Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogród Margoth 07:41, 29 sie 2011

Do góry
Dziękuję, Danusiu, nie zwróciłam na to uwagi. Czyli kolejne potwierdzenie, że mój projekt to porażka

Kurczę, zrobiłam zdjęcia każde po 5 MB i nie chcą się wkleić. Wrzucę chociaż moje zestawienie roślin.

Wymarzony ogród 21:14, 28 sie 2011

Do góry
Powiem Wam, że na początku myślałem, że projekt kosztuje o wiele wiele więcej, na szczęście Sylwia mnie uświadomiła, że tak nie jest
Ogród Sylwii od początku :) 08:10, 28 sie 2011

Do góry
Sylwia, ja tam kalorii nie liczę (fitnes i basen) więc dzięki wielkie za przepis nie lubię serników na zimno (z żelatyną) a ten brzmi fantastycznie, jak mój lodowiec albo legumina - czyli pyyyychotka !

co do prac ogrodowych to gnasz! fajnie, że masz projekt i czas - dużo łatwiej się działa ogród nabiera , ba , jest już b.ładny ! gratulacje , Jesteś pracowitą dziewczynką

ps.
proszę nie narzekać na spiekotę i duchotę, bo ja mam już dość deszczu i chcę aby było gorąco !
Nasz mały, zielony świat. 20:02, 27 sie 2011

Do góry

pergola niczego sobie, fajny projekt czeka na już pnącza, masz już wytypowane?
Raczkujący ogród Iwony 21:52, 26 sie 2011

Do góry
Nie wiem czy widziałaś, ale boczne nasadzenia też prostowałam. A Twój projekt możesz porównać z realizacją Ogród rysowany kreską. Tam są fajne proste linie i takie półkole z bukszpanu, może coś podobnego wymyślisz.
Proszę o pomoc w zaprojektowaniu ogrodu 09:58, 26 sie 2011

Do góry
Ja tez jestem pełna podziwu dla Sywi rysunków, myślę ze trzeba je zebrać do kupy i może wydać książkę? piękne są - naprawdę.
Justynka czy ten domek to może- projekt Dom w aksamitkach 2? - jest prawie identyczny do mojego domu Podoba mi się te rabata z wysypana białymi kamyczkami - tak ułożona i "czysta" - lubię właśnie taki lad.
Wymarzony ogród 08:43, 26 sie 2011

Do góry
Witaj Asiu!!! Masz piękny projekt. Będzie piękny ogród. O widokach nie wspomnę, bezcenne.
Wymarzony ogród 08:41, 26 sie 2011

Do góry
Ale fajnie, watek z realizacja projektu od Danusi Na pewno bede zagladac. Powodzenia! Projekt cudo, szkoda ze niewiele widac. Ale zarys swietny.
Pozdrawiam!
Karolina
Wymarzony ogród 08:34, 26 sie 2011

Do góry
Ten projekt Aniu, to rzeczywiście cudo. Nawet mój M (który nie był zbyt przekonany do tego, żeby go zamówić) zaczął mięknąć po zobaczeniu całej koncepcji !
Miał swoje wizję co do miejsca drewutni, zupełnie odmienne i dał się tknąć. W tym miejscu co na projekcie Danusi ponoć nie dało się technicznie! Ja grzecznie, że w takim razie, że coś zmienimy . A On - "nie, nie może coś wymyślimy"! Jak na takiego uparciucha to sukces !
Wymarzony ogród 23:41, 25 sie 2011

Do góry
Weszłam Asik na twój wątek i "oczom i uszom" /dobrze napisałam?/ nie wierzę! Działka z widokiem jak w raju i do tego Danusia robi Ci projekt. Gratuluje i nie zazdroszczę, cieszę się razem z Tobą , że taki kawałek "raju" poszedł w takie dobre ręce. Dziwisz się może tym co pisze, ale jak mieszka się w dużym mieście i działka nieduża to z okien wokoło widać tylko przyklejone ciasno do siebie budynki i jeszcze z tymi "dostawkami" , jaki garaż, komóreczka. Będę śledziła i kibicowała Tobie i Danusi.
Wymarzony ogród 21:48, 25 sie 2011

Do góry

rewelka ten projekt to marzenie zapewne każdej ogrodniczki
Ogród Margoth 21:41, 25 sie 2011

Do góry
Dziękuję, kochani, za wszystkie rady! I za takie zainteresowanie moim ogródkiem.

Gabrielo, lubię skalniaki w ogrodzie, ale tylko rośliny. Nie lubię sztucznych górek ziemi obłożonych otoczakami, tak nienaturalnie wyglądają. Podobają mi się alpinaria, skalniaki naturalne, tj. na naturalnych zboczach.

