Zamieszczam dla Agniechy zdjęcia powojnika Arabella, który można prowadzić na leżąco:
Tu w czerwcu 2011, wsadzony był w maju:
W końcu lipca już był trochę większy, ma dużo kwiatów i kwitnie do jesieni.
A zarosnąć ma puste miejsca i rośliny na tej rabacie:
To ta po prawej stronie, zdjęcie z czerwca, więc powojnik jeszce się nie rozrósł.
Moja magnolia jest bardzo ładnym gęstym krzewem o zdrowych liściach, szczerze powiedziawszy cały sezon jest ładna. Jej jasnozielony kolor liści jest wyrazisty. Kwitnie od dwóch lat, jednak nie tak obficie jak pokazujecie. Dlaczego? Wygląda na zdrowy, dobrze odżywiony i doświetlony krzew.
Tak wyglądała w maju:
Widoczki piękne...nawet ten na wieżowiec u Hani. Przepiekny winobluszcz
Moje widoki są takie (zdjęcia niewyraźne bo robione przez szybę ze środka mieszkania). Zdjęcia z października... Może kiedy wstawie o innych porach roku. I pomyśleć, że 4 lata temu nie było tu nawet jednego drzewka czy krzaczka.
Duży pokój:
Okno tarasowe (tu mam jescze pole do popisu... na razie jest tam założony sadek i reszta czeka na swoją kolej):
Sypialnia:
Kuchnia:
Najpiekniej będzie z pokoju gościnnego na górze....ale to na razie plany na przyszłość. Trwa walka z sumieniem...kupić schody czy wykończyć jako-tako ogród. Ciągle schody przegrywają ...
W całym domu nie mam firanek.....ale o tym już kiedy napisze na swoim wątku...
Kasiu napisz proszę jakie gatunki traw masz u siebie w ogródku i czy wszystkie trzeba zabezpieczać na zimę? Danusia zaproponowała mi abym zrobiła wrzosowo trawiastą rabatę pod brzozami - nie wiem jakie gatunki trawy wybrać na początek( tam jest dość cienisto.
Ewuniu ,zapraszam,tylko u mnie jeszcze nie ogrodowo,Od jutra parapety chyba będę pokazywać......bo już mi za wiosenką tęskno! A dzisiaj wszystkim Babciom i Dziadkom ......babciowe życzenia,zostawcie kapcie,weźcie przyjaciół w rękę/kijki/ i wyruszcie gdziekolwiek przed siebie!Ale komórki nie zapomnijcie zabrać do kieszonki,żeby rodzina nie martwiła się,że was długo nie ma z powrotem!
Żyjcie!Pełną piersią,bo jak nie teraz,to kiedy?
100 LAT!
Aniu,z ciebie nocny Marek , ale efekty sa ,bo zdjęcia fajne,
Wprawdzie to już 405 strona ,ale też dobra żeby pogratulowac ,więc GRATULUJĘ i stron i zdjęć
Oto efekty: bluszcz wypuszcza mlode przyrosty, korzonkow poki co nie puscil teraz tylko musze przesadzic do ziemi i przeniesc do garazu, zeby go troche przystopowac