Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 09:40, 20 paź 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Ania no to witaj w klubie, pogoda dziś znowu do bani, ale wypijam kawę i idę w teren. Wyjścia nie ma...
Może listopad da jeszcze kilka dni dla spóźnialskich

Praca super, zarobisz na swoje zachciewajki

buźka, zrobię potem zdjęcie klona

u mnie też leje, niby fajnie bo sporo ostatnio przesadzałam to podleje ale robota stoi...
wpadne potem z kawką na klona do Cię
Ogród z pergolą 09:38, 20 paź 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
dużo zrobiłaś w tym roku ...a te świdośliwy to masz racje beda gwiazdożyć.... chyba ze im konkurencje posadzisz w postaci czerwonego klona

Justyś tego klona to dalabym po lewo od świdośliw przy placu zabaw, na wprost mojego okna w salonie

a shirasawy w lewym rogu dzialki za rododendronami. ale jego to na wiosne jak rodki przeżyją bo inaczej to inna koncepcja bedzie
Tu ma być ogród :) 09:33, 20 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
czytam, czytam i wnioskuję jedno: Renia nastepnym razem z M do mnie przyjedź on musi szepnąć co nie co mojemu hihihihi

Dobre wnioski
Fajnie, że wróciłaś tego avatarka laska!
Ogród z pergolą 09:30, 20 paź 2016

Do góry
napisał(a)
Inspiracje masz super. Oby rodki się opamiętały.
Marta to dziewczyn zasługa. ja bym w życiu czegoś takiego nie wymyśliła
o rodki się boję..ponoć to twarde sztuki, jak u mnie po tym roku w zapomnieniu przezyją to będę wychwalać pod niebiosa te rośliny..
Tu ma być ogród :) 09:25, 20 paź 2016

Do góry
czytam, czytam i wnioskuję jedno: Renia nastepnym razem z M do mnie przyjedź on musi szepnąć co nie co mojemu hihihihi
Ogród z pergolą 08:40, 20 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no to powiem Ci że tylko o te róże Cię wyprzedziłam bo u mnie maliny też czekaja i cebule i kilkadziesiąt cisow jak przyjdą to posadzić będzie trzeba a od lisopada do pracy więc mam tydzień na to wszystko bo potem tylko w soboty będę mieć czas na ogród. a i pewnie kilka pierwszych to będę musiała się mocno odstresowywać od ciśnień w pracy ..
i ofkors klonem mnie juz zaraziłaś...babo!

Ania no to witaj w klubie, pogoda dziś znowu do bani, ale wypijam kawę i idę w teren. Wyjścia nie ma...
Może listopad da jeszcze kilka dni dla spóźnialskich

Praca super, zarobisz na swoje zachciewajki

buźka, zrobię potem zdjęcie klona
Ogród niby nowoczesny ale... 08:20, 20 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Oj chciałabym taki zaniedbany ogród..
Sadzonki hortek szok!

Aniu, tak z daleka to wygląda super...ale jak tylko podejdę bliżej to lekka załamka jest jednak. Chwasty się panoszą, liście pałętają, suche badyle straszą. O części warzywnej to już nawet nie wspomnę. Czosnek jadalny czeka na wsadzenie juz od miesiąca
Ogród pod lasem 08:15, 20 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

a powiedzcie macie jakiś sprawdzony sposób jak nie pomylic które cebule są w której doniczce i miejscu w ogrodzie? czy poprostu trzeba pamietać? ja mam tylko czosnki i boje sie ze popitole potem przy wysadzaniu i dzieleniu :/

Toszka napisał(a)
Aniu, ktoś na forum (bardzo przepraszam tę osobę, bo nie pamiętam kto to był) znakuje rośliny plastikowymi nożami z napisanymi markerem nazwami. Noże są przezroczyste.

Też ten dylemat miałam i podpytywałam w obawie, że głupio pytam cebule tulipanów wsadziłam w nadziei, ze zapamiętam gdzie jest co, chociaż patent napisany przez Tosię jest super i chyba zastosuję póki pamiętam gdzie posadziłam cebule.

