisać, ze obserwuje od początku lutego zwiększone sprzedaże zawiesin przeciwgorączkowych. Współczuję dziewczyny. W tym roku z chorobami dziwić jakaś epidemia....

Kasia nie wywalaj kasy na duze brzozy, w ciagu dwóch lat szybko urosna,a białe pnie sa u trzylatek.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 09:57, 20 mar 2016

Do góry
Fajnie, ze wróciłaś!

Piekne rabaty pokazujesz, czy planujesz sie dalej trawkowac? Wstępnie na 9.04 planujemy inaugurację sezonu u Stefana z piknikiem
Moja codzienność - ogród Oli 09:55, 20 mar 2016

Do góry
Chyba Ci wszyscy zazdrościmy,ze mozesz nową piekna rabatę zrealizować
Moja "przyziemna" :) pasja 09:52, 20 mar 2016

Do góry
tusiawka napisał(a)
Lubię jak działasz, bo zawsze szybko są efekty.
Na stół szerokość 4-4,5 m i będzie wygodnie.

Potwierdzam ,ze ten wymiar będzie optymalny. Mniejszy moze byc ciasnawo. Mam 3x4 i jest gorszy niz 4x5
W Kruklandii 09:47, 20 mar 2016

Do góry
Kolor kominka po wyschnięciu się nie zmienił?
Jak cię drażni mozes na niego machnąć jakas metaliczną przezroczystą lazurę
Coś jeszcze, coś więcej... 09:45, 20 mar 2016

Do góry
Sebek ile przebiegów zrobiłes wertykulacji? Mój M tylko 1 i po ilości siana powiedziła, ze więcej nei robi bo ma dośc. Na razie mu odpuściłam , nich sie chłop zregeneruje do kolejnej akcji

A dla dziewczyn areacja u mnei w ogóle nie wyczesuje siana, tylko nakłuwa trawnik i dlatego robię go wtedy gdy widzę ,ze ziemia pod trawnikiem jest zbita. Teraz po zimie łatwo nasiąka, więc areacja nie jest potrzebna. Teraz wyczesujemy wertykulatorem (noże ) siano, leciutko nacinamy korzenie trawnika aby sie rozkrzewiła, nawożony i czekamy az zacznie rosnąć
Ogród pod trzema dębami 09:28, 20 mar 2016

Do góry
O ja cię , to ja czekam na lany sadoNych jesienią

Uwielbiam sie tak wiosna sponiewierać w ogrodzie, ale dotlenienie powoduje , że o 22 zasypiam jak niemowlę
Ogród z łezką II 09:26, 20 mar 2016

Do góry
Robocik umył wczoraj 75 % parteru...... Na zewnatrz. Pietro i wnetrza czekają . Ale ja w tym czasie w ogrodize szlałam

Czekam na fotki z łanami krokusków. U nas dzisija pogoda bleee, całe szczęscie ze wczoraj sie wyklarowała. Jesli prgnozy sie nie mylą to święta będa boskie !
Wilcza Góra 09:21, 20 mar 2016

Do góry
Wilcza a czy można prosić o krokuski z dalszej perspektywy? Chciałabym sie nauczyć odpowienio je sadzić. Masz jakieś doświadczenie w tym względzie.
Co z tym ogródeczkiem począć 09:18, 20 mar 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Juziek kupione jako ptasie łapki

Tez mi bardziej na oshimensis a nie na ornithopoda wyglada, ale poczekaj dłuzej. Jesli ma długie włosy to evergold, jesli krotkie kuliste peruczki to ptasie lapki

Ja bym thuj nie wyciepywala tylko zasłoniła boki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:15, 20 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Mydlalam o tych jasnych krokusach.ale juz je rozszyfrowalam.

Nosisz zatem rekawice w takim ukladzie jak ja. myślałam ze tylko ja tak robie
Zatem i ja chyba swoje rozplenice przytne i przesadze w tym tygodniu.

zapowiadaja na swieta cieplo.mydlebjuz o promanalu.co sadzisz

Jasne to Pickwick, sliczne sa w połaczeniu z ciemniejszym fioletem botanicznych. Ja chyba nawet takie mieszanki kupowałam, zreszta w świetnej cenie
Poczekam na spektakl Tusiawki, bo razem kupowałyśmy

Asia jakoś mi zabrakło czasu na miedzian . Zerknę , czy jeszcz ambrowce i róze moga byc jescze popryskanych w piątek Miedzinem. Potem w tym cieple koniecznie Promanal. Ale ja sie nie spiesyzłam z opryskami. W tym roku, mam wiele innych prac do wykonania a czasu brak... Wczoraj pracowałam pełne 8 godzin tylko z przerwą na obiad. Dzisiaj nie dotykam ogrodu, mam wstręt i jade do mamy. W tygodniu gdy wracam juz ciemno. Zatem czy znajde czas na opryski??? Najwyzej bede działać gdy wszytsko bedzie chore ( Miedzina) bo tak po cichu napisze, ze efektów z tych opryskow nie widze.... Ale Promanal (w moim przypadku Treol) będzie na bank bo musze szpeciele ograniczyc, marzą mi sie bujne graby w tym roku
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:10, 20 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
zbliza sie fala upałow, po swietach 18 stopni,
moze w koncu bedzie u mnie widac jakies kwiaty

