Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Monia81 20:48, 05 lip 2022

Magleska napisał(a)

Daga ja większośc swoich roślin ,które wyglądają marnie -straszę ,że wylądują na kompoście

Też tak robię u mnie dzisiaj też cały dzień siąpi taki spokojny deszczyk buziaki
Gruszka_na_w... 20:50, 05 lip 2022

Magleska napisał(a)

Daga jakieś 2 miesiące temu chyba ....skleroza mnie dopadła i nie pamiętam kiedy to uczyniłam -wycięłam runiankę na króciutko -prawie przy ziemi -wkurzała mnie strasznie ,bo nie dość ,że była żółta ,to jeszcze była taka wyleżana -........po prostu pomyślałam ,że albo odrośnie ładna ,albo ją wyrzucę i dam samą seslerię ...
i popatrz jaka ładniutka odrasta -ciekawe ,jak będzie dalej ....zobaczymy

Za radą Irenki też ciachnęłam swoją runiankę. Listki miała ładne, ale pędy już bardzo długie i mocno się rozłaziła. Dosyć długo się zbierała po tym cięciu, ale teraz wygląda bardzo elegancko.
U mnie runianka, która rośnie na bardziej słonecznym stanowisku, ma o wiele jaśniejsze listki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magleska 21:18, 05 lip 2022

Roocika napisał(a)

Śliczne te pomarańczki ze stipami, nie dziwię się, ze czekasz.

Piękne róże kupiłaś, napiszesz na priv gdzie?

Madzia, jakie masz tu białe róże. Choruję na białe róże, więc muszę to chciejstwo zrealizować

Fajnie, że runianka się zebrała, moja zarosła nowymi ładnymi liścmi, stare w większości przykryte lub odpadły. Doszłam do wniosku, że ona u mnie podmarzła, bo zamiast zakwitnąć, to kwiaty sczerniały wiosną i odpadły.

Buziaki i mam nadzieję, że się lepiej czujesz :-*

Asia sorki ,że dopiero odpisuję -róże kupiłam od H..y i u mnie w szkółce
białe ,to jakieś okrywowe ,ale nazwy nie pamiętam -też w moim ulubionym sklepie kupowane

runianka po mocnym cięciu -jest ładna -zobaczymy za jakiś czas ,czy nie zacznie znowu żółknąć
Gruszka_na_w... 21:19, 05 lip 2022

Magleska napisał(a)

Czekałam na te moje pomarańczki ze stipą

Magda, czy to jest czysty gatunek trojeści bulwiastej, czy jakaś odmiana?
Pytam, bo wiosną kupiłam młode sadzonki, które na etapie tworzenia pączków miały żółte kuleczki. teraz kwiatki są w kolorze żółtka od kur z wolnego wybiegu. Nie są już żółte, ale nie są też pomarańczowe. Sprzedawca, po mojej reklamacji, odpisał mi, że kwiatki zrobią się pomarańczowe.
O takich jak na zdjęciu właśnie marzyłam.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magleska 21:22, 05 lip 2022

Agania napisał(a)
Jak ja w tym raju długo nie byłam
Trochę poczytałam o runiance, dałaś jej popalić, pogoniłaś do życia, czasami tak trzeba
rachu ciachnąć
Ta morelowa róża też mi wpadła w oko, co to za „ona” o trojeści w stopie nawet nie wspomnę, czad

My stawiamy basen od zeszłego roku i postawić nie możemy, tak to jest na krzywym gruncie, trudno do tego o wykonawców i drobnych prac ziemnych.
A co tam u Ciebie ze zdrówkiem się podziało?
Mocno ściskam i pozdrawiam

Aganiu wiesz ,że ja z nazwami jestem na bakier -jedynie na chwilkę pamiętam nazwy ,a za kilka dni wylatują -sks mam już

basen stoi ,ale coś pogoda na kapiele zrobiła się do bani -jeden raz weszłam ,żeby poodkurzać dno
ze zdrówkiem coraz lepiej-miałam operację ....ale to już 6 tygodni temu

Buziaki
Magleska 21:23, 05 lip 2022

Urszulla napisał(a)
U Madzi jest zawsze przepięknie zapiekana cukinia smaczna kawa mrożona w upał rewelacja
Wreszcie mogę się fotkami zrewanżować

Ula dziękuję za śliczne fotki i fajnie ,że byłaś
przyjedz znowu
Magleska 21:23, 05 lip 2022

Agatorek napisał(a)
Ula, piękne zdjęcia pokazujesz z ogrodu Madzi

Śliczne widoki

Aga dziękuję za pochwały
Magleska 21:25, 05 lip 2022

Urszulla napisał(a)
Madziu, a to jest chyba trzcinnik i dlatego inny. Znajdziesz mi proszę nazwę tej białej róży?

Ula może faktycznie to trzcinniki -nie wiem -dostałam od Edytki Lindsay
a ta biała wydaje mi się ,że Edenka White ,ale pewna nie jestem
Magleska 21:27, 05 lip 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale piękne fotorelacje
Madzia czytam, że syn wziął się do pomocy super I nabrał ochoty na kolejna rabatę?
Widzi, ze u matki cudnie to i sam chce mieć

Sylwuś wiesz ,jak taka pomoc wygląda ale ważne ,że jest -nie będę narzekać

jestem u Ciebie na bieżąco ,choć ostatnio mam braki w odzywaniu się -poprawię się
Magleska 21:28, 05 lip 2022

Urszulla napisał(a)
Syn to nic ale Madzia planuje jeszcze kawałek trawnika wziąć śmiałyśmy się że będą Róże....oczywiście jak dojdzie do formy

Ula plany na razie tylko w głowie -coś tam powolutku lewą ręką skubię ,ale łopata i taczki ,to jeszcze długo poczekają -raczej dopiero na wiosnę .....a może jesienią -zobaczymy