Również czekam na ciepełko by coś sadzić , czy przesadzać w ogrodzie
Wysiewy w domu i w tunelu mam zrobione, pomidory i zatrwian już nawet popikowane
W tunelu wzeszły i rosną już rzodkiewka i różne sałaty oraz mizuna( pierwszy raz ją mam)wysiane w połowie lutego, dodatkowo przykryte włókniną. Wsadziłam też w doniczki nasiona bobu na wczesny zbiór i zostawiłam od razu w tunelu zobaczymy jak się uda!? Podobno wczesnego nie atakuje mszyca
Sałaty które jesienią wysiały się w ogrodzie też przepikowałam przed zimą do tunelu i teraz ładnie ruszyły.
Mam tam zadołowane chryzantemy, hortensje ogrodowe i różne nie wysadzone jesienią rośliny. Wszystko już pokazuje pąki lub listki.
Już bardzo się cieszę z tego tunelu, w dzień tam cieplutko, nawet powyżej 20 st. Mam nadzieję przenieść tam wcześniej paletki z wysiewami( jak mina te wieksze nocne przymrozki), oczywiście dodatkowo zabezpieczę jeszcze na noce.
Lidzia dziękuję, dobrze przeczytać, że ktoś nie uważa, że jakieś farmazony uprawiam. Widziałam kiedyś połączenie berberysów z ròżą i bardzo mi się spodobało, róże też kłują, ale nie upieram się rabata pod oknem pewnie zostanie poszerzona, podoba mi się pomysł z byliną wiążącą te rabaty, taka klamra, super!
W dzisiejszej Maji potwierdzili też, że można ciąć magnolię. Pamiętam też jakiś starszy odcinek w którym właściciel ogrodu ciął magnolię w paraol, też fajnie wyglądała.
Dziękuję za rady kwiatkiem ciemiernika ❤
Ostatnie zakupy marketowe tuż po wsadzeniu
grzeją się w inspekcie na dzień dzisiejszy już niektóre fajnie rosną
magnolie w podwórku podgolone
tama wzmocniona, może wytrzyma