Miło mi że Magja w swoim wątku wspomniała o moim ogrodzie i przytoczyła moje a właściwie znajomej ogrodniczki słowa dzięki którym przestałam miec poczucie wielkiej straty i mojej winy w sytuacji gdy któraś roślina jednak ,,padnie" z jakichkolwiek powodów.Oczywiście trzeba zawsze poznac wymagania roślin które chcemy posadzic i starac się je spełnic.
Wątek Magji jest bardzo pomocny dla wszystkich chcacych uprawiac rododendrony, właściwie nie trzeba już nigdzie szukac dodatkowych informacji, ale gdyby ktoś chciał miec książki o ich uprawie i napatrzec się na przepiękne fotografie to polecam te które posiadam.
Jest to malutka książeczka w cenie 16,50zł w której zawarte są wszystkie informacje dotyczące uprawy oraz przegląd odmian. Była do nabycia (nie wiem czy jest teraz) w księgarni internetowej
www.dzialkowiec.com.pl
To pozycja która powinna byc jeszcze do nabycia w księgarniach szczególnie w Empikach.Cena 42zł. Omawia uprawę wszystkich roślin kwasolubnych, ma sporo pięknych fotografii i jedną wadę--brak alfabetycznego spisu roślin.