Co do maty: mam ją na razie tylko w niektórych miejscach (róg działki i kawałek przy domu). Jeśli to taka zaraza, to na reszcie miejsca pod rośliny nie będę jej kładła. Będę miała porównanie, co, jak i gdzie rośnie. W razie czego zawsze będę mogła usunąć geowłókninę.

Danusiu, ten projekt to knot, poza inspiracją nie nadaje się do użytku. Tylko zwróc, proszę, uwagę, że rzut z kolorowymi kółkami pokazuje działkę w ten sposób, że jej dolna granica to front. A wizualizacja pokazuje tę samą granicę, tyle że widzianą z domu. Może na tym polega różnica.

Jutro wrzucę zestaw roślin z prośbą o ocenę. Muszę się także rozejrzeć po Waszych ogrodach.

Dobranoc!
Ogród Margoth 20:43, 25 sie 2011

Do góry

Jak patrzę na projekt rzut z góry, to zupełnie co innego niż na wizualizacji. Czy tam przypadkiem nie ma mniej roślin? Żeby ładniej wyglądało?

Wizualizacje często "oszukują" a ogród wygląda w realu źle, a na wizualizacji wspaniale.

Ogród Margoth 20:37, 25 sie 2011

Do góry
Margoth napisał(a)

Niesamowity projekt I jak będziesz wsadzała na stałe iglaki i poszczególne rośliny jak radzi Seba
wywal 'szmate" haha co za tekst korzenie idą pod powierzchnie i rośliny marnieją w oczach. Pod
matą skrapla się parująca woda z gleby przez co zwabia korzenie na powierzchnie co jest w ogóle
sprzeczne z naturą, bo powinny iść głęboko w dół i dzięki temu potem wytrzymywać niedostatek
wody oraz czerpać składniki mineralne. To jest tylko dobry sposób na wytyczenie rabat i pozbycie
się zielska, które rosłoby pod spodem a poza tym raczej pożytku z niej nie ma, same szkody.
Raczkujący ogród Iwony 17:05, 25 sie 2011

Do góry
Moi drodzy, dzięki za odwiedziny i miłe słowa Cieszę się, że projekt podoba się, ponieważ spędziłam nad nim trochę czasu
Nie było mnie ponad tydzień w domu, po przyjeździe miałam remont, była moja siostra i nie zaglądałam do ogrodu. Chwastów co niemiara, roślin do skubania również. Ale są też niespodzianki. Zakwitło liriope.

Wymarzony ogród 14:03, 25 sie 2011

Do góry
No projekt jest zachwycający - jak zwykle
Ogród Margoth 12:00, 25 sie 2011

Do góry
Ojej, ale szybko napisałyście, dziekuję!

Fotek ci u mnie dostatek, więc zaczynam.
Zacznę od rzutu działki (linia północ - południe biegnie wzdłuż przerywanej kreski):

Tak wygląda projekt:

Ogród Margoth 10:43, 25 sie 2011

Do góry
Projekt sobie,życie sobie......skąd ja to znam?
Witaj Małgosiu! Pokazuj co już masz posadzone i gdzie,,na co masz ochotę, a zawsze jakiś wspólny pomysł się wyklaruje....

Powodzenia! I do dzieła!.
Ogród Margoth 10:25, 25 sie 2011

Do góry
Witam wszystkich serdecznie

Mam na imię Małgorzata, wraz z mężem, mamą i dwoma synkami (4 i 7 lat) od prawie dwóch lat mieszkam w nowym domu. Teraz jesteśmy na etapie tworzenia ogrodu. Mamy projekt, ale nie jesteśmy z niego zadowoleni. Pani projektantka mimo naszych sugestii zaprojektowała zbyt mało sosen (które uwielbiam) i zbyt niską roślinność od strony ulicy. Poza tym nie zawsze uwzględniała rosnące już rośliny. W projekcie umieściła kolosy o szerokości 4 m w miejscach, gdzie są blisko inne rośliny. Porażka, dlatego postanowiłam z mężem projektem tylko sie inspirować, a resztę zrobić po swojemu. Stąd moja obecność w Ogrodowisku, ale to nie jedyny powód. Jestem także ciekawa Waszych ogrodów i zastosowanych rozwiązań. Nie ukrywam, że liczę także na pomoc z Waszej strony, sama służąc radą, jeśli tylko będę w stanie coś mądrego napisać.

Na razie tyle, pozdrawiam serdecznie,
Małgorzata
Wymarzony ogród 08:58, 25 sie 2011

Do góry
Skłamię, jeśli powiem, że koszty mnie nie przerażają. Sam projekt to ogromny koszt, ale warto!
Już ograniczyłam wydatki na swoje przyjemności .
Dziś mają przyjechać trzy kulki bukszpanów. Zobaczymy jakiej jakości.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies