Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Typografia ogrodu 10:54, 31 sie 2016

Do góry
pięknie masz, z każdą chwilą coraz bardziej.

Slicznie rozchdonikowm z rozplenicami.
Marzenie o własnym zielonym ogródku :) 22:07, 30 sie 2016

Do góry
Dopiero z podwórka przyszłam, roślinki podlane, dzieciaki ululane, mąż w pracy... ehh chwila dla siebie

Choć z drugiej strony tarasu obrzeże nie jest skończone to zrobiłam małe przymiarki

Oczywiście na miejsce tui wskoczy magnolia gwiaździsta. Pierwsza Limka jest ustawiona 1,7 m od muru.... wydaje mi się że za blisko... potem hortki stoją 0,9m od siebie. Mam jeszcze jednego Gratka, chyba tu gdzie jest pasuje. A przy schodacha dłabym Limke ze zdjęcia poniżej. Za hortensjami jest rządek bukszpanów i zastanawiam się co z nich zrobić... na żywopłot z drugiej strony jest ich za mało. Z niektórych już małe kuleczki można uformować.

tak patrze na te zdjęcia i pasowało by coś podobnego z obu stron tarasu zrobić.... np. te 3 bukszpany hm..
a żywopłot robić od schodów do ściany domu?

I jeszcze zdjęcia Limki do przesadzenia

Bawarka 22:06, 30 sie 2016

Do góry
Kolejne, w miare aktualne fotki ogrodowe
Magnolia dalek kwitnie, fakt, bardzo malo kwiatow i liscie juz takie brzydkie ale ...kwitnie

skromnie skromnie mosci panie...

gdzies cos...

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:49, 30 sie 2016

Do góry
Witam ponownie potrzebuję pomocy jak wszyscy tutaj nie wiem co posadzić, z lewej strony za zawijaskiem z bukszpanu jest magnolia susan zakupiłam 2 małe stożki z bukszpanu nie są jeszcze posadzone -brak pomysłu,jedną wiśnie umbre też czeka w donicy myślałam o 3 ale nie wiem czy w tym miejscu jest sens- szczepienie na 2 metry chciałabym aby było coś tam zimozielonego może ktoś pomoze długość raraby 10 metrów szerokość około 4
Od nowa ... na przekór wszystkim 15:49, 30 sie 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Dziewczęta, w magazynie MAGNOLIA są wejściówki. W wątku "Targi Zieleń to Życie" "stoi napisane"

W Wawie będzie nas troszkę, toż to spotkanie na szczycie będzie tylko trza znaleźć kogoś kto już był żeby nas "pierwszaków" wprowadził na salony
no o to wprowadzenie chodzi to trzeba koniecznie magnolię kupić A Wy w ubiegłym roku chyba byłyście z Martą i Przemkiem ?
Od nowa ... na przekór wszystkim 15:11, 30 sie 2016

Do góry
Dziewczęta, w magazynie MAGNOLIA są wejściówki. W wątku "Targi Zieleń to Życie" "stoi napisane"

W Wawie będzie nas troszkę, toż to spotkanie na szczycie będzie tylko trza znaleźć kogoś kto już był żeby nas "pierwszaków" wprowadził na salony
Księżycowy... 09:00, 30 sie 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Oto moja magnoliowo-hortensjowa. Limki marniutkie, ale były tanie i liczę, że gdy o nie zadbam, to pięknie mi się odwdzięczą. Tutaj z przodu będą jeszcze turzyce Evergold. Derenie, które rosną przy płocie, trafią na brzozową, a tu wzdłuż płotu będzie grabowy żywopłot. Za pierwszą magnolią "Orchid" posadzone są tawuły szare, które lubimy za ich pokrój, następnie magnolia "Leonard Messel" i znowu szpaler Limek, podsadzonych imperatą Red Baron (pomiędzy nimi trzecia magnolia "Rustica Rubra"). Przed magnoliami, na linii traw, planuję bukszpanowe żywopłociki. Cała ta rabata ma około 23 metrów i łączy się z prawą bylinową "eLką": w kącie wylądował perukowiec, rozdzielony od hortensji miskantami Morning Light.

