Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Aggaa 19:38, 19 paź 2016

Witaj Izuniu i ja spieszę z życzeniami
Jak mogłabym zapomnieć
Życzę Ci wszystkiego czego pragniesz czego szukasz i o czym marzysz
Bukietu kwiatów co dzień, miłgo słowa co chwilę i szczęścia przez cały czas

Twoja cisowa nie daje Ci spokoju
Ps. Ja dziś wsadziłam swoje daniki i zamówiłam szałwie, w sobotę przyjadą

UrsaMaior 20:39, 19 paź 2016

Dzięki Aga! Tyle miłych słów jednego dnia, żyć nie umierać
No nie daje mi ta cisowa spokoju, cierpliwość nie jest jedną z mych cnot Z drugiej strony chcę mieć spokój z domu i zagrodzie, więc sama rozumiesz
Fajnie, że Ty działasz. Jaką miałaś pogodę? U nas tak sobie, ale po ostatnich deszczach przynajmniej mięciutko i łatwo się sadzi.
Aggaa 20:58, 19 paź 2016

heheh MI również brakuje cierpliwości co widać
Młoda mi się rozchorowała i ja wyrodna matka zamiast córci herbatkę parzyć to ja wariatka w deszczu tuje sadziłam do małej zaglądałam co chwilkę, żeby nie było. Ziemia fajna mięciutka więc nie było tak źle, ale wszystko upitoliłam równo kurtka spodnie nawet czapka i szalik do prania .
Z cisową zobaczysz najwyżej poczeka do wiosny przecież i tak 200 % planu na ten rok zrobiłaś
UrsaMaior 21:11, 19 paź 2016

Heheh to dobrze masz, że grzecznie siedziała w domu Mój zaraz by wylazł
Toszka 21:14, 19 paź 2016

UrsaMaior napisał(a)

(...)
Cisy i zielona już postanowione. Jeszcze tylko muszę policzyć ile sadzonek potrzebuję. Chociaż może nie, po co się stresować hehe

Przyjedziesz w kwietniu i sobie nakopiesz... po co teraz głupotami zawracać sobie głowę Obawiam się tylko, że będziesz mieć wcześniej hakone niż cisy...
UrsaMaior 08:04, 20 paź 2016

Iwona, to ja musiałabym Ci wykopać pół ogródka hahaha
Ja dziś znów pracuję, aaaa jak mi się nie chce...
alis 08:15, 20 paź 2016

anna_t napisał(a)

a powiedzcie macie jakiś sprawdzony sposób jak nie pomylic które cebule są w której doniczce i miejscu w ogrodzie? czy poprostu trzeba pamietać? ja mam tylko czosnki i boje sie ze popitole potem przy wysadzaniu i dzieleniu :/

Toszka napisał(a)
Aniu, ktoś na forum (bardzo przepraszam tę osobę, bo nie pamiętam kto to był) znakuje rośliny plastikowymi nożami z napisanymi markerem nazwami. Noże są przezroczyste.

Też ten dylemat miałam i podpytywałam w obawie, że głupio pytam cebule tulipanów wsadziłam w nadziei, ze zapamiętam gdzie jest co, chociaż patent napisany przez Tosię jest super i chyba zastosuję póki pamiętam gdzie posadziłam cebule.

Cebule czosnków, tych cenniejszych, posadziłam do doniczek a doniczki podpisałam właśnie markerem, zobaczymy czy po roku nie zetrze się napis w ziemi, ot taki eksperyment, może głupi, ale zawsze jest nadzieja, że się uda

Iza, samych szczęśliwości
ren133 08:53, 20 paź 2016

Iza Czytam, ze planujesz zieloną hakone ... gdybyś znalazła jakieś fajne źródło daj znać plisss ... w tym sezonie miałam problem ze znalezieniem ...

Wszyskiego naj ... w aktualnej sytuacji dużo siły perswazji Ci życzę
malgol 09:11, 20 paź 2016

UrsaMaior napisał(a)
He Gierczusia Bronze Form bierz, piękna jest, dziś dokupiłam jeszcze 2 sztuki do jeżówek Supreme Cantaloupe. I wrzosy do donic...i ze dwa berberyski...

Iza, czy tobie zimuje Bronz Form? Ja pierwszy raz zaryzykowałam i kupiłam i nie wiem co zima im zrobić żeby przetrwały?
ZieloneWrota 09:12, 20 paź 2016

Wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich małych i dużych marzeń, pozdrawiam i podglądam