asiak
19:54, 25 wrz 2016

Umachałam się dzisiaj ostro... najpierw zaczęłam wybierać korzenie z rabaty po całości. Tak wolno mi to szło, że doszłam do wniosku, że mnie wieczór zastanie. Postanowiłam przygotować tylko miejsca, gdzie będą hortensje. Dobrze, że mąż mi pomógł kopać doły, bo sama bym nie dała rady. Kopaliśmy na szerokość około 70 cm, mam nadzieję, że starczy. Do dołu same dobroci, przemieszane i hortensje wsadzone i podlane. Toszko, rozstawiłam doniczki, jak mówiłaś i okazało się, że rabata jest za mała. Musiałam ją powiększyć 
Nie patrzcie na grudy ziemi, bo już nie miałam siły równiutko wygrabić. A poza tym to i tak muszę wybierać te korzenie. Powiem Wam, że spracowałam się dzisiaj okrutnie, aż pot dosłownie mi twarz zalewał i łeb rozbolał z wysiłku. Ale bez pracy nie ma kołaczy, więc mam nadzieję, że na wiosnę będą kołacze
Między hortensjami jest magnolia do przesadzenia, no i cis też coś z nim trzeba zrobić.
I moje hortensje

Nie patrzcie na grudy ziemi, bo już nie miałam siły równiutko wygrabić. A poza tym to i tak muszę wybierać te korzenie. Powiem Wam, że spracowałam się dzisiaj okrutnie, aż pot dosłownie mi twarz zalewał i łeb rozbolał z wysiłku. Ale bez pracy nie ma kołaczy, więc mam nadzieję, że na wiosnę będą kołacze

Między hortensjami jest magnolia do przesadzenia, no i cis też coś z nim trzeba zrobić.
I moje hortensje