Kochana widzę że idziesz w taką stronę jak ja - ogród niby romantyczny, wiejski, ale nasadzenia uporządkowane i proste linie... wszystko mi się już podobna
Typografia ogrodu 14:15, 29 sie 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
cudne koryto.
Pięknie wyszło ono, kran i okolice.
Dużo w tym dobrego smaku Asiu
wiesz Marto że to najlepsze co mogę usłyszeć.tym bardziej od Ciebie dziękuję że od początku wspierała mój szalony pomysl.gdyby nie Twoja wiara w to pewnie byśmy się poddali bo łatwo nie było.
A widziałaś relacje z transportu koryt?
Typografia ogrodu 13:18, 29 sie 2016

Do góry
cudne koryto.
Pięknie wyszło ono, kran i okolice.
Dużo w tym dobrego smaku Asiu
Księżycowy... 10:09, 29 sie 2016

Do góry
Oto moja magnoliowo-hortensjowa. Limki marniutkie, ale były tanie i liczę, że gdy o nie zadbam, to pięknie mi się odwdzięczą. Tutaj z przodu będą jeszcze turzyce Evergold. Derenie, które rosną przy płocie, trafią na brzozową, a tu wzdłuż płotu będzie grabowy żywopłot. Za pierwszą magnolią "Orchid" posadzone są tawuły szare, które lubimy za ich pokrój, następnie magnolia "Leonard Messel" i znowu szpaler Limek, podsadzonych imperatą Red Baron (pomiędzy nimi trzecia magnolia "Rustica Rubra"). Przed magnoliami, na linii traw, planuję bukszpanowe żywopłociki. Cała ta rabata ma około 23 metrów i łączy się z prawą bylinową "eLką": w kącie wylądował perukowiec, rozdzielony od hortensji miskantami Morning Light.

Marzenie o zielonym zakątku. 10:13, 25 sie 2016

Do góry
Zrobiłam odręczne szkic
1 tuja szmaragd
2 magnolia ( zostanie)
3 kratka na której rośnie bluszcz
4 tuje kuliste (pod garażem do zmiany)
5 na wiosnę ma powstać drewutnia
6 nieszczęsne swierki
7 jałowiec
8 grill
9 piaskownica
10huśtawki
basen i trampolina średnica 4 M
7 i 8 w przyszłym tygodniu ma byc decyzja z gminy.

Mój zakątek - początki 07:40, 25 sie 2016

Do góry
Magnolia, klon jap., ambrowiec, grujecznik.
Brzoza jest trudnym sąsiedztwem bo panoszą się jej korzenie i wypija bardzo dużo wody.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:41, 24 sie 2016

Do góry
hindsight napisał(a)
Wpadłam zobaczyć, czy coś się juz wykluło

Magnolia też byłaby moim faworytem, one mają tendencję do wielopienności. Można posadzić białą liście są duże, więc chyba łatwiej sprzątać. Z kolei graba można przycinać mocno, jakby za bardzo urósł.

Dlatego bardziej grab mi się widzi
Mój zakątek - początki 20:47, 24 sie 2016

Do góry
Halo halo pytanie Co lepsze na tą kwaśną rabatę brzózki szczepione czy magnolia?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 16:36, 24 sie 2016

Do góry
Wpadłam zobaczyć, czy coś się juz wykluło

Magnolia też byłaby moim faworytem, one mają tendencję do wielopienności. Można posadzić białą liście są duże, więc chyba łatwiej sprzątać. Z kolei graba można przycinać mocno, jakby za bardzo urósł.
Zielonym do góry... :) 13:09, 24 sie 2016

Do góry
Konieczki, jaka cudna robota zrobiona!
Zazdroszczę szczerze.
Może i ja się kiedyś doczekam ( w tym sezonie nie wiem czy cokolwiek się zdarzy, eM ma coraz większy kłopot z kregosłupem, nie wiem dokąd to prowadzi).
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:21, 23 sie 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Renia - to magnolia u mojej Mamy:

to mój klon strzępiastokory /cynamonowy/ - Siakowa kupiła klony u mnie. Byłyśmy razem na zakupach.

A to klon, który był kilka lat temu powodem mojej decyzji o jego posiadaniu.

Zanim kupiłam ŚŚ brałam pod uwagę magnolie
Boję się trochę, że będą przemarzać ...
A ten klon jest piękny ... tylko jak kupię taki mały to czy ja doczekam widoku tej niepowtarzalnej kory? i kiedy jego korona zasłoni mi tą wielką ścianę?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:15, 23 sie 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
A mi polecała go Magnolia ale ja potrzebowałam drzewa z wysoką koroną, a cynamonowe najpiękniej wyglądają właśnie jako wielopienne. Piszą że do 15 metrów rośnie. Bogdzia nim się zachwycała ostatnio gdzieś na jakimś wyjeździe, a ja u SZmitów. Mają cudny okaz i małe w sprzedaży

Nie mówię nie ... bo to jest piękne drzewo ... chociaż to 15 m trochę mnie przeraża
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:06, 23 sie 2016

Do góry
Renia - to magnolia u mojej Mamy:

to mój klon strzępiastokory /cynamonowy/ - Siakowa kupiła klony u mnie. Byłyśmy razem na zakupach.

A to klon, który był kilka lat temu powodem mojej decyzji o jego posiadaniu.

Tu narazie jest ściernisko... 21:19, 23 sie 2016

Do góry
U mnie tez magnolia kwitnie , kwiatów nawet sporo ale między liscmi to juz nie ten efekt co wiosną.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies