Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 09:33, 20 paź 2016

anna_t napisał(a)
czytam, czytam i wnioskuję jedno: Renia nastepnym razem z M do mnie przyjedź on musi szepnąć co nie co mojemu hihihihi

Dobre wnioski
Fajnie, że wróciłaś tego avatarka laska!
09:43, 20 paź 2016
lindsay80 napisał(a)

Miałaś rację, u mnie dziś pada ostro, trzeba czekać aż obeschnie, eh zaś przestój....
Justyna rozwiń to co napisalas o irysach, kupilam ich trochę, czemu wg Ciebie krokusy lepsze?

co mam ci napisac o irysach ...sama sobie w tym roku wcisnełam do ziemi takie 2opk kupiłam mam nadzieje ze nie beda szafirowe ...tylko własnie takie burgundowo-fioletowe ....bladych niebieskich katharine hodgkin nie widac na rabatacie ...trzeba do nich kucać szafirowe sa atrakcyjne widac je z daleka harmony chyba mam

ale krokusów 10x wiecej wsadziłam jak dla mnie dłuzej kwitna sa bardziej dostojne ...jakos tak bardziej polubiłam krokusy

09:48, 20 paź 2016
lindsay80 napisał(a)

Mój eM zmienił podejście odkąd zaczęły do niego docierać pochlebne opinie od osób postronnych, a jak już kumple z pracy chwalą to jest coś

szkoda ze nie było pomysłu pociagnąc tego tematu w Goczałkowicach...T dumny chodzi bo jak pokazał ostatnio foty jakiemus francuzowi ...to ten mlaskał z zachwytu i mowi ze podobne to tylko w Angli widział i chetnie by sie do nas wybrał.....spotkania ogródkowe tez mu spasowały ...nie czuje sie osamotny w walce z krzakami czy ziemią
amelia_b 10:13, 20 paź 2016

Edytko piękne te irysy kupiłaś, czytam że odpoczywasz,to dobrze trochę się zregenerujesz przed dalszą walką, trzymam kciuki
lindsay80 10:22, 20 paź 2016

eee_taam napisał(a)

co mam ci napisac o irysach ...sama sobie w tym roku wcisnełam do ziemi takie 2opk kupiłam mam nadzieje ze nie beda szafirowe ...tylko własnie takie burgundowo-fioletowe ....bladych niebieskich katharine hodgkin nie widac na rabatacie ...trzeba do nich kucać szafirowe sa atrakcyjne widac je z daleka harmony chyba mam

ale krokusów 10x wiecej wsadziłam jak dla mnie dłuzej kwitna sa bardziej dostojne ...jakos tak bardziej polubiłam krokusy

Też mi się najbardziej podobają te burgundowe, myślałam, żeby kupić odmianę George, a mam już KH i Harmony, planowałam je posadzić na rabacie z kłosownicą i jarzmiankami, obsypanej korą, to może będą widoczne.
Krokusów sporo posadziłam jesienią 2014, już w zeszłym roku było ich sporo więcej, zobaczymy jak będzie tej wiosny.
Szkoda tylko, że wtedy kupiłam mieszankę, teraz wiem, że uwagi warte są tylko te wielkokwiatowe i najlepiej ograniczyć się do kilku odmian w tych samych kolorach.
Makusia 10:39, 20 paź 2016

Edytko a ja Ci powiem, że dla mnie to, co robisz (po dłuższej przerwie nadrobiłam zaległości i widzę, że jesienne szaleństwo zmian Cię ogarnęło ) to zmiana w stylu: "z doskonałego na perfekcyjny" Dla mnie to, co było było cudne i chyba na tyłeczku usiedzieć nie możesz spokojnie, stąd te zmiany

Napiszę tylko, że podziwiam za zaparcie, żeby w taką pogodę, taki szmat roboty przewalić- szacun.
ren133 10:46, 20 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

Karatawskie i Krzyśki chyba by fajnie w nich wyglądały, może jeszcze jakieś wyższe odmiany szafirków.

Zaczęłam sobie wyobrażać właśnie ID z czosnkami i właśnie te same typy mam)))
ren133 10:48, 20 paź 2016

eee_taam napisał(a)

teraz to nie wiem czy oby wyrobisz w tydzień? ....u mnie 2 dni ciapania się zapowiada.

dziewczyny rozprawiają o irysach żyłkowych .....ale sugeruje nie sadzić ich w ID......one się ładnie sprawdzą na poletku jeżówek/szałwii/kocimiętki albo bodziszków czy innych kwitnących bylin ...ale i tak uważam ze lepiej posadzić krokusy w ilości masowej ...a te iryski to tylko 2-3 plamki żeby zwyczajnie je mieć

aaa jeszcze czytam o chęci mężowskiej do przesadzania ....mój tez byl na nie...oj mocno był na nie! ....z czasem się przyzwyczaił ...już go tak nie trzepie na słowo "przesadzimy" .....teraz jak powiedziałam ze jeden RH na wiosnę zmieni miejscowkę ...to sie zapytał czy tylko jeden
(bylin i traw w przesadzanie nie wliczam ...bo one w ciągłym ruchu chyba będą bo i tak trzeba bedzie co jakis czas je odmładzac)

a ja wszystko sama przesadzam
ren133 10:49, 20 paź 2016

anna_t napisał(a)
czytam, czytam i wnioskuję jedno: Renia nastepnym razem z M do mnie przyjedź on musi szepnąć co nie co mojemu hihihihi

Przeciez juz dawno Ci mówiłam, żebyście przyjechali
lindsay80 10:49, 20 paź 2016

amelia_b napisał(a)
Edytko piękne te irysy kupiłaś, czytam że odpoczywasz,to dobrze trochę się zregenerujesz przed dalszą walką, trzymam kciuki

odpoczynek z przymusu, plany popsuł deszcz.
Te irysy na fotce to Justyny, ja też trochę mam ale inne odmiany, pierwszy raz będę je sadzić, u innych mi się podobały ubiegłej wiosny to sobie sprawiłam