Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

anna_t 21:26, 18 wrz 2016

Marzena wydaje mi się ze na louis odier mam mączniaka prawdziwego. pryskać (mam Amistar) czy juz tylko oberwać zarażone i na wiosnę psiknąć?

p.s. wiesz że masz pięknie? zmieniłabyś coś gdybys mogla cofnąc czas o 15lat?
jolanka 21:49, 18 wrz 2016

A może w tym roku Grzybowisko zamiast Ogrodowisko Pewnie większość sklepowych zapasów na paskudztwa chemiczne wykupilyśmy;P Najgorzej u mnie magnolia Aż przykro patrzeć. A co do róż, to najgorzej Louis Odier, teraz Minerwa mu pozazdrościła, Elfe i William Morris. Widzę, że jeszcze pryskasz, no to pozazdroszczę i też polatam z opryskiwaczem

Najbardziej zdrową różą jest u mnie Uetersener Klostrrose - właśnie ją u siebie pokazuję - nic jej nie bierze
Poza tym Casanowa, Cinderella, Candlelight - czy to przypadek ?
Zagajanka 22:47, 18 wrz 2016

Madzenka napisał(a)

Widziałam wczoraj w necie ze jest Royal Piano ! Cudny kolor , musze jakoś ja zdobyć

To daj cynka jak znajdziesz gdzie ja mozna kupic, bom tez chetna chociaz na innym forum widzialam, ze tylko paki ma ciemne, a pozniej jest juz malinowa, ale i tak jestem jej ciekawa
Agania 11:45, 19 wrz 2016

Widzę, że walczysz z chorobami na różach. Polecisz i czy masz jakieś żelazne odmiany róż, które nie chorują?
mkasia 12:15, 19 wrz 2016

Madzenko u Ciebie jk zawsze pięknie. Czytam cały czas Twój wątek, ale jestem cichutko.Gratuluję jesteś dla mnie inspiracją i źródłem wiedzy za co Ci dziękuję zaczynam powoli zastanawiać się nad założeniem swojego, ale jakoś odwagi mi brakuje póki co podczytuje Twoj wątek i watki użytkowników, którzy uCiebie się wypowiadają
Pszczelarnia 12:40, 19 wrz 2016

Madzenka napisał(a)
Mirela mnie wczoraj róże zaatakowały z impetem. Wykorzystałam to ze było chłodniej i wlazalm w nie w długim rękawku a i tak cała jestem podrapana.... Ale po oprysku na grzyba chciałm wyzbierać wszystkie chore liscie coby sie ten gdrzyby juz tak nie panoszył. To najgorszy rok grzybowy w mojej historii ogrodniczej a przeciez ogrodniczkowemu na całego od 15 lat

Widziałam wczoraj w necie ze jest Royal Piano ! Cudny kolor , musze jakoś ja zdobyć

U mnie napadalo przez dobę 20 l na m2, nie pamietam takiej ilosci od dwóch lat. Do tej pory max było 15l... Ogród podlany na maksa. Nicienie penetrują grunt

20 l to powinno być dużo. U mnie też napadało tyle. Ale jak kopałam pod drzewami to tam przemoczenie gleby było na 5 cm. A więc mało - potrzebuję więcej deszczu. Pomiędzy trawami sucho nadal. Pod cisami również. U mnie waż był w użyciu ciągle jeszcze.
Zagajanka 13:21, 19 wrz 2016

20 l na metr to chyba 2 cm wody, jednak nie tak wcale duzo...
Basilikum 15:24, 19 wrz 2016

to ja melduje 80 litrow w dwa dni, z tym, ze w soboe chyba z 60 a reszte wczoraj. Dzis posiapilo rano i przerwe mamy
Makao_J 15:27, 19 wrz 2016

U mnie nic nie pada od kilku tygodni. Słonecznie i ani jednej chmurki. Sucho strasznie i podlewać muszę. Wiatr za to rześki i dość silny.
Madzenka 18:33, 19 wrz 2016

Zagajanka napisał(a)
20 l na metr to chyba 2 cm wody, jednak nie tak wcale duzo...

Sprawdziłam dokładnie 25 l na m2
Mój miernik jednocześni pokazuje ze mm = l/m2 czyli spadło u mnie 25 mm tj 2,5 cm wody... Mało...