Cebule czosnków, tych cenniejszych, posadziłam do doniczek a doniczki podpisałam właśnie markerem, zobaczymy czy po roku nie zetrze się napis w ziemi, ot taki eksperyment, może głupi, ale zawsze jest nadzieja, że się uda

Iza, samych szczęśliwości
Ogród Marty 22:12, 19 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Specjalnie dla Ciebie
Ogród Marty 22:09, 19 paź 2016

Do góry
Ogród niby nowoczesny ale... 22:02, 19 paź 2016

Do góry
Oj chciałabym taki zaniedbany ogród..
Sadzonki hortek szok!
Z Pszenicznej ... 21:31, 19 paź 2016

Do góry
jankosia napisał(a)

Nie żartuj nawet. Jutro kończę moją "prerię" Muszę skończyć. Oby za mocno nie padało
ja już też z telefonu bo z laptopa gra o tron drugim okiem oglądam.wciągnelo mnie
Moniką zdradź szczegóły tej rabaty bo od wczorajszego wpisu u mnie mnie korci co tam wymodzilas
Z Pszenicznej ... 21:20, 19 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

uff a ja myślałam że tylko ja taka pozytywnie zazdrosna jestem
to kiedy jedziemy do Rogowa Monika? jutro?

Nie żartuj nawet. Jutro kończę moją "prerię" Muszę skończyć. Oby za mocno nie padało
Z Pszenicznej ... 21:01, 19 paź 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Oj posadzę, posadzę Tylko nie wiem czy taka zabiedzona przezimuje. Wiesz, już dawno bym ją posadziła ale wyczytałam że ona nie lubi przesadzania- i takie rośliny najdłużej stoją u mnie w doniczkach. Ty wiesz że ja dopiero wczoraj posadziłam tą trzmielinę Hamiltona którą kupiłam wiosną w Rogowie? No wstyd. Wtedy to w zasadzie od razu do gruntu poszły tylko trybule i klon tatarski. Mandżurskiego też dopiero z dwa tygodnie temu posadziłam. No masakra jakaś.

Ale ale, obliczyłam że jeszcze kilka niedużych kloników mi się zmieści przed domem. Liczyłam na szybko bo tak działa na mnie wiadomość że że ktoś kupił coś fajnego No uzależniona jestem i co zrobię?

uff a ja myślałam że tylko ja taka pozytywnie zazdrosna jestem
to kiedy jedziemy do Rogowa Monika? jutro?
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 20:56, 19 paź 2016

Do góry
hahahahahha
Ogród Marty 20:54, 19 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
no wiem ale wieszsz lubimy twoje widoczki

może da się coś zrobić
Ogród z pergolą 20:54, 19 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ania pod wpływem Twojego wątku tez zaczęłam się zastanawiać jakby u mnie klapę od oczyszczalni zamaskować, roślinami nie da rady musze o czymś innym myśleć.
I jak te roku, roztrzepalas im porządnie bryły korzeniowe?
Niedawno jak sadziłam borówki i robiłam im mieszankę z siarka i hemoglobiny to o Tobie myślałam

chryste przy siarce i krwi o mnie myslisz diablo-wampirzyco

to moze ten pomysł z kantówkami luknij

mnie się on bardziej podoba a M ten drugi z paneli. musimy cos zdecydować

a rodki staralam się baardzo drastycznie rozerwać, rozciełam pod spodem taki krzyż i mocno tarmosilam ale czy wystarczająco..?

Ogród z pergolą 20:47, 19 paź 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
No super zdjęcia hortek, piękne są, a tak się martwiłaś o limki

A ja dziś sobie klonika kupiłam, ale nie mam nawet zdjęcia bo jak wróciłam z Rogowa to od razu deszcz. Pogoda do d... tej jesieni.

Ty róże przesadziłaś a ja ze wszystkim w tyle... maliny do wsadzenia moczą się w wiaderku, graby doszły na uzupełnienie tych co wypadły latem... kosmos...chyba w sztormiaku będę sadzić a i cebulki czekają..

no to powiem Ci że tylko o te róże Cię wyprzedziłam bo u mnie maliny też czekaja i cebule i kilkadziesiąt cisow jak przyjdą to posadzić będzie trzeba a od lisopada do pracy więc mam tydzień na to wszystko bo potem tylko w soboty będę mieć czas na ogród. a i pewnie kilka pierwszych to będę musiała się mocno odstresowywać od ciśnień w pracy ..
i ofkors klonem mnie juz zaraziłaś...babo!
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 20:44, 19 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
mój teść mega kochany ale tez mam nadzieję że forum nie czyta bo czasem psioczę na to ze on psioczy na moje pomysły
problem teściów widzę globalny to może utwórzmy skrót na nich "T"

w tym momencie to zdecydowanie na usta ciśnie mi się co innego niż T
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 20:36, 19 paź 2016

Do góry
mój teść mega kochany ale tez mam nadzieję że forum nie czyta bo czasem psioczę na to ze on psioczy na moje pomysły
problem teściów widzę globalny to może utwórzmy skrót na nich "T"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies