O kurka i zimowity, ja akurat mam manie na ich punkcie i chcę kupić
W Traczu jeśli bywasz w Łodzi wszystkie byliny są za 50% ceny. A tak
zapytam, w Castoramie byłaś na Wróblewskiego (Jana Pawła II)?
Kaprys- tak wyłamuję wszystkie kwiatostany rh do takiej wysokości do jakiej można sięgnąc, bo już nie wszędzie da się sięgnąc. Azalii nie sadziłam ale róże miniaturki takie przeznaczone do domu i owszem. Mają się dobrze i kwitną.
Syla-brat mi zwrócił uwagę,że Tobie pewnie chodzi o konkretną nazwę nawozu, ale on nazwy nie ma tylko pisze,że jest do rh takie same są do borówek, hortensji, clematisów, roślin cebulowych itp.
Haniu Andrus- przepraszam, ze do Ciebie nie zaglądam (do wszystkich pozostałych również). Siedziałam bez przerwy w Waszych ogrodach jak nie byłam zalogowana a teraz nie mogę się wyrobic. Przed nami długa zima to wszyscy(ja również) pozwiedzamy wszystkie ogrody a na razie wszystkich serdecznie pozdrawiam.
Pawle z Łodzi oczywiście że wiewiórki też są.Postaram się wstawic zdjęcia tylko muszę poszukac .
Byłam dziś w Łodzi . W Castoramie przecenili cebulki może to kogoś zainteresuje, są po 3zł oczywiście ja też kupiłam mimo że w tym roku sporo już nowych posadziłam.
Dziewczyny !!!! Ale macie do siebie bliziutko-ja do was mam ponad godzinę- jazdy samochodem. Jeszcze moim tempem dwa razy tyle taki ze mnie kierowca więc trzeba liczyć dwa razy tyle
Wieloszko-ja nie pracuję-ale czasem wolałabym pracować.Czasem też wymiękam.Odkąd znalazłam Ogrodowisko-mam nadzieje ,że częste moje wymiękanie przeminie Teraz nie mogę doczekać się wiosny!!!! Zimą-uspokoję swoje myśli-będę miała czas na zaplanowanie ogrodu,czas na zmiany i ulepszenia.A wiosna do dzieła
No to pracowita zima przed nami - tylko zamiast rękami i narzędziami ogrodniczymi będziemy musiały popracować główką[url=http://emotikona.pl/emotikony/][
/url]
Ja już pewno kroki poczyniłam. Przyszykowałam sobie plan działki Wydrukowałam w paru egzemplarzach I będę działała .
Idę na mapkę zalukać ,ile mam do Ciebie Okolice Wrocławia to blisko mnie-jak rzut kamieniem Jak Aga -pe pisze -coraz więcej nas -Dolnoślązaków
Wieloszko-ja nie pracuję-ale czasem wolałabym pracować.Czasem też wymiękam.Odkąd znalazłam Ogrodowisko-mam nadzieje ,że częste moje wymiękanie przeminie Teraz nie mogę doczekać się wiosny!!!! Zimą-uspokoję swoje myśli-będę miała czas na zaplanowanie ogrodu,czas na zmiany i ulepszenia.A wiosna do dzieła
No to pracowita zima przed nami - tylko zamiast rękami i narzędziami ogrodniczymi będziemy musiały popracować główką
Witajcie po dłuższej przerwie- praca, dzieci itp jak to w zyciu.
Właśnie uporaliśmy się z kostką- mamy zrobione obrzeża- ok 60cm od siatki.
Przedstawię plan nasadzeń, bardzo proszę o porady. Ogólnie ogródek jest dosyć wietrzny, po lewej mam południowy wschód, na wprost zachod -tak mniej więcej. Na lewej siatce rośnie już bluszcz, więc tam będzie cień a po prawej słońce. Tarasu a właściwie podestu na trawniku jeszcze nie ma , może za rok lub nawet za 2 się pojawi. Przy tarasie właściwym chciałabym mieć klona- miał być palmowy, ale chyba dam pospolitego -bardzo tam wieje no i słońce pali. Zaś w tym drugim otworze muszę mieć coś najlepiej zimozielonego żeby liście nie leciały do sąsiada po prawej stronie. Ekrany z cisa lub innego żywotnika- jakiego?, hortensja po prawej biała a po lewej jakas różowa. Generalnie podoba mi się tonacja biało-różowo-fioletowa. Nic żółtego ani czerwonego.W lewym górnym rogu zrobiłam więcej miejsca pod bez czarny, obok budleja Davida- niech motylki fruwają jak będziemy siedzieć przy kawce Na siatce po lewej w głebi może jaśminowiec wonny? Za ekranem po lewej -wiśnia kulka. Co wy na to? Co źle a co może być? Chcę mieć jeszcze hosty- kilka już rośnie, cebulice, żurawki. Lepiej mniej niż więcej... ciekawe jak mi to wyjdzie hihihi będę się bronić rękoma i nogami zeby nie kupować wszystkiego co śliczne.
Pozdrawiam gorąco!
Witam serdecznie.Masz duży ogród-prawie jak ja Podoba mi się bardzo Twój styl ogrodu.Moje klimaty Pozdrawiam cieplutko i czekam z niecierpliwością na więcej zdjęć .
Witaj Patasia! No właśnie jak sobie radzisz z tą wielkością ogrodu? Jak znajdujesz czas na dom, rodzinę i jeszcze ten ogrom prac ogrodowych? Ja czasem wymiękam ...
Witaj,
pięknie masz poza tym nie napiszę nic nowego
Jak zobaczyłam to zdjęcie:
na obsadzenie tych dwóch jasnych prawie kwadratów też nie mam pomysłu
to pomyślałam o jednej z realizacji Danusi (chodzi mi o ciurkadełko )- ogród nowoczesny
pozdrawiam serdecznie
Witaj anka - ciurkadełko to na bank gdzieś się u mnie pojawi, ale też marzy mi się ten bonsai z realizacji o której piszesz - tylko finansowo póki co mnie to przerasta.
Widzę, że Ty też planujesz przeróbki w swoim ogrodzie - no to mamy co robić w zimie
może jeszcze tu nie dotarli . Zaznacz się na mapie, to zobaczę czy jadę koło Ciebie w drodze do Wrocka. Zazwyczaj wjeżdżam od strony Zakrzowa
No to z Zakrzowa masz do mnie góra 15 minut autem - pierwsza wiocha za Szczodrem!!! jak tylko dojdę do tego jak się zaznacza na mapie to na pewno to zrobię. jak już pisałam jestem początkująca w te klocki
no to wiosną masz gościa
Już oblukałam na mapie. Ja jestem z okolic Bukowic, czyli w Domaszczynie jadę prosto w stronę Łoziny i Ludgierzowic