Własnie widziłam, wprawdzie Twojapogoda wczoraj dwukrotnie zminiła prognozę 14 dniowa dla moich rejonów ale dzisiaj znów keszcze nawet 18-20 stopni
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:09, 20 mar 2016

Do góry
Dominiqa napisał(a)
Witaj Madzenko!
Widzę, że Ty już też po wertykulacji, a ja się martwiłam, że ja za wcześnie się wzięłam do tej roboty...hihih

U Ciebie chyba ciepło? U nas forsycje nabrzmiałe w tym tygodniu pewnie pękną przy zapowiadanych temperaturach. U mnie była juz odpowiednia pora. Ponadto to był pierwszy weeknd bez deszczu... Trawnik trochę obeschł więc go poczyścilismy. Dzisiaj sypie nawozem, bo wieczorem zapowiadaja deszcz
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:05, 20 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

dzieki, tu widac zielone troche łodygi, moje nie wszystkie takie sa, no ale zobaczymy

Wyrok wydasz po rozgarnięciu kopców i ocenie czy oczka sie pojawiły. Najwżniejsze czy róza ruszyła, nie spiesz sie z radyklanym wycięciem dopóki nie będzie cieplej. Mysle ze rożom zaszkodził ten ekstremalnie ciepły grudzien ( temepratua + 5 stopni powyżej normy wieloletniej a potem normalny , mrożny styczeń). Dla mnie morał z tego taki , ze szlachetne róze trzeba kopczykować , ja na szczescie wszystkie moje księżniczki okoczykowałam, wprawdzie nisko ale to u mnie wystarczy. Okrywowych nie chroniłam wszystkie maja sie znakomicie. Wczoraj przyciełam Aspirin rose, bo M wycinał obok wielkie miskanty. Wszystkie nieokopczykowane aspiryny żyja i żaden pęd nie ściemniał. Ale tak samo mam z rózami , ktore sa juz dobrze ukorzenione . Natomiast dwulatki z róznym skutkiem przezimowały
Musze sie przygotować do cięcia, sprawdzic, ktorych mam nie ruszac teraz...

Przeglądam te prognozy i codziennie cos innego pokazują, teraz juz nie widać zimna tylko upały... Trzeba będzie w tygodniu kopczyki rozgarnąć.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:58, 20 mar 2016

Do góry
Ola, Mirella, Pawlus, Monic, Frezja, Eee tam, MAD, Kamajla, Tusiawka, Agata, Ewa Kuba, Sebek, Siakowa, Kindzia, Lindsay, Blyxa, Polinka dziekuje za wizytę. Bardzo mi było miło w ten słoneczny dzien z Wami ogladąć ogród. Teraz czekamy na reszte krokusów wisnie pissardi i magnolie
Przy takich temperaturach jakie zapowiadaja za chwile jest szansa na magnolię gwieżdzista
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:52, 20 mar 2016

Do góry
Monic napisał(a)
Czy ten filc ściągnięty został podczas wertykulacji? Rozważamy zakup wertykulatora, ale bez aeratora. Ma to sens?

Tak to filc z wertykulacji. Areacje robie latem, bo nakłuwa mi tarwnika. Awizowana zawsze dzieki wertykulacji najwięcej suchego siana wychodzi
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:50, 20 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Tez uwywasz gumowych rekawiczek?
Moja lista tez wisi ale w kuchni na wyciagu
Pięknie Ci te cisy w gabionach porysly.tez mam.do przesadzenia rozplenice...kusisz.rozumiem,ze je od razu pocielas?
A jakie to krokusy te fioletowe? Piekne sa.
A i królik przycupnal w idealnym miejscu
Przepraszam za rozbiegane mysli ale nie chcialam o niczym zapomniec.

Asia rozplenice przycięłam tydzień temu, teraz tylo przesadziłam

Na gumowe rękawiczki nakładam drugą grubszą parę.. Gumowych nie zdejmuję

Ale które fioletowe? Botaniczne z żótych środkiem to Tricolor, jasne to Picwick a ciemne to Flower Record. Mam jeszcze Ruby Giant te mniejsze. Z poprzednich lat nazw nie pamiętam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:46, 20 mar 2016

Do góry
stychaz napisał(a)

Dosadzić w inne miejsce-owszem, ale przesadzać? Nieee Tutaj wyglądają super. A pamiętasz jak się nazywają te jasnożółte?

Piękna wiosna

Nie mam pojęcia, kupione kilka lat temu, wielokrotnie przesadzane
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:44, 20 mar 2016

Do góry
Iwonko jeszcze nie wszystkie krokusy zakwitły , za wcześnie na podsumowanie

Ogród Cioci cz. 3 23:00, 19 mar 2016

Do góry
I ja czekam na foty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies