Bożenko,Irenko,Marzenko! Dziękuję za odwiedziny.Nic u mnie nowego,oprócz tego ,że wieje,i nadciągają czarne chmury.Do 17-tej miałam gości,Teraz z Wami trochę pobędę.....Jeszcze tylko wieczorny spacer z psem i po sobocie!
Miłego wieczoru!
W zeszłym roku mój ciemiernik też kwitł późno..... ale za to jak długo Reszta ciemierników jest tratowana przez psa, wiec ....jak nie zakwitną to ktoś inny jest winy, a nie mróz...... ciemierniki słyszałam, że nie lubią przesadzania, wiec niech juz sie zostana gdzie są..... ale to miejsce jest psa i już
A tak wyglada różanecznik ELITE... on twierdzi, że żadnych mrozów nie było...ale da czadu wiosną... rok temu już zachwycał... malutkie kwatki, ale dużo i kwitnie pierwszy, zimą ma brązowe listki, a latem zielone
A tak wyglądał 24 kwietnia..... czyli już za 2 miesiące .... i będzie większy, a zaczyna kwitnąć wcześniej, czyli za półtora miesiąca
Bożenko śliczna kolekcja fiołeczków Jakiś czas temu też je uprawiałam , ale nie umiałam się z nimi dogadac i poszły w lepsze ręce Zostawiłam sobie tylko te dwa o pstrych listkach . Ten pierwszy nie wiem jaki bo nie udało mi się go rozpoznac , a drugi to Champagne Pink , a tak mi kwitły :
Dopiero wróciłam z Gardenii i strasznie bolą mnie nogi ale ogólnie jestem zadowolona
Naskrobałam naprędce odwrócony szkic oczka.
Jeśli masz jakieś pytanka to zadaj je dzisiaj, bo od jutra przez tydzień będę niedostępna .
Moje ciemierniki siedzą jeszcze pod śniegiem
Wody było duzo..... i stała, ale jak w nocy popadał deszcz, to rozmroził ziemię i zaczyna wsiąkać.... za to jak do końca romarznie to do ogrodu nie wejdę, bo i się utopię w glinie ....
A na parapecie jeszcze taki w groszki zakwitł
Witam dziewczyny!!!
Właśnie wróciłam z pysznej kawki z Danusią i forumowiczami. Spotkaliśmy się na targach Gardenia 2012. Było naprawdę bardzo fajnie. Mam nadzieję, że Danusia zrobi fotorelację z naszego spotkania
Przesyłam zdjęcie obiecanej konsoli made by "teść".
Dziś na targach widziałam podobne meble do tych, które będę miała. Robi je holenderska firma Koopman.
Ogromna ilość śniegu b. szybko stopniała a rośliny na razie nawet dobrze wygladają ale czas pokaże jakie szkody wyrządzil mróz bo naturalna selekcja na pewno będzie.